Lažni fb profil

Dobar dan. Ja se ispričavam što se neznam ni koristiti Vašim forumom. Nažalost sam prisiljen na ovakav način tražiti Vašu pomoć ako je moguće dobiti ju. Nadam se da sam ju uputio gdje treba i na pravo mjesto. Nažalost redosljed događaja je ovakav. Sa lažnog fb profila na ime M**** F*** sa logom DG zelenkaste boje duže vrijeme nažalost maltretira posinka moje sadašnje supruge na fb profil D****** B****, mislim da jedini ima ime D***** u cijeloj RH. Vrijeđanja su ispočetka bila klasičnog tipa psovanja majke, djeteta koje još nema ni dvije godine znači općenite prijetnje. Zadnja poruka je neizričita prijetnja dali nekom teškom tjelesnom ozljedom ili smrću koju nažalost moram shvatiti ozbiljno jer na dan objave iste stvarno ga je netko lagano okrznuo vozilom na pješačkom prijelazu a imao je prvenstvo prolaska na istome. Više puta je bilo prijavljivano policiji ali bez nekog učinka jer nema osnove za pravne akte. Isto je napravljeno i za zadnji slučaj i odgovor je nažalost isti. Molio bih Vas pomoć u pronalasku osobe koja se krije pod lažnim imenom koje sam gore naveo. Ne želim fizički nauditi niti oštetiti njegovu imovinu. Želim mu samo dati doznanja da više nije tajna osoba i da svoje frustracije usmjeri u nekom produktivnijem smjeru. Nadam se da sam donekle bio jasan. Ispričavam Vam se na dužem postu. Ako budete trebali nekakvih daljnjih informacija slobodno mi se obratite. Hvala Vam i Lp

** EDIT** Uklonjeni osobni podaci

Svaka prijetnja, uznemiravanje ili zastrasivanje se moze prijaviti na policiju.

Oprostite ali pravno gledano izgleda da ima puno rupa u zakonu koje sputavaju policijske djelatnike za pokretanje pronalaska osobe koja se krije pod lažnim imenom.

Nek obriše face profil i gotovo…problemi če nestati… ionako na tom faceu ništa pametno…:grin:

1 Like

Blokiranjem ćeš riješiti problem. Ne može on napraviti profila koliko ga ti puta možeš blokirati, pa da vidimo ko će prvi odustati :wink:

To je istina što ste napisali no s obzirom da je danas popularno na fb imati za prijatelja i onoga koga nikada niste ni vidjeli ni popričali s njim nažalost zbog te činjenice imaju jako puno zajedničkih takozvanih prijatelja. On ga je blokirao ali drugi vide prijeteće i uvredljive poruke koje isti objavljuje i njemu prenose. Tako da je to nažalost začarani krug.

Evo članak, i u njemu navedeno kako o gdje prijaviti prijetnje dobivene društvenim mrežama

Zašto taj lik prijeti preko facebooka, i kako to uopće dolazi do 2 godišnjeg djeteta, ne razumijem kako prijeti djetetu od 2 godine? To je bolesno.
I to ti je ziher netko koga poznaš. Razmilsi malo i probaj navući da se izlaje s nečim.
Počni razgovor s likom, ali iz postaje neke, pred policijom.