KVM Switch i maksimalna rezolucija monitora

Planiram kupiti KVM Switch i monitor rezolucije 1920x1200.
Zanima me zašto KVM Switchevi imaju specificiranu maksimalnu rezoluciju, kada je to ustvari samo kabel.
Konkretnije, kupujem ovaj KVM Switch, a u specifikacija je navedeno “Supports Max Resolution: 1920x1080 @ 60Hz”.

Da li mi netko može potvrditi da će to raditi i sa monitorom 1920x1200, ili da ipak kupim 1920x1080?

Također me zanima da li mi se uopće isplati kupiti KVM Switch sa dvi portovima? Switchevi sa d-sub portovima su mnogo jeftiniji i specificirana max rezolucija je 2048x1536. Da li digitalni signal koji ide preko d-sub kabela (znači ovako: dvi izlaz na kartici - > dvi to d-sub adapter -> d-sub kabel -> d-sub to dvi adapter -> dvi ulaz na monitoru) gubi na kvaliteti - da li se primjeti ikakva razlika u kvaliteti slike?

Nisi napisao ono najbitnije, za koju namjenu imaš plan koristiti taj switch?

Prema rezi, izgleda da to želiš koristiti na desktop računalu u svakodnevnom radu.

Ako malo guglaš, vidjet ćeš da nije baš samo kabel unutar switcha.

Kako misliš “za koju namjenu”? Želim spojiti 2 desktop računala na 1 tipkovnicu, 1 monitor i 1 miš, tako da ne trebam svaki put prespajati ili korisiti 2 monitora, 2 miša i 2 tipkovnice (ustvari jedno računalo će biti spojeno na 2 monitora, ali to nema veze sa ovime - na jednom računalu će još jedan monitor biti spojen direktno iz kartice).

Znam da nije samo kabel unutar switcha, jer se odabir računala ne vrši fizičkim prekidačem nego elektronski, pa i hotkeysima preko tipkovnice. Ali zašto bi to utjecalo na maksimalnu rezoluciju? Moje je mišljenje da je ta specifikacija napisana dok još nisu postojali monitori 1920x1200, nego je uobičajena rezolucija bila 1920x1080. Mislim da su te specifikacije pisane za laike - eto samo da nešto piše (kao šta naprimjer slušalicama piše da su za iPod - a slušalice ko slušalice sa 3,5 mm jackom).

Želim da mi netko potvrdi to šta mislim, da ne bi kupio monitor kojeg onda neću moći koristiti preko tog switcha.

A drugo pitanje - da li se gubi kvaliteta samo zbog kabela? Iako sam odlučio da ću ipak uzeti ovaj sa dvi utorima.

Ako još nekoga zanima, javljam da crt monitor ne radi preko tog kvm switcha, pa sam pretpostavio da rezolucija 1920x1200 također najvjerojatnije ne bi radila. Odlučio sam ne riskirati i nabavio monitor 1920x1080 i kvm switch radi kako treba.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja