Kupnja domene: 5 koraka za pametan izbor domene za novi web projekt

Originalna objava: Kupnja domene: 5 koraka za pametan izbor domene za novi web projekt

Kako izgleda proces kupnje domene i zašto je važno odabrati pravilnu i kvalitetnu domenu? Koji su sve koraci nužni kod odabira i registracije nove domene? Zašto je kupnja domene važan korak u razvoju novog web projekta? Kupnja domene je jedan od prvih koraka koje trebate poduzeti kada pokrećete novi web projekt. Nakon uvodnih analiza tržišta…

Koliko domena imate u vašem vlasništvu?

  • Nemam nijedne domene
  • Manje od 3 domene
  • Manje od 10 domena
  • Manje od 25 domena
  • Više od 25 domena

0 glasaći

1 Like

Bilo bi super da jedna tema - članak bude na temu prodaje domena to jest, kako prodati domenu na na primer (lupam sad…) na Sedo

Trenutno imam 63 .hr i stotinjak .com/net/org/info domena.

Renewal sveg tog plaćam oko 5000 EUR + PDV godišnje ali na trećini tih domena su aktivni webovi tako da se isplati.

Imam i jednu premium two letter domenu (neki od vas znaju koja je), a koju plaćam oko 1000 EUR godišnje. Obnovio sam je za par godina unaprijed iz straha da dodatno ne poskupi zbog inflacije.

Na domene gledam kao na digitalne nekretnine i smatram da im vrijednost teško može padati. Dakle dobra investicija, ako ništa drugo.

1 Like

Bilo bi super da imamo i takvu temu, al nažalost osobno nemam iskustva u prodaji domena pa se ne bih baš upuštao u savjetovanje oko toga. Trebao bih savjete ekipe koja prodaje domene pa da mogu kvalitetan članak složiti. Ovi svi ostali članci koje objavljujem su bazirani na mojem osobnom iskustvu pa sam siguran da su provjereni i korisni za one koji ih čitaju. Ovak bez iskustva pisati o prodaji domena mi je malo škaljivo jer ipak ste vi ekipa s foruma vrlo strogi i iskusni ocjenjivači i publika koja ne prašta greške i kriva uputstva :hugs:

3 Likeova

:open_mouth: svaka čast ! :+1: Usudim se reći lep i možda u budućnosti nekoj, isplativ finansijski potez.
Mislim da kupovina domena je jako dobra stvar ( i zanimljiva) ko ima novca da duže drži (više) kupljene domene

Poprilican broj domena.

Je li svaka od aktivih domena koje koristis zaradjuje dovoljno da pokrije godisnji trosak?

Je li ih drzis kod jednog domain pruzatelja ili na vise njih radi sigurnosti?

Verujem, da će se naći nekada neko, da malo napiše i o toj temi-o prodaji domene

Da se kratko nadovežem na temu…
Ja kontam uskoro možda da kupim jednu domenu vezan za englesko govornog područje. Našao sam relativno jednostavan domen ( dve reči domen ) sa TLD com. Sajt je tematike kao i sajt koji imam na srpskom jeziku
Pa sad razmišljam ovih dana dal da se usudim u takav projekat kupovine domena i stvaranja sajta i hoće li biti uspešan taj projekat u svakom smislu ili ne!

1 Like

Zapravo na svim domenama planiram graditi sajtove jer pratiti njihov razvoj mi je zanimljivo, a sama kupoprodaja domena i nije baš.

Većina njih još uvijek ne donosi profit tako da nekoliko jačih sajtova pokriva sve rashode zajedno. Neke sajtove koje nakon određenog vremena ne dovedem u profit, prodam ili spojim s drugim sajtom. Gledam uvijek da content u kojeg investiram mogu iskoristiti na drugom sajtu ako na prvom ne uspije.

Neke sajtove radim isključivo zbog profita al neke iz puke zabave, tako da i ne očekujem da svi uvijek budu isplativi.

1 Like

Potpuno se slažem.
Dobra domena je dobra investicija.
Ja svaku priliku koristim da kupim neku catchy domenu :joy:. Ljudi su spremni masno platiti kada su zainteresirani.

1 Like