Da, postojanost korone direktno zavisi “podrzavanja” bilo koga. Tako virusi funkcionisu. Sto se uzivanja tice- ne vidim ja da mi mnogo kukakmo, cak suprotno, ti si taj sto kmecis svaki post na maske
govorim ti o tome da se slobode u SAD-u, kakva god da je, ne mogu porediti sa slobodama koje njeguju države na istoku
znači krive su korporacije a ne država koja je to omogućila?
btw. ako je korona bezazlena, koja je šansa da u relativno kratkom roku od obične gripe umru patrijarh, amfilohije a evo i hrizostom hospitaliziran? … koja je šansa da se to desi tek tako od strane bezazlenog virusa? da ne spominjem akademike i doktore koji su umrli … a ne bi umrli da nema korone
Neću ulaziti u to jer mi je pun k ove rasprave. Mazohist u meni me povremeno natjera na objavu novog posta.
Nisam rekao da korona ne postoji niti da je bezazlena, nego da je sve preuveličano i naravno da je preočita cenzura koja vlada. Ponovio sam to već toliko puta da mi dođe da počnem bacat uvrede onima kojima to moram ponovno ponavljati.
Neki su podržali (svjesno ili nesvjesno) sve što se događa, pa neka sad uživaju.
uzivaju mnogo, jadni oni
šta je konkretno preuveličano i šta je konkretno cenzurisano? i u čijem je interesu da se cenzuriše i preuveličava? ko stoji iza toga?
na ovoj temi sam jedno 5 puta postavio ova pitanja i još uvijek nisam odgovor dobio
Opet hard lock down u Dojclandu od srijede. Cak i skole zatvaraju.Ne vjerujem da ce u EU a i sire biti drugacije. Prodavnice namirnica i apoteke otvorene, ostale zatvaraju. Bice para za Amazon, pogotovo pred bozicne praznike.
Imao koronu, prelezao, najteze pao gubitak cula ukusa i mirisa, jos cekam da se vrate, istina negde izmedju 6-11 dana se jako lako zadisem i gubim dah i to je to.
Na pitanje doktoru sta da radim nakon sto je potvrdjen pozitivan test kaze zena budi kuci, pij vitamine i ako bude bas velika temperatura ili ne mozes da dises javi se, ne treba negativan test za prekid izolacije (ukinuto).
Strasna bolest, prakticno kupe leseve kad ih slusas, a savet doktora sedi kuci i pij vitamine i to je to, ako ti bude lose javi se.
Naravno prelezao kao iz zajebancije, teze mi palo sto sam bio kuci nego bolest koju tek sada dozivljavam kao preuvelicavanje i malo jaci oblik gripe. Pa se lozite i dizite paniku do mile volje da li je preuvelicavanje ili poricanje.
Vakcinu ne primam osim ako me ne budu drzali na silu dok je daju. Apsolutno 0 vere u vlast i one kojima oni sluze (a nije narod).
vidiš ja znam momka koji je preležao i koji uvjerava da mu je koža gorjela … dakle neće svima biti isto biti … stanje zavisi od dosta parametara tako da niko ne može zaključivati na osnovu svog iskustva … i ja lično znam za 4 čovjeka koji su 70ta i 80ta godišta i koji su završili u bolnici sa obostranim upalama pluća … i normalno da će ti reći da piješ vitamine i da sjediš kući, isto bi ti radili i da su te zadržali u bolnici … prva 3-4 dana su ključna, ako se ne shvati ozbiljno kreće jaka upala pluća
Znam ih i ja ne poricem, znam jos vise koji nisu osetili, znam licno decka koji je otisao u kovid centar normalno na nogama nista ne oseca ali pozitivan pa da se javi da vidi sta ce dalje, isti dan mu spoje infuziju, decku u roku par sati pozli, posle 3 dana respirator, izasao sa 10 kg manje posle mesec dana.
Ne poricem da ima raznih slucajeva, ali poricem da je toliko kriticno da na *ebu ovako i verujem da je preuvelicavanje s ozbirom koliki je zaista procenat ozbiljnih slucajeva od ukupno zarazenih.
Ne kazem da nema i da nema kriticnih, ali ne verujem to toliko ogranicavanje i maltretiranje naroda (manipulaciju).
slažem se da su bolnice na balkanu u banani, čast izuzecima … slažem se i da su mnogi umrli zbog pogrešnog i nepravilnog tretmana … to se kod nas dešava i u standardnim okolnostima a kamoli u vandrednim
Svaki peti u prosjeku hospitalizovan… znaci u prosjeku 4 nece ni osjetit kako treba i prelezace kod kuce. Znaci kad neko ko lav prelezi lagano on je pravilo, ne odustvo/odstupanje od pravila
20% da osjeti posljedice dugorocne nije zajebancija… pogotovo kad imamo i istrazivanja gdje su posljedice se osjetile kod 70% relativno zdravih a ne starih ljudi (uvecani srcani misic, aritmije itd)
Razumijem, i meni se ne svidjaju opet ovakve mjere i da klinci nece moci u skolu opet, a kontam se da je moglo i drugacije da se vise njih pridrzavalo pisljivih mjera.
