Kupnja Hard diska pomoc :D

Pozdrav ljudi,prije neki dan roditelji su ne znam kako ali pokvarili HDD sadsam u potraznji za drugim boljim brzim da li mi mozete preporučiti koji su dobri kupio bi neki od 500-750GB
Ovaj http://www.pik.ba/artikal/15548045/toshiba-sata-hdd-500gb/
ili http://www.pik.ba/artikal/15516003/hdd-500gb-toshiba-sata-iii/
ili mi vi preporučite neki:D

Ako hoćeš brži onda kupi SSD, puno su skuplji ali se definitivno isplati

Ja koristim SSD Samsung 128GB 850 Pro Series (Windows/Programi) + EXT 1TB za podatke. Polovno ti ne bih savjetovao da kupuješ… Ma ko šta govorio, dobri su i polovni. Nisu, nit’ će kad biti. Pogotovo ako je to neko koristio par godina…

  1. Western Digital Caviar Green
  2. Seagate Barracuda
  3. Western Digital Caviar Black

Savjetujem da to pitas na bughr forumu, linkao si 2 harda, 1 za pc, 1 za laptop.

Koji god ali nov. Nema tu mjesta za velike rasprave.

Ako ideš sa ssd-om moja ti je preporuka Intel-ova 530 serija koja je odlična i brza, a svi ju hvale. Ako pak želiš običan hard disk onda možeš ić s Western Digital-ovom Black serijom koja je dosta brza za razliku od blue i green serije.

Ako imas para … uzmi ovo :smile:
http://www.telebit.hr/SSD-OCZ-480GB--Revo-Drive-350--RVD350-FHPX28-480G--PCI-Express-x8--PCI-e--36mj/p/245434919.aspx

To ja planiram uzeti za desktop PC … i to je neusporedivo brze od bilo kojeg klasicnog SSDa :slight_smile: Dosta je reci da sam radio na jednom serveru koji ima to u sebi … OS se dize za 4 sekunde … nema nikakvog delaya :slight_smile:

Sumljam da ima para ko ti, jer za te novce može uzet cijelo računalo, i to dobro…

A gle … ako se netko profesionalno bavi IT-om … i treba mu ultra bezo racunalo za rad … to je svakako kvalitetna investicija. Ako se samo surfa, gleda youtube i igra … onda mu ne treba ni SSD :slight_smile:

A i kod nas poduzetnika, vrlo rijetko je to placanje cistim cash-om … to je sve u sluzbi posla … pa su tu kompenzacije, dodatni rabati, odbijanje PDV-a, placanje s odgodom i sl :slight_smile:

Ipak druze za 950,e mogu kupiti dobar komp :smiley:

1 Like