Kršenje Google AdSense pravila

Ima li netko ideju što na stranici doktorukuci.net krši AdSense pravila?

SSL za početak. Drugo, moguće onaj famozni update kod Google koji je srušio sve stranice liječenja kod kuće

Kategorije, gdpr onaj klinac, politika privatnosti, kontakt, tema je sirotinjska. Malo to napucaj da ispadneš neki gigant. Ako ne prodje daj članke odi uslikaj nešto vani napravi forki cvića i drveća i tekst mora biti tvoj a ne plagijat.

SSL i GDPR ne trebaju za odobrenje. Meni skoro prosao neki starinski sajt bez to dvoje.

Ne znam meni sajt sam po sebi nekako prazan i supalj, ja odem fb stranice i od dijaspore što kače novosti i dešavanja s njihovi druženja uzmem slike i napravim vijesti tipa radostan dogadjaj i neke gluposti i prodje uvijek. Kad odobrim adsens, onda možete raditi igrice portal i šta god želite.

1 Like

Hvala vam svima što ste odvojili vrijeme i pogledali sajt te napisali svoja mišljenja.

E sad, od svega napisanoga ja osobno bih najprije išao na taj Googleov update koji spominje kolega @komentar.

Kolega @m4ki, navedeni sajt nije novi, star je više od pet godina i na njemu je AdSense odobren i nalazi se od početka, tako da ovo sa ‘kozmetikom’ tipa: politika privatnosti, kontakt, o kojoj se WP temi radi i sl. mislim da ne igra nikakvu ulogu jer da je do toga, valjda bi reagirali u tih pet godina ili uopće ne bi niti odobrili AdSense.

Na sajtu, što se tiče teme, rasporeda oglasnih jedinica i sl. nije bilo mijenjano ništa najmanje godinu dana. Također, smatram da ničim nisam kršio njihova pravila. Zato mi i je nejasno otkud i u čemu je problem a oni u mailu ne daju nikakve konkretne razloge.

Znam ti ja sajt od davno, imao sam isti niche. Znam da je Google postrožio po tom pitanju. Ako se sjećam, ti si imao Adsense na njemu, pa si naknadno izgubio?
Mislim da bi bilo dobro uzeti novog partnera za oglase, i lagano se okrenuti nekim novim temama.

pozzz
od adsense sam dobio ovu poruku prije 2 dana “nedavno smo otkrili nevažeći promet povezan s vašim AdSense računom. Zbog toga smo postavili ograničenje posluživanja oglasa na vašem računu.”
šta to ubiti znači ?
npr. jučer mi je na 20k prikaza bilo 3k pojavljivanja (prije bi bilo po 60-70k pojavljivanja)
danas od popodne sam primjetio da je “skočilo” imam 15k prikaza i 7k pojavljivanja
ali idalje mi stoji ona poruka"umanjen broj prikaza"
zanima me je li imo ko ovo i koliko traje ?

Koristio si popup,refresh?

ne, ništa od tog :slight_smile:
20

Meni svako malo dolaze ova obavjestenja i to za dva sajta koja su na bloggeru. Jedna niche tech a druga je isto tako nesto zaboravio sam vise. Ubacivao sam ads.txt cim su rekli da treba ali nikako da to osvjeze. I stalno mi dolazi da krsim pravila. Sajtovi stari vise od 6 godina.

jesi koristio vlastiti sadržaj? Ako si uzeo tuđu fotku ili screenshoot napravio, onda je to, u zadnjih mjesec/dva na to jako gledaju

Većinom kopiram vijesti i slike i stavim tko je izvor…
Ps. Sada je se sve vratilo u normalu nakon 2-3 dana, sada je broj pregleda kao prije, ali idalje stoji crvena obavijest u vrhu…

ne toleriraju izvor, adsense zahtjeva vlastiti sadržaj

eh, kad bi bilo tako nitko nei imao adsense… i ako misliš da je to razlog kako onda da je evo sada sve normalno, radim uobičajno…

Ma počeli su sra… u zadnje vrijeme. Prije par dana meni su sjebali jedan lokalni news portal. Došlo mi kršenje pravila za jedan članak gdje su naveliki nepodržan jezik i uznemirujući sadržaj a ništa od toga nije bilo. I obrišem skroz članak i pošaljem na pregled i sada u centru za pravila nema niti jedno kršenje ali reklama na toj domeni nema. Domena je stara više od 5 godina a na njoj je i odobren AdSense. Kada odem na portal i Inspect element prikaže mi neki 403 error forbidden domen.

“nepodržan jezik”
znači li to da na istom portalu ne mogu pisati na dva jezika ili sam krivo shvatio ?

Ko ce im znati. Meni je hrvatski jezik bio u postavkama sad sta im to znaci boga pitaj. Ali su usrali i sefa i stanicu ovim pravilima. Ono zaradjuju na osnovu nas, tj. imaju svoj procenat. Ali ako ovako nastave ljudi ce se okrenuti drugim mrezama.

A bas su se oni zabrinuli za trash news portale sa fb trafifcom :smiley: Da se ima alternativa za Adsense niko se o njima nebi ni zamarao. Ali imas ove domace mreze sa 0.0006 cpcom pa ti niko ne brani da se okrenes.

Ovo ne mislim licno na tebe, nego opcenito komentarisem.

P.S jesi promijenio u code ono na hr neko je jos imao na forumu ovaj problem

1 Like

Nigdje veze. Ako mislis da je trash portal sa pageviews od 20 miliona mjesecno onda uredu.

I da, radim sa Instant clancima od facebooka gdje mi je zarada 5x veca od AdSensea a tu je i nativemedia gdje je cpc duplo veci u zadnje vrijeme. Nije mi toliko ni zao nego samo kazem kako su postali bezveze.

1 Like