Kupovina teme za WP

Pozdrav,

dakle zanima me da li je netko kupovao teme za WordPress preko ThemeForest ili ElegantThemes. Mene jako bune ove licence tj. razlike između istih. Dakle prosječna regular licenca košta oko 50$, a full licenca košta oko 2000$. Čitao sam FAQ, pisao im, ali naprosto njihov odgovor me ne zadovoljava niti uspjevam definirati što oni misle pod one final product i multiple final products i sično.

Dakle, ono što mene zanima konkretno je:

Da li ja mogu kupiti regular licencu za temu preko takvih sajtova, platiti je 50$ i napraviti sajt za klijenta. Sajt želim prilagoditi vizualno njegovom brendu ali samu strukturu ne bi puno mjenjao. Što sve dobijem za 50$ tj. da li je sadržaj koji dobijem u downloadanom zipanom folderu isti kao i kod full licence tj. da li je krajnja funkcionalnost sajta ograničena tipom licence?

I za kraj, koje je vaše mišljenje o svemu tome i koliko se isplati kupiti već gotovu temu?

Nadam se da razumiješ.

zatim na:

Pozdrav,

1.) ElegantThemes

Kupis licencu za $50 i smijes koristiti sve njihove teme, na bilo kolko sajtova (i za sebe i za klijente). Nakon godinu dana, da bi nastavio dobivati nove teme i update-ove opet placas licencu.

2.) ThemeForest

Kupis jednu temu za cca $50, smijes ju koristiti za klijenta ali za samo jedan sajt, dakle jedan sajt, jedna licenca.

E sad, ThemeForest je malo skuplji ali imas puno veci raspon tema, tako da sve ovisi o tvojim potrebama.

Kod vecina TF tema dobijes i demo content import, za ElegantThemes nisam siguran ali mislim da da.

Funkcionalnost sajta nije ogranicena nikakvom licencom, kod svake licence dobijes punu temu.

Ova TF licenca koja kosta $2000 je potrebna jedino u slucaju da tvoj klijent naplacuje pristup svome sajtu, sto je dosta rijetko u praksi, tako da se s tim nemoj zamarati.

Pogledao sam licence za ThemeForest. Oni nude regular i extended.
Regular - platis i smijes je prodati jednom za jednog klijenta/ jednu aplikaciju, sto tebi odgovara jer se radi o jednom wordpress aplikaciji, druge aplikacije bi trebale biti besplatne ili ako ih naplacijes moras kupiti novu regular licencu za svakog kijenda/aplikaciju
Extended - Mozes je prodati koliko hoces puta na koliko hoces aplikacija. Primjer je ako napravis mobilnu aplikaciju koja kosta 0.99$, znati prodao bi je 5000 puta svakom klijentu posebno

Nene stranice poput Template monstera nude i Exclusive licence. Tj imas sva prava za koristenje i oni je maknu iz ponude tako da vise nitko ne moze kupiti taj template.

Sto se tice kupovanju templatea i ostalih elementata gledaj to ovako
vrijeme = novac
Sto ti je jeftinije potrositi mjesec dana da kreiras svoj template ili kupiti gotov, te prilagoditi ga u 3 dana.