Ne moze bolje! 
https://www.facebook.com/145207457807/posts/10157979007647808/
Moja supruga prekjuče od prijateljice dobije copy-paste poruku sljedećeg sadržaja:
“imam informaciju s klinickog da su potvrdjena dva slucaja Corona virusa u Sarajevu. Klinicki ne izlazi u javnost jer nema izolatorij, a koji se poceo praviti na Podhrastovima (gdje lezi jedan nas radnik, a sve su ih istjerali, sve pacijente, on kaze) Sugestija koju su mi rekli da prenesem je da se danas namirimo hranom i vodom za period od 10-15 dana u slucaju da se proglasi izvanredno stanje. Uz namirnice obavezno kupiti lijekove za jacanje imuniteta, maske za lice. Ovo su info koje sam dobila iz povjerljivih izvora uz sugestiju da proslijedim bliskim ljudima
Info iz vojne bolnice”
Sutradan (a to je juče) na Klixu vijest “Prazne se police supermarketa u Sarajevu, građani kupuju naveliko”. 
Jučer me supruga zove iz jednog Tuzlanskog naselja, kaže u Bingu haos, nestalo brašno a ulja ima još malo. Pa nevjerojatno koji smo mi debili. ![]()
Ako zvanicno jave da je neko obolio, mislim da ce masovne tuce nastati u marketima, kad je sad ovakvo stanje 
Zamisli scenarij u kojem coronavirus dođe u državu u kojoj snijeg iznenadi zimske službe? 
Možda je korona jača nego što se priča, pa neke države zbog toga rade ovakvu paniku s karantenama i slično? Možda novi svjetski poredak ima plan da napravi ekonomsku krizu preko korone? Možda je baba bila muško i zvala se Duško? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja doznati ćemo kroz naredni period.
Svakako imam dobru reklamnu kampanju, trebaju mi samo maske po nabavnoj cijeni.
KORONA VIRUS DOLAZI U HRVATSKU!!! SPREMITE SE NA VRIJEME!
Iako nije smrtonosna za mlađu populaciju, brzo se širi. Zaštitite svoje najmilije kod kuće i nemojte dopustiti da se zaraze. Virus se širi poput maloljetnog bildera u teretani, stoga kupite maske na vrijeme!!!
50 komada SAMO 499kn!
Prvih 50 kupaca dobiva ekskluzivan VOUCHER ZA PUT U KINU, GRAD WUHAN ZA DVIJE OSOBE. POŽURITE!!!
samo se vi zajebavajte tako su se i u italiji zajebavali pa 15 mrtvih, padaju ko ljese
Kao krije se od naroda, lazu narod, a za par minuta se prosirila vijest na sve strane. Ja sam cuo pricu da su ona 3 kineza pozitivna, isto od neke osobe koja radi KCUS-u, a ovdje cujem od tebe drugu pricu.
Al opet kad bolje razmislim, ovo je Bosna sve je moguce pa cak i ovo…
Popravlja se situacija, poceli su i nekakvu vakcinu da testiraju, valjda ce pronaci taj lijek da se ovaj narod smiri.
gdje da se javim ![]()
Posto brojke kojima raspolazemo uglavnom dolaze iz Kine, ko zna sta je tu tacno. Protok informacija je strogo kontrolisan i filtriran.
Druga strana medalje je, da u Kini cijela birokratija nije troma. Ocas posla zatvorise cijeli grad, napravise bolnicu od temelja za dvije nedelje.
Kako li ce u Evropi izici s virusom na kraj, vidjecemo. Upravo javljaju, u toku pola sata 18 novih slucajeva u Njemackoj. A nije da ne rade posao. Privreda ocito vec pati. Akcije padaju.
Panika, nepanika, nesto mi se cini da ove godine odmor uplacujem neposredno pred polazak.
Evo što ja dobih preko Whatsappa
, da ne povjeruješ…
" COVID-19 je ušao u Hrvatsku!
Bez panike
Novi koronavirusni NCP možda neće pokazivati znakove zaraze nekoliko dana, a prije toga neće biti poznato je li osoba zaražena. Ali kad dođe do povišene temperature i/ili počnete kašljati, pluća su vam zasigurno već oboljela od fibroze nekih 50% i već može biti kasno!
Tajvanski stručnjaci predlažu da napravite jednostavnu provjeru koju možete sami napraviti svako jutro:
Duboko udahnite i zadržite dah više od 10 sekundi. Ako ga uspješno dovršite bez kašlja, bez nelagode, osjećaja boli itd, to dokazuje da u plućima nema fibroze, što u biti znači da nema infekcije.
U ovakvim kritičnim vremenima to provjerite svako jutro kada ste okruženi čistim zrakom!
Ovo su ozbiljni i izvrsni savjeti japanskih liječnika koji liječe slučajeve COVID-19. Svi bi trebali biti sigurni da su im usta i grlo vlažni, nikako da se SUŠE. Pijte nekoliko gutljaja vode barem svakih 15 minuta!
ZAŠTO? Čak i ako vam virus dospije u usta, voda ili bilo koja tekućina izbacit će ga kroz jednjak u želudac. Jednom kad uđe u trbuh, želučana kiselina želuca ubit će virus. Ako redovito ne pijete dovoljno vode, virus može ući u vašu utrobu i pluća i može biti vrlo opasno.
Podijelite ove informacije sa svojom obitelji, prijateljima i poznanicima i svijet će se brzo oporaviti nakon pandemije! "

20x facepalm
Bezveze se širi panika i diže prašina.
Haha mi smo najpametniji to je cudo jedno od nasih ljudi sve znamo samo sto i dalje saljemo ljude u druge zemlje da se lijece.
Što se ovoga tiče, savršeno napravljeno da se taj virus okrivi za krizu koja bi se svakako desila. Ovako imaju sto muva jednim udarcem.
- okriviće se virus za krizu i tako će bankari i političari opet da se izvuku
- ljudi generišu puno jakih emocija straha i ostalog što je potrebno za sistem iznad sistema
- okrenuće se ciklus pa će oni koji znaju još više da se obogate na prebacivanju kapitala iz jednog asseta u drugi
- biće malo priče i kako papir tj keš prenosi virus pa će pod izgovorom toga još brže i lakše da idu ka cashless society-ju
itd.
Jako puno benefita za ruling class što se kaže. U svakom slučaju, virus kao virus verovatno nije neki veliki problem, najveća pretnja je reakcija država i tržišta na pompu oko toga, tu je problem.
Tako da pripremite se na krizne situacije na vreme da budete spremni ako do njih dodje. I isto tako generalno poradite na jačanju imuniteta uz redovan san, čajeve, vitamine iz voća, povrća itd. Fizička aktivnost, što zdraviji vazduh, priroda, životinje, što manje stresa itd.
Aj pa srećno nam bilo 
bijeli luk, ćurekot, konoplja, čia sjemenke ![]()
Taman ručao krompir, suho meso i kiseli kupus iz vlastitog uzgoja. Pojeo jedna dobar luk i zalio čašom homemade crnog vina… Corona who?
Šalu na stranu, Corona je sasvim sigurno namjerno izazvana, no ja se nadam da je izazvana u svrhu zaobilaženja (odgode) svjetske krize. Prvo će sve pasti, pa će se viskovi novca ubrizgati u realni sektor te time stvoriti novi zamah industrije.
Samo bi bilo vrlo bitno da se to sve odigra u vrlo kratkom roku… što mi po tijeku događaja izgleda vrlo vjerojatno.
Što se tiče njene opasnosti za ljude, smiješan virus po mom mišljenju.
Zanimljiva teorija…ali je nisam baš pohvatao.
Kako misliš da će nastati višak novca iz pada? Nije li da padom nastaje manjak, a ne višak?
Ne podhebavam…stvarno me zanima detaljnije tumačenje. ![]()
Ja sam ubijedjen da iza ovoga stoji United Kingdom
to je nevjerovatno koliko ti ljudi mrze druge po komentarima oni se cak raduju da nas ociste sve.
Višak se već odavno dogodio (zašto, kako, kada, posljedice… su višesatne rasprave za koju nemam volje, obzirom da možda nisam ni u pravu). Brzi ponor realnog sektora omogućuje da se taj višak na njega realno rasporedi kako bi se on brzo i oporavio. Dođeš do jednostavnog kruga koji traje par mjeseci, a potencijalno njime izbjegnes praktički nezaobilaznu (hiper)inflaciju.
Teško je to svesti u par rečenica, pa možda izgleda nelogično i nedorečeno, al stvarno mi se ne da ulaziti u dubinu te tematike… previše x -eva (nepoznanica) u tom ima.
Da, jedna dosta ugleda osoba mi je rekla da se točno zna kada su, kako i gdje Britanci posijali ovo sve… no, to je samo teorija, koja ima još više nepoznanica od ove gore teme haha ![]()
Bit ćemo puno pametniji za par mjeseci… ![]()