Kupovina laptopa pomoc

Pozdrav momci i devojke, primio sam platicu pa sam odlucio da iznenadim majku jednim laptopom s obzirom da ne moze da ustaje a obozava da igra FarmVille na fejsu :smiley: Znaci evo vam specifikacije mog kompa na kojem joj ta Farmica radi super:

Znaci novac stvarno nije problem spreman sam da dam koliko god je potrebno da bi dobio nesto sto valja.

Evo sta sam ja gledao:

http://www.gigatronshop.com/laptop_racunari/toshiba_satellite_c50b14z-51257#specifikacija

http://www.gigatronshop.com/laptop_racunari/acer_aspire_e143021174g50dnww__nxmkgex002-33183#utisci

http://www.winwin.rs/laptop-i-tablet-racunari/laptop-notebook-racunari/laptop-acer-aspire-15-es1-512-c3p4-win8-1-15-6-intel-qc-n2940-4gb-500gb-intel-hd-hdmi-4757953.html

A gledao sam i neke polovne:

http://www.kupujemprodajem.com/Asus-A52J-Laptop-Stanje-9-10-Poklon-24988735-oglas.htm?filter_id=20401255

http://www.kupujemprodajem.com/Lenovo-G580-i3-2330M-24985200-oglas.htm?filter_id=20401255

Eto pa mi vi recite sta je od ovoga najbolje a ako nekog ne mrzi da baci pogled na win win ili gigatron da nadje nesto sto nije lose :smiley: Hvala vam unapred!

Nemoj toshiba uzimati. Komplicirano održavanje, driveri i pun qrac nepotrebnog popratnog smeća.

Lenovo, tako tako. Kvaliteta izrade iznad prosjeka. Nisam ih dugo koristio pa ne znam kakvi su sa OS-om.

Å to se mene tiče DELL je stvarno dobar za naÅ”e tržiÅ”te. Jako jednostavan support page preko service taga, mogućnost nadoplate za OS + nadoplate produzenog jamstva. Kvaliteta izrade na razini.

2 Likeova

kupi joj HP probook, on je peri deri lupaj i dalje citav

Kupio Dell pred mjesec dana, prezadovoljan. Vrtim GTA V bez problema i zasada nemam niÅ”ta loÅ”e Å”to mogu reći o laptopu, jedino možda kvaliteta izrade malo slabija, ali garancija od 36mj je daleko ispred konkurencije koja nudi 12/24ā€¦ Model Dell Inspiron 3543, processor i5, grafička 820M geforce 2gb, 8gb ram i 1tb hddā€¦ Platio 4,599kn.

HP je postao čisti trash, imam kuci viÅ”e HP-ova i najbolji je onaj koji sam prvi kupio, a najgori ovaj posljednji probook. Kleo sam se u HP ali definitivno su postali promaÅ”aj sa kvalitetom, pa i novim dizajnima. Može proći elitebook ako mora biti HP.

Dell, definitivno.

Okej skapirao sam iz vasih postova da je Dell dobitna kombinacija ja bi joj uzeo tako neki od 30.000 din - 300e ā€¦ Ovaj sto ti @d1namic spominjes je stvarno dobar i kosta oko 450e ali meni ta jacina stvarno nije potrebna za sada mozda za godinu dve kada uzimam sebi neki laptop i toā€¦

http://www.gigatronshop.com/laptop_racunari/dell_inspiron_15_3542__35424gbing-54431#specifikacija

ili

? :smiley:

Od ta dva, ja bih isao na ovaj prvi jer ipak ima 4gb RAM-a, 2 je dosta malo.

Ostali neki komentar? Ovaj prvi da uzmem a? Narucio bih ga odmah sutra ako se vi slozite da taj moze da parira mom kompu i da joj ta igrica na fbu radi dobro i zavrsava apsolutno sve poslove, i ja bi ga nekad uzeo za surfovanje i to :smiley:

Hm Toshiba, ne znam bas.Vise sam za neki Acer :slight_smile:

Do nedavno sam imao Acer Aspire E1-522 , prolio cijelu casu cole po njemu, brzo ga okrenuo i ostavio da se osusi, radio je i dalje super samo je trebalo ocistit tipkovnicu jer je bila ljepljiva. Sto se tice specifikacija ima AMD 1.5GHZ Quad Core, 4GB rama DDR3, 500GB HDD, Radeon HD grafa mislim da je 512mb, na njemu sam igrao World of Thanks na nekih 50 FPS sa srednjim postavkama, laptop je placen 500$ prije godinu (tada je 500$ bilo 2800kn).

Od ta 2, prvi laptop je bolji. Ne treba uzimati ispod 4 GB rama, zbog 64x.

U mene je dell 3521 koji goni ubuntu 14.04 LTS bez ikakvih problema. Jako sam zadovoljan. Samo sam stavio SSD u njega koji ga jako dobro ubrza (posebno se vidi u podizanju sistema i gasenju)

Narucio sam prvi laptop, javim vam utiske kada stigne :smiley:

1 Like

Recite mi sta je bolje prilikom kupovine novog laptopa, kupiti slabiji laptop sa operativnim siztemom ili kupiti jaci bez OS-a i instalirati pitated verziju?

svako pametan bi kupio jaci bez os-a

nemoj to raditi. Samo imaÅ” brigu

ZaÅ”to će mu 4gb rama molim vas lijepo ako će gđa. samo da igra Farmville? Za Farmville treba dosta rama? Mogao si komotno uzeti jeftiniju varijantu, 2gb rama. Čak Å”ta viÅ”e, ja bih joj uzeo tablet.

Na tabletu ne moze da se igra to haha :smiley: A uostalom i ja cu nekad da ponesem laptop pa da mogu da zavrsim sta mi treba. Laptop je sasvim solidan, 4 god garancije :smiley:

Nisi se bas informisao.

Neznam koja je cijena ovog sto si kupio, samo se nadam da nije vise od 2500 kuna jer to sranje ne vrijedi ni toliko.

nisam se prije javio ali nedavno sam kupovao laptop u rangu 3000 - 5000 kn. i zakljucak je ovaj: HP niti pod razno, HP je jedan od najboljih Laptopa, ali samo ako izdvojis malo vise love 5000+ kuna. Ovi Aceri su sranja na vise razina i treba ih izbjegavat.

Kolega je spomenuo DELL, i slazems e da je to kvaliteta, ali to i kosta.

Moj bi ti savjet bio ovaj polovni Lenovo. Jer taj polovni Lenovo ce duze drzat nego novi aceri i toshibe zajedno.

naravno ja sam kupio lenovo, kvaliteta izrade je strasna, kao da ga mozete bacit s 4tog kata i nista mu nece biti. jedini nedostatak je izgled, Lenovo nema fancy smancy plastiku i ostale fancy smancy gluposti koje privlace kupce. Oni su ipak isli na kvalitetu.

P.S. malo serrem, ali stvari stoje odprilike ovako kao sto sam napisao. Ako je Laptop ispod 4k kuna uzmi Lenovo bez razmisljanja, ako je vise e onda mozes vec birat i gledat opcije i druge velike igrace.