Korona virus pred vratima

Moj odgovor je išao na komentar da su demoni uzročnici bolesti.
Demon je bestjelesno mitološko biće za kojega se u staroj Grčkoj držalo da donosi inspiraciju i znanje kao posrednik između bogova i čovjeka. Kasnije se, dolaskom kršćanstva, demon počeo držati za zlo biće koje želi odvesti čovjeka na krivi put, dalje od Boga. Demone su također zvali vragovima, ili palim anđelima.”
Ako želiš racionalno i logički razmišljati onda tu religije, bogovi, duhovna bića nemaju šta raditi.
Ljepota u ljudskoj mašti je što nema granica a sad što češ ti ili netko drugi biti uvjeren da je istina to je do svakog nas pojedinačno. Ja recimo vjerujem u vanzemaljce, ne kao u filmovima ali da postoji bilo kakav život izvan Zemlje mi je logičnije nego pola nebuloza iz biblije.

1 Like

Ja se nisam osvrtao na bibliju, samo ukazujem da je po teoriji vjerovatnosti sasvim izgledno da postoje oblici života koji nisu zasnovani na materiji. Ne samo da je izgledno, nego je čak vjerovatnije da postoje od materijalnih bića. (Za koje znamo da postoje)
Pa ne vidim problema u racionalnom prihvaćanju toga da je moguće da postoje.
Ljudski problem je što se oslanjaju na vlastita iskustva i misle da je to racionalno. No to je iskustvena spoznaja, ne racionalna. Naravno da iskustveno teško možemo spoznati oblike života koji bivaju u dimenzijama u kojima mi ne bivamo. Osim ako oni mogu bivati ovdje u našoj dimenziji, onda se jedino oni mogu po svojoj volji nekome od nas u iskustvu prikazati.

Koja ćemo mi imena pridodjeliti tim potencijalnim oblicima života, to je sasvim nebitno.

Naravno da je logično, po istoj logici je logično da postoje oblici života izvan materije… jer kao što rekoh, taj spektar svemira je daleko veći od onog materijalnog, pa su puno veće šanse da tamo nešto živo postoji.
Hoćemo li to zvati duhovni svijet … ili bezmaterijalni ili beztjelesni … meni je opet sasvim svejedno.

… a na svakom pojedincu koji može razumjeti prethodna dva posta je da svjesno odluči i odabere hoće li dalje na to sagledati racionalno ili iskustveno.
Takve unutarnje odluke su jako bitno da bi si razotkrili istinu. Jer svaku istinitu puzzlu koju na početku greškom odbacimo… jako otežava složiti konačnu sliku.

Ukratko, duhovi, bezmaterijalni ili beztjelesni oblici života ne postoje. Zovi ih kako god želiš ali osvrtao se ti na bibliju i religiju ili ne, oni su njen produkt, njihova izmišljotina i ništa drugo.

2 Likeova

Postoje samo u vidu hemijske reakcije u mozgu onog ko ih zamislja :smiley:

1 Like

Nije ti neka argumentacija za nešto što tvrdiš da dolaziš racionalnim putem.
Neću nastaviti ovdje jer smo off-topic, tako da sam ti odgovorio ovdje: Kad Anđeli slože puzzle :) - #1064 by bozoou

Nije istina

1 Like

Gospodin objasnio. Problem je što u ovom svijetu sve više njih ovako objašnjava.

3 Likeova

Skoro cijelu godinu nema komentara, pa evo da ja opet nešto napišem. Nemam volje za odlaziti na prosvjede, ali živim po svojim principima. Masku stavim samo kad moram da izbjegnem incident, cijepit se neću niti mrtav, a svojoj logici i svemu što zapravo vidim oko sebe vjerujem više nego TV-u.

Ja osobno se sigurno neću cijepit bez obzira na ucjene, ali generalno nisam protiv cijepljenja u slučaju kad je potpuno dobrovoljno i ničim uvjetovano, uz poželjno objektivno informiranje u mainstream medijima (utopija). Ne mislim da je Zemlja ravna, da je u cjepivima čip, a i vjerujem da postoji virus i da može u nekim slučajevima biti opasan (ne toliko učestalo i ozbiljno opasan kakvim ga predstavljaju, ali neke može ubiti, puno rijeđe nego što se govori), ali ipak mislim da su smrti nevjerojatno preuveličane, a i da je dobar dio njih posljedica “liječenja”. Koliko vidim ogroman broj doktora nisu baš opravdali status heroja nego se drže procedura koje su dobili i da se mene pita bi puno njih završilo u zatvoru, zajedno sa predstavnicima mainstram medija i političarima.

Moje mišljenje je da je sada potrebnije nego ikad počet skupljat potpise za referndum koji će dati odgovor na pitanja da li većina želi nastavak torture i maltene obavezno cijepljenje ili ne. To bi bilo pošteno, demokratski i u svakom slučaju pozitivno i fer, ali ne zanosim se :slight_smile: Vrlo vjerojatno bi odbacili takav referendum na Ustavnom sudu sa glupim obrazloženjem jer mi je teško vjerovati da bi to prošlo uz tako jake interese koji stoje iza svega.

Neću previše duljiti sa svojim mišljenjem. Za mene je odavno sve jasno, a tko do sada nije shvatio vjerojatno niti neće.

Što se tiče stvarnog stava i povjerenja javnosti, ali i demokracije, jasno je. Prije početka ucjena cijepilo se cca 30-ak posto stanovništa. Znači 70-ak posto, odnosno velika većina se nije dobrovoljno cijepila, usprkost neviđenoj cenzuri suprotnog mišljenja u medijima i “ratnoj” propagandi. Nakon strašnih ucjena došlo se tek na 50%. Više je nego očito da nema demokracije jer je pasivno većina ipak pokazala što misli i (ne)želi, ali demokracija postoji samo kad ide na ruku interesima. Ništa novo niti iznenađujuće, barem ne meni.

Evo jedna anketa, anonimna.

Da li ste se cijepili?

  • da, i nije mi žao
  • da, i žao mi je
  • ne, ali budem jer želim, ne jer moram
  • ne, i ne budem sve dok ću moći izbjegavati
  • ne, i neću pod nikakvim uvjetima niti prijetnjama

0 glasača

Zapravo podižem ovu temu jer me hebeno kopka ovo što se dešava i ne mogu šutiti jer ne trpim da me netko teorozira, nisam ničiji hebeni rob niti podanik, pa da bar ovdje nešto kažem jer nemam volje za prosvjede niti neki aktivizam (prosvjednike se i tako maksimalno ocrnjuje i marginalizira u medijima). Zato u nastavku prilažem neke alternativne izvore infomacija da možda barem jedna nova osoba otvori oči. Ono što mogu reći jest da ima dosta senzacionalizma, pretjerivanja i gluposti, ali ipak ništa više nego u mainstream medijima i vjerojatno zapravo manje. Ja osobno ne vjerujem slijepo svemu što se može pročitati na linkovima u nastavku, ali puno toga je istina i korisno je vidjeti da nije baš samo onako kako to mainstream mediji predstavljaju.

https://www.hop.com.hr/

Ovo je samo dijelić dostupnih alternativnih izvora informacija, ali dovoljno. To je za one koji su otvoreni za objektivno stanje, a ne samo za servirane laži i pretjerivanje sa mainstream medija.

