Kupujem kineski telefon

Doslo je vreme da se pocastim kineskim telefonom, da li je neko kupio telefon preko Aliekspresa, kakva su iskustva? Ne mogu da nadjem temu. Budzet je do 150 dolara.

Ja bih ti samo preporucio Xiaomi

1 Like

Xiaomi uzmi. Nećeš se zeznuti. Imam u kući 2 komada već gotovo 2 godine, i mogu reći da su odlični za korištenje i novce koje daš za njih.

Imam i Cubot, jako dobar telefon ali OS nije nimalo dotjeran niti sam ikada dobio neku nadogradnju ili zakrpu. Dok sam na Xiaomi dobio 2-3 veće nadogradnje i svako malo neki system security update

Poslusacu vas, odlucila sam se za Xiaomi, vidim da je @drmrgood narucio sa Aliexpresa, pretpostavljam da je bezbedno? Dvoumim se izmedju Gearbest-a i Aliexpresa, da li da odaberem DHL kao kurirsku sluzbu?

Ako si iz HR, DHL je dobar samo ako ide kao “tax free” opcija jer ako nije, pored carine, imaju i 200tinjak kuna svojih troskova.

https://www.gearbest.com/cell-phones/pp_1567737.html
Imam malo jaču verziju ovoga i prezadovoljan sam.

Na aliexpressu treba nac sellera sa dobrim ocjenama koji salje proizvode na nacin da se on prepakirava u UK i salje kao da je u originalu poslan iz UK. Na ovaj nacin se izbjegne carina i bilo kakva dodatna davanja drzavi ako ste iz HR,posto smo u EU. Dostava je na taj navin malo skuplja,cini mi se da je bilo 7 eura.

Trgovci Goldway i Mi global store salju na taj nacin, dostava je 20-25$, ali su izbjegnuta sva carinska davanja za EU. Kupovao sam vise puta od oba i uvijek sve stigne kroz 10ak dana bez ikakvih nameta.

1 Like

Iz Srbije sam, tako da to dosta menja stvari :slight_smile:

Onda ti nema spasa, iz Kine ti davanja ne ginu, samo moras prouciti koliko tocno.