jao, ljudi, ja se vama divim… postoji zakon i o FB stranicama?
To je nešto novo…
mislim da jedan webmaster koji je sudjelovao u kreiranju stranice, bila to na blogspotu, twitteru, faceboku… ima pravo da proda ( i većina nas to i čini, bez nepotrebnog palamudjenja) i kupi šta god želi, jer ako ima potražnja, ima i ponuda… jednostavna logika. Mislim da FB i nije baš briga ko je vlasnik FB stranice, njima je bitno da se grade i proširuju. Mnogi od nas vise na FB, troše svoje vrijeme i sasvim BESPLATNO prave fan pages koje na kraju krajeva ostaju u FB vlasništvu, a mi se tu nešto nadmudrujemo i jedni drugima postavljamo pravila. Zar webmasteri ne bi trebali biti složniji? Ne razumijem politiku ovog foruma, ako je samo zato što se oglašavaju na FB i neće da se ogriješe o TOS, a žele da imaju posjetioce na forumu, morali bi razmisliti na čijoj strani će biti… Vjerujte , član sam i na najvećem švedskom forumu za webmastere ( wn.se ) i fb stranice se prodaju i kupuju bez ikakvih problema. Zato, kažem, webmasteri, divim vam se… jer svako, počevši od zakona do vlasnika sajtova, koristi svoju “moć” da vam uskrati bilo kakvu mogućnost napredovanja. A najgore je to što se i zakoni i ljudi koji ga slijepo prate hvataju za sitnice, dok krupne stvari ostaju neriješene.