Dodat ću još nešto za kraj. Puno toga je rečeno u ovoj temi pa neću ponavljat. Spomenut ću te usrane covid potvrde. Cijepljeni dobiju potvrdu, a potvrđeno je da mogu širiti virus. Nakon hrpe nebuloza, ovo je još jedna. Znači struka je nevjerojatno glupa ako ne shvaća da tako zapravo nikoga ne štite nego omogućuju daljnje širenje virusa jer sad cijepljeni s potvrdama mogu slobodno među 100 ljudi iako je priznato da mogu širiti virus. Mislim da ipak struka nije toliko glupa da to ne shvaća nego je ljigava. Druga stvar, ako je točno da cjepivo štiti i nije opasno, pa zašto onda forsirati sve na to. Neka se cijepi tko želi, a ostalima vlast nije kriva ako nahebu od virusa. Zašto gladne ne tjeraju da jedu, ne omogućavaju im besplatnu hranu u dovoljnoj količini? Glad je dokazano neusporedivo opasnija od korone i smrtnost je 100% ako potraje.
Da su testovi pouzdani, onda bi donekle logično rješenje bilo da se za sve za što sad traže covid potvrde traži negativan test. To bi isto bila tortura s obzirom na sve, ali bi donekle bilo logično. Ovo s potvrdama koje omogućuju daljnje širenje virusa bez kontrole je totalna, još jedna u nizu, nebuloza.

2 Likeova

Tri varijante života u nekom globalnom sistemu:

Prva varijanta - da se ne prikloniš sistemu koji te na kraju pojede (antivakseri)

Druga varijanta - da se prikloniš sistemu i prepustiš se da upravljaju tvojim mozgom (zagovornici vakcina)

Treća varijata - da se prikloniš sistemu ali da razmišljaš svojom glavom imaš svoje stavove ali zbog “priklonjenoasti” sistemu niko ti ništa ne može ( mi koji smo primili vakcine ali na sve ovo gledamo kao na neku farsu i uvertiru za nešto mnogo veće)

Pa vi sada izaberite šta ćete da budete :slight_smile:

Ovi koji su kreirali igru Covid, izgubili su i nisu uspjeli protiv naroda.
Mozda su neki od njih samo uspjeli to iskoristiti kako bi ubrali novca ili se igrali sa zakonima u njihovu vlastitu korist.
Ali Covid kao i vizija tih kreatora je gurala daleko dalje, ali su izgubili.
Kada bi se vratili na glavne glave koje upravljaju svim , saznali bi da imaju tool koji im kaze sto ce se desiti u buducnosti.
Isti taj tool koji je kreiran od strane njih i sva ta tehnologija koja im je pokazala da su na kraju bas oni gubitnici nije im mogla objasniti da ne mozes popraviti nesto sto je ne popravljivo.
Velika je masa petljanja i pustanja zla koje je sada tako ukorijenovano u tezini , da je ne moguce zaustaviti ili cak ispraviti.
Svi cemo znati istinu i raspoznavat cemo sta je sta.
To ce biti kraj svijeta , ali kraj svijeta za one koji su bacali sjeme zla u nadi da ce uspjeti u tome.

I dont know G , vec mozes vidjeti sve.

e vi koji “mislite svojom glavom” ste najgori … zato i jeste ovakva situacija, zato i rastu konzervativci u SAD-u, fašisti/desničari u italiji i francuskoj, korumpirani “konzervativci” u češkoj, mađarskoj, poljskoj … vi ste ti koji vjeruju u crne magije, svjetske zavjere, vidonjake … zato debili stavljaju pavlović mast u nos i piju lijek za životinje pa im udari na jetru, osipaju se, dobiju žuticu, svrab kože i stolica im bude bijela … zato što svako uzima sebi za pravo da tumači i interpretira ono o čemu nema pojma … upravo zbog vas “boraca protiv sistema, elita i interesa”

vakcinisan sam, i prvom i drugom dozom fajzera … posle 6 mjeseci planiram i treću dozu … vakcinisan mi je i otac i amidža i strina i tetka i tetak i svi bliži rođaci i komšije (od 18 do 65 godina) i nikome nije ništa

jedino što se može desiti je da neko fasuje simptome ukoliko je preležao koronu … dakle ako je preležao pa brzo nakon toga primi vakcinu moze se razboliti zato što formira “višak” antitijela … ali zato i preporučuju da oni koji su preležali virus sačekaju tri mjeseca pa da se onda vakcinišu, dok antitijela malo oslabe

a šta zapravo vidiš? po kojoj logici su zaključio da su vakcine opasne i da je zapravo ludo 80% vakcinisanog stanovništva u velikoj britaniji, nizozemskoj, švedskoj, danskoj, norveškoj? šta si to ti zaključio a da ostali “zavedeni svijet” to ne uviđa?

jedna stvar koja je karakteristična za vas “sumnjičave” i “borce protiv novog svjetskog poretka” je što u svemu i uvijek spominjete “mainstream” medije … ja se slažem, hajmo prestati pratiti sve medije, i one koji su “mainstream” ali i one alternativne čije si linkove naveo dole … hajmo pratiti zdravstvene institute naprednih evropskim država koji zapošljavaju stručnjake koji su dokazani u svojim oblastima i koji na najlakše moguće slikovite načine opisuju kako djeluje virus i kako vakcina djeluje protiv virusa … hajmo takve ljude pratiti, evo nećemo pratiti WHO jer vjerujem da velika većina vas sumnjičavih ne vjeruje WHO-u, nećemo njih spominjati

hajmo spomenute zdravstvene institute SAD-a, rusije, velike britanije, francuske, danske, norveške, švedske, singapura, kanade, novog zelanda, australije … dakle hajmo pratiti stručnjake zemalja koje su napredovale u nauci i zemalja koje proizvode barem 70% svjetskih dobara i usluga

ali pratite virusologe i stručnjake iz te uske oblasti, nemojte slušati naše lokalne ginekologe, stomatologe i oftamologe … vi u najavi snimka idite natpis dr. i odmah svršavate, mislite da je on kvalifikovan da priča o virusu

eto hajmo se dogovoriti da na ovoj temi citiramo samo zdravstvene institucije razvijenih zemalja, a ne treće oko

uredu, onda objasni ove skokove broja umrlih u hrvatskoj i srbiji … broj umrlih u 2020. godini iznad petogodišnjeg prosjeka u te dvije države … uredu evo nisu umrli od korone, šta je uzrok tog skoka umrlih? ako je uzrok pogrešno liječenje, što je bilo potrebe da se toliki ljudi liječe ako virus “nije baš toliko opasan”?

sr

evo recimo da je to istina, a nije … što je onda bilo potrebe da se toliki broj ljudi liječi ako virus nije toliko opasan? što su toliki ljudi završavali na intenzivnoj i kisiku?

koji svjetski političar kaže da je virus bezopasan? čak je i lukašenko to negirao pa je na kraju ispeglao priču … ili mi želiš reći da su SVI svjetski političari sudionici zavjere kojoj je cilj da sve grane privrede “kleknu” a da samo farmaceutsko/medicinska grana privrede profitira? ako im je to cilj, onda ništa debilnije nisu mogli smisliti

čiji interesi stoje iza toga i kakvi su ti interesi? ponavljam, da li je to interes “svjetskih moćnika” da sve grane privrede “kleknu” a da samo farmaceutsko/medicinska grana privrede profitira?

ako ti je jasno onda ćeš moći odgovoriti na moja pitanja, meni nije jasno pa bih volio da me prosvijetliš

opet pitam, čiji su interesi u pitanju i kakvi su to interesi?

preporuka, prestanite čitati medije … ni mainstream ni alternativne … informišite se preko stručnih kanala

upravo tako, zato su fino u austriji uveli lockdown za nevakcinisane kako bi ih zaštitili od vakcinisanih … jer nevakcinisan zaražen vrlo vjerovatno može najebati a vakcinisan zaražen u ogromnom procentu neće zajebati … a suština svega je da se suzbije širenje virusa i za to je potrebno da se veliki procenat stanovništva vakciniše u kratkom vremenskom roku kako virusu ne bi ostavili prostora/tkiva u kojem se može razmnožavati, prenositi, jačati, mutirati … vakcinisan organizam je loša podloga za virus a na lošoj podlozi virus ne može da obitava i to je suština svega … kada se veliki procenat vakciniše za kratko vrijeme virus će iščeznuti jer vakcina priprema organizam za virus i virus neće imati prostora za razvijanje i širenje… dok se nevakcinisan organizam u slučaju zaraze virusu prilagođava kada je već zaražen, organizam se brani od virusa a paralelno s tim virus napada organizam pa je pitanje ko će pobijediti … u tome je suština koju vi alternativci ne želite da čujete … a hvalite se kako se “objektivno” informišete

ovo je konkretno uvertira za šta?

ko je kreirao covid?

ti si bolestan

1 Like

Ti si daleko od svjesti kolika tehnologija postoji

2 Likeova

prosvijetli me … vidim da znaš nešto što malo ljudi zna … vau

naravno da se vakcine moraju prodati, i bice i treca i cetvrta i peta, samo nek se proizvodi i prodaje, bilioni su u pitanju :smiley: Na kraju ćeš je moći kupiti u dmu da boostas sebi imunitet, špricaj se sam kod kuće jednom sedmicno, why not :smiley: Pogledajte stock price od biontecha, moderne…

2 Likeova

pa ne plaćaš je ti, besplatna je lol biće i četvrte i pete zato što antitijela slabe vremenom a kreteni neće da se vakcinišu … zato je potrebno da se veliki procenat vakciniše u kratkom vremenskom periodu … ali da bi to znao treba se informisat putem zvaničnih i stručnih kanala a ne slušat ragiba koji cijeli dan cijedi klipaču pive ispred prodavnice i ponavljat njegove nebuloze

samo to raste, sve drugo pada … dakle sve je ovo izmišljeno da bi farmaceutske kompanije profitirale? bez obzira na to što je sve drugo palo i što su druge grane privrede popušile? vau kakvo otkriće

ajd malo iskuliraj, nazivas kretenima osobe koje se nece vakcinisati a mozda si zapravo ti veci kreten koji se pelcovao kao bijesan pas?

svako ima pravo na izbor.

edit: nista nije besplatno, ako je ti ne platis iz svog dzepa ne znaci da je besplatna, to je neko platio, masno

odgovori na pitanje, nema potrebe da smirivanjem mene skrećeš sa teme :smiley: i jesu kreteni, poprilično su kreteni svi koji u ovome vide zavjeru, plan i interes :smiley: to je moje mišljenje, na ovom sam forumu i imam pravo na mišljenje baš kao što ti imaš pravo na izbor

što se onda ti brineš ko je platio? ionako je sve donirano od EU i SAD-a

naravno, zato sad u austriji kada izabereš da nećeš vakcinu onda nećeš moći ni napolje, ni u restoran … nigdje nećeš moći … i daj bože da tako bude u što više država

isto kao što je pravo vlasnika restorana da u restoran ne pušta nevakcinisane :smiley: isto kao što je pravo države da zaštiti ljude koji se mogu ozbiljno razboliti i umrijeti tako što im neće dati da hodaju nevakcinisani :smiley:

naravno to je tvoje pravo … samo što po svakom Ustavu ti nemaš pravo da ugrožavaš javno zdravlje i javni interes a javni interes je da svi budu vakcinisani :smiley: a to je iznad svakog zakona i iznad svakog tvog ličnog prava :smiley: ako ti se ne sviđa država, promijeni državu … ako ti se ne sviđa planeta, ubij se boli me kita

sve po zakonu, naravno da imaš pravo na izbor :smiley:

kakve vakcine ,kakav bitcoin , samo KEKS danju nocu i dolari…

3 Likeova