Kupnja linkova

Neko vrijeme eksperimentiram s kupnjom linkova i više manje sam zadovoljan, ali trenutno se spremam kupiti par malo skupljih stranih linkova za jedan site na engleskom jeziku, pa me zanima kakva su iskustva drugih ljudi što se toga tiče? Zanima me u kontekstu traffica, utjecaja na SEO i povrata investicije (uz PPC kao glavni oblik monetizacije).

Nitko?

Trebao sam ovo napisat u obliku nekakve ponude, da vidiš šta bi odma komentara bilo :zub:

Da li ti ta stranica već sada donosi zaradu i koliki bi bio mjesečni trošak za link u odnosu na zaradu?

Kupovati link za potpuno novu stranicu koja je možda jalova po meni se ne isplati.

Ne mora znaciti trnac. Ja ti predlazem ako zelis da ganjas rank na pretrazivacima, kupis post link (jeftinije, uzmes vise). Ako ganjas ipak stabilnost sajta sto ukljucuje i PR, onda text link.

Samo se pazi, u zadnje vrijeme vise je tzv. dropanih sajtova, na kojim link ne vrijedi nista.

Ne mora znaciti trnac. Ja ti predlazem ako zelis da ganjas rank na pretrazivacima, kupis post link (jeftinije, uzmes vise). Ako ganjas ipak stabilnost sajta sto ukljucuje i PR, onda text link.

Samo se pazi, u zadnje vrijeme vise je tzv. dropanih sajtova, na kojim link ne vrijedi nista.

Dok ako ganjas tim linkovima direktne posjete, tu ti nemam sta reci, znas sta ti treba :).

Taj site je star nekoliko mjeseci. Stvar je u tome da ima pristojan eCPM, ali je trenutno posjeta malo. Probao sam razne druge metode jačanja pozicija na tražilicama i povećavanja prometa, ali većina njih je i koštala i zahtijevala dosta mog vremena. Kupnja linkova istina da košta, ali barem ne moram toliko vremena ulagat. Vjerojatno ću sljedeći mjesec budžet za promet/SEO prvenstveno usmjerit na takve linkove, pa ću vidjet efekt.

Ako netko ima iskustva sa kupovinom sitewide/blogroll linkova na stranicama u rangu PR4-6 sa nekoliko tisuća posjetitelja dnevno, bio bih zahvalan ako bi mogao navesti koliko otprilike mogu očekivati posjetitelja dnevno. Znam da je svaki slučaj specifičan, ali me zanimaju konkretna iskustva. :lula:

Posjeta od linkova? Ispod 1% si racunaj, ne klikcu bas na linkove ekipa, iako zavisi kakav tocno sajt imas.

Posjeta od SERP poboljsanja zahvaljujuci linkovima? Well, to je vec spika. Recimo da sam u eksperimentu s nekih 15 dobro plasiranih linkova skocio 10 mjesta s page 2 na page 1 (10-o) na .com s KW koji ima 95k local US search volumen na exact. Ako ti to ista govori.

Jedina je fora sto ce te sitewide PR4-6 kostat ono novaca sasvim pristojno. Ako ganjas nesto sto gdje ce ti ROI bit yeben, go for it, ako nisi bas siguran, promisli strategiju opet. Ili nesto.

Tih petnaestak linkova je bilo u navedenom rangu pageranka (4-6), ili? U svakom slučaju, lijep rezultat.

Taj site mi trenutno stagnira na petoj strani na googlu za glavni key phase, tako da dugoročno najviše računam na traffic koji će doći sa tražilica poboljšanjem SERP pozicije, ali kratkoročno me prvenstveno zanimalo koliko mogu očekivati direktnog prometa, tako da zahvaljujem na informaciji. 1% je manje nego što sam mislio, ali nisam ni očekivao čuda što se toga tiče…

Ak hoces kratkorocan promet, a racunas da imas OK content, koristi submitanje na reddit. Ako je stranica s EN govornog podrucja, i content nije suga, reddit moze donijeti finih 100-500 posjeta na dan uz 10 min posla (submitanje objavljenog contenta). Preporuka, though - submitaj u kasne nase sate, tako da te amerika vidi. Kao bonus, mozda te ko i backlinka prirodno s svog bloga. Iako ovo spada u social bookmark, i daleko je od long term SEO koristi, spada i u kategoriju “instant”.

Inace, backlinkao sam s svoje liste blog komentara, i da - PR4-7, dofollow. (netko tamo pljuvase tu listu enivej). Ugl, i ja sam zadovoljan s rezultatima, da.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja