Kupnja VPS servera

Došlo je vrijeme da se ode sa 2 Hostgator shared acc na 1 HETZNER VPS server. Radi se o 100tinjak WP instalacija i
100tinjak html/css/js/flash/no cms stranica.Nabavio sam cpanel verziju 9.9.8a sa jednog site-a jer ne želim kupovat licencu. I sad, ne znam uopće kako to sve izgleda i oću li imati problema sa tim svim.Jeli velika razlika verzije cpanela 9 i 11? Oću li imati problema sa HETZNERom što imam nelicencirani cpanel? Koji odabrati linux od ovih ponuđenih? Koliko je teško samostalno instalirati cpanel na takav neki VPS?

kratko i jasno http://www.zpanelcp.com/

2 Likeova

hoces

virtualmin/webmin kombinacija je odlicna, cak imas i predinstalirane linux verzije sa virtualmin/webmin kod hetznera na odabiru…

1 Like

Super, odlično. Hvala

Ma najbolji Controlni Panel Free verzije ti je daleko Kloxo-MR. Pazi ne normalni Kloxo vec mora biti ova Folk verzija Kloxo-MR

1 Like

Ja sam testirao zPanel i pre zadovoljan sam jer i lici na cPanel pa mi se jos vise svidja :smiley:

1 Like

A što u slučaju tehničkih problema sa serverom, jeli imaju neki live chat ili samo telefon, jeli imaju neki blog di postaju novosti vezano za problem itd? Jeli imaju nekakve “senior admine” kojima se možeš obratit za pomoć? Evo na ovom hostgatoru opet danas neki problemi sa Provo Data Centrom pa nekom radu stranice, nekome ne, nekome radi stranica a neradu mailovi i obratno. A prije cca mjesec dana im je bio neki bug u firmware-u u ruterima… Kakav je Hetzner po tom pitanju?

Meni izgleda malen bilo koji VPS za to sve sto si rekao da mislis stavit na njega.

Pa ako to do sada guraju 2 shared računa onda mislim da bi ovaj srednji VPS mogao to izdržat, bitno je da ih što prije stavim na DE servere pa ću vidit ali ne vjerujem da ovaj treći, najskuplji VPS od one 3 varijante koju Hetzner nudi, to nebi mogao bez problema gurat.

Ma kupi dedikatni server i guraj sve zivo :wink:

Ne tako davno sam isto razmisljao uzeti VPS kod Hetznera, nacitao se dosta dobrih iskustava. Ali, ne budi lijen, isprobah i DigitalOcean , i ostao sam na DO. Genijalno brzi VPSovi sa odlicnim cijenama. Digni nesto novaca na DO i isprobaj. Disklejmer - pod linkom je ref kod. Dobijes 10$ ako se registriras sa ref kodom.

Sto se cPanela tice, osobno ne koristim nikakav slican software, nikad nisam vidio veliku prednost; samo smeta. Ali imas dosta step by step tutoriala, i zPanel i webmin su dosta popularne alternative.

Sto se linuxa tice, odaberi Ubuntu ili Debian. Osobno koristim ubuntu server, i distribucije i updatei su poprilicno azurni, i postoji dosta dokumentacije i “gugljivog” (lol) helpa ako negdje zapnes. S CentOS-om sam uvijek imao problema.

1 Like

neznam za hertzner vps ali ako ti nije vazna lokacija, ramnode.com ima vps u nizozemskoj. nisam imao nikakvih problema do sada, uptime je 139 dana i jeftiniji je od herznera.

Evo sve sam sredio, imam CentosOs i zPanel na server4you.net (lokacija servera je francuska ali sve ide preko DE rutera pa im je ping isti, ispod 50ms što je ono 5-6 puta bolje od šugavog hostgatora, lol, gdje sam držao stranice), i to mi je kreirao jedan koji ima jaki dedi za povoljniju cijenu, dobio sam čak i račun…

I sad koje ću name servere upisat u za neku domenu koju držim na Namesilo, jeli mi možete pomoć? Ja sam prije upisao za neku domenu u registar (namesilo) dns-ove od hostgatora (npr. ns1.hostgator.com) i onda bi odma otišao na hostgator i tu dodao (addon) domenu i rekao da pointa u direktorij npr. addon-nekoime. Kako bi to izgledalo na zPanelu - dajte molim vas pomozite

Evo da ti i ovdje odgovorim :smiley:

Odes na "Domene" -> "Moje Domene", zatim kod domene nesto.com
izaberes "Upravljanje domenom" te zatim na "Domenski posluzitelji". Tu
izaberes "Koristi zadane nameservere" i time su ti upisani zadani serveri, kod mene na jednoj domeni je to
 dns001.studio4web.com i dns002.studio4web.com.

Zatim odes na "Alati za upravljanje" -> "Upravljaj DNS-om" i upises
pod "Uredi A Records" -> "Dodaj novi A Record" i tu  pod "Hostname"
upises www, a pod IPv4 adresa "TVOJ IP" 

Evo ako nekome treba jeftin dedi server:

Intel® C2750 8 cores 8 threads @ 2.4GHz
8GB DDR3 ECC
1TB SATA3 7k2
1gbit/s link
Bandwidth nemjeren na 150mbit/s garantovan
19.99€ (18.66€ za države koje nisu u EU VAT)

Koji VPS uzeti(kvalitetan) a da ima servere u Americi? Nemora biti najeftiniji.

http://rocketvps.com Ja ga imam i super sam zadovoljan sa cPanelom i jednom dodatnom IP adresom me izadje 19 Eura. Suport odgovara u roku od par minuta i izlaze u susret s raznim problemima iako su to unmanaged serveri

1 Like

Digital Ocean je izuzetno povoljan, ali istovremeno vrhunski profesionalan i kvalitetan. Serveri i u Americi. Preporuka. :slight_smile:

ja licno imam vps na icebluehost.com i mogu reci da sam vise nego zadovoljan :slight_smile:

Ja sam nedavno uzeo dedicated kod hetznera i prezadovoljan sam, guram samo par sajtova, jedan od njih je dobro posjecen i do sada nisam imao prekida nijednom. Nisam uzeo cpanel kao niti onaj njihov menagement, samo root i instal sam virtualmin, sve radi extra. Moja licna preporuka je ova varijanta, cak mozes sa virtualmin podjeliti na vise usera po stranicama itd… u svakom skucaju moj savijet je da ne uzimas menaged ner samk deru lovu na tome, a kad zapne debelo naolate po satu.!!!