Korisničko iskustvo na webu - funkcionalnost web stranice je važnija od ljepote dizajna

Originalna objava: Korisničko iskustvo na webu - funkcionalnost web stranice je važnija od ljepote dizajna

Koliko je važno korisničko iskustvo na web stranici? Kako poboljšati korisničko iskustvo web stranice i koje su važne odrednice funkcionalnog dizajna? Zašto je intuitivnost i jednostavnost web stranice važnija od ljepote dizajna weba? Korisničko iskustvo je izuzetno važno na web stranici – posebice ako se radi o web trgovinama koje moraju biti maksimalno pojednostavljene i…

1 Like

Iritiraju li vas slideri i animacije na web stranici?

  • Da, iritiraju
  • Ne, ne iritiraju

0 glasači

Za mene je uvek na prvom mestu funkcionalnost stranice (sajta), preglednost, jednostavnost linkovanja unutar sajta .Što se tiče same lepote sajta (kada ga pravim) uvek obraćam pažnju na boje sajta

Lično ne volim sajtove sa mnogo boja i sa tonu reklama. Meni nije bitno (a to bi pravilio trebalo slediti) kako sajt vizuelno zgleda (lep ili ružan) mnogo mi je bitnija informacija koju mi može ponuditi, što je jel…i svrha u neku ruku interneta (barem se tako nekada gledalo)

2 Likeova

Dugo sam zanemarivao vizual i fokusirao se na funkcionalnost i informativnost.
Onda skužim da kćer uvijek želi putovati Flixbusom. Zašto? Jer je njoj lijep :slight_smile:
Valjda sam funkcionirao kao Kinezi. U knjizi Shoe Dog ima dio gdje autor opisuje prva iskustva sa izradom najkica u Kini. Jedna svjetlija od druge, boje ni blizu. Kao što se buniš, važno je da je dobro zaljepljeno i zašiveno :slight_smile:

Previše reklama na stranici me odbija. A najviše reklame koje iskaču gore/dolje i šta li već sve ne.
Iritantno iskustvo je kada na stranici core businessa naletim na oglase koji su ponekad dominantni, kao da su vlasnici izgubili kompas u poslovanju.

2 Likeova

Ja mislim da je dizajn bitan a funkcionalnost se podrazumijeva.