Kreiranje kviza, kako, sta?

Pozdrav , zanima me da li ima negdje tutorial kako kreirati kviz kao aplikaciju , nasao sam u power p. kako se kreira nekako mi je hmm…

Radi se o sledecem , zelim kreirati kviz sa pitanjima i odgovorima iz odredđenih predmeta (za skole i fakultete ) tipa gdje kucas odgovor i tek kada odgovoris , da ti se pokaze tacno ili ne i ne znam koliko je komplikovano da se napravi % tacnosti navedenog odogovora u smislu ako je jedan odgovor i tako svako treba odgovoriti tim rijecima i redoslijedom , da pokaze koliko si odgovora pogodio ili ispravno napisao . Jedna od verzija i druga, po meni dosta zanimljiva verzija, gdje ce studenti i ucenici moci međusobno se ispitivati i takmiciti ko ce bolje i vise odgovoriti, nesto kao fightlist , odabira oblasti i odgovaranja, prikupljanja bodova . Mislim da je ovo super stvar, naravno ovo je moje misljenje, ne mora znaciti da sam u pravu , jer prvi ja kad ucim , pogledam znam znam znam znam, a realno pojma nemam, i smartram da ce dosta bizi zabavnije uciti i lakse zapamtiti kada lupam odigras kviz nekog predmeta gdje takvi odgovori i koji se nece mijenjati u nastavnom programu iducu godinu/dvije minimalno. Znaci ovo je brainstorm ideja . Mnogo se mora tu detalja i svega izmijeniti dodati svasta nesto uraditi . Mene zanima koliko je komplikovano kreirati tipa neku aplikaciju za ovo ?

Ocito imam neke fix ideje il glupe dok na svaki gotov post nema niko odgovor :smiley:

Baci oko na https://edu.google.com/k-12-solutions/classroom/

1 Like

Po meni ideja nije losa ali opet mislim da nema prevelikog prostora da se probije jer vec postoje dobro razradjena rjesenja na tu tematiku (npr https://www.classmarker.com)

Prvo sto mi na um pada za potragu tutoriala je https://www.youtube.com/results?search_query=how+to+create+quiz+app

1 Like

Znas kako, ne bi ni zavladalo na globalnom nivou niti na nekom sirem, iz razloga sto bi ja na jedan grad 500K ljudi, studentski se fokusirao iz cistog razloga sto pitanja moraju redovno se upload i dopunjavati, sve mora biti 95% tacno, drzati se određenje tematike, to ce i meni licno koristiti par godina , ali svake godine ogroman broj ljudi ima potrebu da krene bas na tu tematiku i da je uci i vjerujem da kroz “igru” ce bolje i lakse uciti, sam sebe ispitivati i pripremati gradivo za polaganje . Hvala ti na misljenju informacijama . Podzdrav

A nešto poput Stackoverflow-a?

Zar ste vi uspjeli dešifrovati ovaj tekst ? :open_mouth:

1 Like

Antune , da u posljednja 24 sata sa c3pom nisam razmijenio par poruka , rado bih ti odgovorio nesto, međutim ne vrijedi, ostat cu suzdrzan .

Što možeš saznati na temelju toga? Da si i dalje nepismen? Mislim da se ne vrijedi spustati na tvoj nivo i biti vulgaran… Dragi konjiću :roll_eyes:

Upravo tako Antute , svaka cast na zakljucku .