Kontakt forme preporuke

Pozdrav svima, imam pitanje u vezi kontakt forme. Možda sam zahrđao oko weba, ali prije sam stalno imao problem da upiti sa weba odlaze u spam kada sam koristio php skripte za forme ili ono sa wp. Problem je to što google manje sajtove gleda kao nesigurne i ako se ne varam nije problem CMS nego domena i host koje Google prije ili kasnije gleda kao spam jer su novi i mali.

Rješenje je bilo da sam plaćao Wufoo forme i samo ih linkao (framao), ali kako sam prodao web za koji sam to plaćao, više nemam razloga plaćati pretplatu za Wufoo a sada bi mi trebala pouzdana forma kroz koju bi išli upiti za manji biznis.

Zanima me vaše mišljenje i ako ima netko preporuku za servis sličan Wufoou?

možda da napraviš nalog na zoho i da koristiš zoho smtp podešavanja? ja sam koristio i mejlovi ne idu u spam

Sendgrid… šugavih 20 znakovaaaaaaaaaaaaaaaaa

Zna li neko je li moguce napraviti ovakvu kontakt formu? Koristim ninja forms, ali nisam uspio naci neko rjesenje. Vjerovatno treba css kucati.

Sa CSS se definitivno može. Možda može i elementor pro, njihov widget za formu, ima dosta opcija.

Contact Form 7 moze ovo sve odraditi. Moze kombinacija html/css. Nemaju predlosci, moraces sam napisati kod. Sto se tice spremanja, ima vise plugina, ali recimo instaliras plugin Flamingo i u mogucnosti je spremati svaki unos, ako vec ne planiras spremati u bazu (sto takodje CF7 podrzava). Takodje, mozes i dodati plugin da prilikom svakog unosa dobijes email.

Email
nrd2

Flamingo unosi, udje se u unos pa pisu svi podaci.

CF7 je besplatan i ima sve opcije, mozes i ograniciti kolicinu fajla koji ce korisnici moci priloziti. Nije tesko ovo izvesti, ali ti vjerovatno neces uspjeti sam iz prve jer pitas kako se moze napraviti. Najtezi dio, najvise vremena jedino ti moze ovaj kod za stiliizaciju oduzeti, mozes i preko chat gpta napraviti. Mada opet ako nisi strucnjak nekoliko sati ce ti izbiti. Ako ti je ovo bitno za posao i trebas brzo, najbolje da platis nekome pa da ti odradi. Probas sam pa vidis kako ide, ako ne, imam druga koji moze ovo sve brzo srediti, pa ako zelis mogu ga pitati kakav je sa vremenom i hoce li. Ja kad bih radio besplatno bih ti napravio, ali sigurno ce mi izbiti par sati ako zelim da kvalitetno ispadne. Plus on je bolji od mene generalno sto se ovih stvari tice.

Ako ti kako jos mogu pomoci pisi

3 Likeova

Hvala puno na odgovoru. Mislio sam da ima manje posla i da postoje neki gotovi templejti. Po opisanom trebat ce mi sigurno 70-100 eura. :smiley: nisam siguran ispaltili mi se dati toliko para za formu :thinking:

Uzmes si wp forms lite free plugin i sa .css odradis ovu customizaciju sa bojama.
Al mogu ti i ja to za tu cifru (70-100 eura) odraditi :smiley: :smiley: :smiley:
Ovo je šala, da ne bi mislio da sam ozbiljan

Brate, kako je gore kolega objasnio sve se može sa CF7 i CSS bez marke, što bi se kod nas reklo.