O teorijama zavjera (ne odnosi se na tebe, nego uopsteno) i perfektno sinhronizovanom sucutnom savrsenom dogovoru svih vlada svijeta, da ucestvuju u nekom jedinstvenom scenariju, ostajem bez komentara. Lakse mi vjerovati u lila Milkine krave koje ce da pokore svijet nego u to.
To da su mnoge vlade koristile koronu za ogranicavanje sloboda - sigurno da jesu.
neko nikad nije bio projekt menadzer
Moze li pojasnjenje da li se tih 20% nalazi izmedju ovih 0.5 i 3% umrlih ili mozda iz onih 99% sa mild condition?
Broj umrlih je velik, i jedan zivot je puno, ali na globalnom nivou ovo je na nivou statisticke greske.
Sto se tice toga da je nemoguce organizovati sve ovo ne vidim sto, imas svega par drzava koje istrazuju kao nesto i svi ostali rade sta im kazu i ne pitaju nista, cist primer Srbija niko nista ne iznosi svoje misljenje samo sta ameri i kinezi kazu.
U svakom slucaju nema poente vise o ovoj temi, kad ljudi ne veruju ni svojim ocima pa cak ni statistici koju objavljuje SZO ali veruju politicarima i kriznim stabovima koje vodi vec poznati prevrant za kojeg mi nije jasno kako nije iza resetaka za malverzacije vezane za vakcinu pticijeg gripa (pogodite ko je i onda bio u kriznom stabu)…
Htjedoh napisati s tezim simptomima, nez sto napisah hospitalizovani ali nije toliko daleko… 3% zavrsenih slucajeva sa smrtnim ishodom nije malo (broj gotovoih slucajeva/broj umrlih) pa onda odokativno ocjeni koliko ih je trebalo doktorsku pomoc. Kako vrijeme odmice i vise se vrsi testiranje taj ce broj padati sigurno, i vjerovatno stati na izmejdu 0.5 i 1%…
Ali, treba uzeti u obzir mnogo drugih stvari. prvo- uvedeene su mjere, pa se potencijal sirenja znatno smanjio i nije se doslo do situacije da sistem ne moze izaci na kraj sa svim slucajevima (a npr u Srbiji nije daleko) jer bi tu u takvoj situaciji procenat umrlih/sa vecim posljedicama bio daleko veci.
Druga stvar- ljudi koji su umrli ili imaju znacajne posljedice jer zbog epidemioloskog stanja nisu mogli redovono primati terapiju. Nije im korona uradila nista direktno, al ako zbog korone bolnica radi pod manjim kapacitetom i ako to ima posljedice na njih- njima dodje na isto. Mozes pogledati gore ostavljena smrtna stopa po mjesecima za Srbiju… od kad je epidemija krenula, generalno broj smrtnih slucajeva je daleko veci a nismo prave epidemije ni vidjeli, tj broj zarazenih je koliko toliko smanjen- koliki bi tek bio da su se svi zarazili.
I onda opet ono istrazivanje iz Njemacke: Muskarci izmejdu 47i 50 godina, koji su prelezali covid prije 6 mjeseci (6 mejseci od zapisivanje ne od danas)- 70% idalje ima uvecan srcani misic kao posljedicu, 67 ima nekakve smetnje na srcu koju obicno imaju oni koji su dozivilis rcani prethodno, aritmije i tako te pizdarije… i naravno povecana opasnost od srcanog kroz citav ostatak zivota.
A ja sam na ovoj temi jedno 55 puta odgovorio na to.
Opaaa!
2x sam se testirao, i oba puta negativan. Nešto nije u redu sa mnom.
Inače, ne brinem se previše zbog korone. Cjepivo čim bude dostupno idem se javiti na bockanje. Da završim s ovom panikom okolo i da doprinesem ako mogu drugima …
Ajmoooooooo! Juuuuriiiiiššš!
Jedna informacija za sve ako se nadete u takvoj situaciji.
Pozitivna sam na COVID-19 imam nesto teze simptome ali se polako klinicka slika poboljsava.
Info je da svi koji su kontakt osobe koja je pozitivna a ako ste npr zavrsili u samoizolaciji imate pravo na novcanu naknadu od HZZO od 1000kn pa na dalje ovisno sa koliko ste bili kontakata i koliko dana vam je izrecena mjera samoizolacije.
vjerovatno su ti rekli, ali možda nisu, ovdje kod mene ljudima ne govore … osim standardnog (cink, vitamin c i d3), treba piti aspirin, čak i nakon oporavka … jer korona stvara ugruške u krvi, pa treba uzimati nešto za razrjeđivanje krvi
sretno i brz oporavak želim