Kupoprodaja web portala

[b]U pregovorima sam da kupim jedan portal

.com domena, hrvatsko trziste, na hr serveru

Zanima me sto sve treba imati od “dokumentacije” tj koje uvjete treba ispostovati prodavac prema meni, te kako da se najbolje postavim da sve bude legalno i u obostranu korist?[/b]

Dosao sam do nekih dodatnih pitanja koja mi se polako otvaraju vezano uz ovaj slucaj,i sam sam webmaster.

Koliko portala u hrvatskoj (na .com i ostale non .hr domene) su legalni ?
Što se točno smatra portalom? jeli svaki portal elektronička publikacija i mora li gdje biti prijavljen,plaćati kakve takse?

Hvala na odgovorima

Po pravilima bi portal morao biti prijavljen nekoj državnoj agenciji jer je u planu porez na portale, ali to u praksi nije zaživjelo i veliki broj portala nije prijavljen i to se za sada ne sankcionira jer takva prijava još nije zaživjela.

Puno bitnije od toga je ostvaruje li portal prihod ili ne. Ako ne ostvaruje prihod, može biti u vlasništvu fizičke osobe (tj. čovjeka) koji iz svog džepa plaća troškove (hostinga, domene,…) i u tom slučaju je sve legalno.

Ukoliko ostvaruje prihod od hrvatskih klijenata, onda bi vlasnik portala trebao biti obrt ili tvrtka koja može izdavati račune (ne znam što je s iznimkama poput udruge, tj. je li to moguće).

Ukoliko ostvaruje prihod od google adsensea i slično, nisam siguran kakva je procedura, moguće da to može i kao fizička osoba ali neka na to odgovori netko tko tako posluje.

Hvala ti na odgovoru,dao mi je neke smjernice. vidjet ću imaju li drugi kakvih saznanja :slight_smile: polako prikupiti sve i još koji put staviti na papir prije kupovine, da mogu mirno spavati


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja