Landing page design

Pozdrav,

vjezbao sam dizajniranje u photoshopu i zanimaju me vase misljenje za landing page koji sam napravio, i savjeti za ubuduce. Sve savjete za dizajn sam crpio sa ovog clanka http://webdesign.tutsplus.com/series/design-school-for-developers--webdesign-13793

Ovo mi nije prvi dizajn koji sam napravio, ali mogu reci da je najbolji do sada.

Unaprijed hvala.

Link

Ne izgleda loše, iako izgleda obično, previše standardno, kao da je template. No, kao prvo, ovo je homepage, a ne landing page. Čim imaš ovoliko raznih izbora i mogućnosti, informacija, izbornik, itd. to je homepage. Možda si je pogrešno nazvao landing page jer je to stranica na koju posjetitelj prvo dolazi.

Kao homepage stranica je ok, ima potrebne elemente, informacije i to je to. Ono što mi se ne sviđa jest font, odnosno veličina istog. U dropdown izborniku je presitan, kao i u nazivu kategorija proizvoda. Doslovno kada sam bio metar od ekrana nisam mogao lako pročitati što piše, a imam super vid, zamisli kako je onda nekome tko slabije vidi. Ista stvar je i sa ovom “accent color” (ne znam prevesti na naški), ovom bojom kojom bi trebao naglasiti bitnije elemente. Sama boja je ok, ali nije vidljiva na ovoj bijeloj pozadini, a niti bijeli font na njoj leži. Doslovno kada scrollaš stranicom uopće ne primjetiš da postoje neki elementi. Recimo tagovi “hot”, “new”, gotovo se ne vide, a cijena proizvoda još gore. Žestoko naprezanje očiju da uopće pročitam što piše. A sad i ne trebam ni govoriti da se ne vidi broj proizvoda u shopping cartu.

Uglavnom je to to. Fali kontrasta tu i tamo, fontovi su većinom premali, možda drugi font ne bi bio loš za headinge, accent color nevidljiva. Možda bi bilo bolje da je sve u black&white. A ono što mi se sviđa jest upotreba velikih fotografija, naglasak na vizualni dojam, korištenje negative spacea.