Ma nije valjda netko prijavio ovu temu? Što se mene tiče, ako Steel misli da je neprikladna neka slobodbno izbriše. Nisu affiliate linkovi da bih ja imao neku korist od objavljenog
Čini se da različito shvaćamo pojam “pametno” Nisam slušao Petersona, ali “toksična muškost” mi djeluje kao još jedno nametanje. Nisam upoznat s time što sve spada pod taj termin pa možda i nije nametanje nego opravdana kritika, eto.
Ali vidim da si se zapjenila na samo 3 minute komentara kakve zapadni svijet silom istiskuje zadnjih godina i gura feministička sranja. Sad vidiš kako je nama muškima već godinama slušati sranja druge strane i još imati zakonsku zabranu protiviti se, a nedaj Bože da odmjerimo žensku i prokomentiramo na glas To je seksisam za koji se može i u zatvor
Ne znam, ali prilično sam siguran da mu je stav iskren i da danas sigurno ne dobiva čvoke od ženski nego dobije broj telefona od najmanje 90% njih.
Po drugi put u ovoj temi zaključuješ na preskokce Ali ajde, ima nešto što me mori Zapravo nije da me “mori”, nego me nervira. To je forsiranje feminizma i nametanje, guranje “korektnosti” i gdje joj nije mjesto. Danas ne smiješ na glas reći da ženska ima dobro dupe jer ćeš biti optužen za seksizam. Šta bih trebao komentirat kako je lijepo iskombinirala kragnu sa cipelama? Kome su zanimljivije ženske cipele od ženskih oblina taj ima problem.
Nervira me i nametanje 10 spolova. To je bolesno. Postoje samo 2 spola. Ako je netko transrodan onda je to poremećaj, a ne nešto normalno. Kad se rodi dijete sa tri ruke to nije normalno nego poremećaj. To ne znači da su transrodne ili troruke osobe nakaze, nikako! Samo su nažalost rođeni sa poremećajem.
Muškarci i žene nisu nikad bili isto niti će ikad biti. To je moj stav i imam dovoljno godina da sam ga učvrstio, sviđalo se to drugima ili ne Postoje različiti karakteri, pa neka se parovi traže po kompatibilnosti karaktera i stavova, ali gurat da je normalno da je žena jednaka muškarcu je neprirodno. Kad lav bude jednak piliću onda možda promijenim mišljenje. Žene su neusporedivo bolje u jednim stvarima, muškarci u drugim.
Ovaj Tate puno priča o ženama, ali i o puno drugih stvari. Sa njegovim stavom o ženama se u dobrom dijelu slažem, ali napisao sam da ne u svemu. Puno toga što govori je potpuno realno, makar to ženama sigurno nije drago čuti. Pjenim se i ja na feministička sranja, pa neka se i žene malo pjene na “toksičnu muškost” jer je to u procesu prisilnog istrebljenja i kad ne prelazi granicu prirodnog. Žene naravno nisu nikakve ropkinje i mogu biti samostalne i uspješne. Da ne glumim korektnost, žene prirodno drugačije reagiraju u nekim situacijama i općenito su u nekim stvarima drugačije tako da opet ponavljam, muškarci i žene nisu isto niti će ikad biti, osim možda ako sa 17. sojem korone i 15. generacijom cjepiva dođe neka stvarno agresivna genska i hormonska modifikacija.
Meni je zanimljivo kako brzo razmišlja ovaj Tate i kako ima čvrste stavove kojih se drži i u koje stvarno vjeruje, taman i da su pogrešni. To njegovo “takav sam, uzmi ili ostavi” skroz poštujem. Puno pošteniji stav nego glumatanje i podilaženje, a iza leđa ljigavost.
Rodio se u SAD-u pa završio u Engleskoj, a onda se svojevoljno preselio u Bukurešt. To cijenim. Neda se zajebavat u zapadnom svijetu i dovoljno je hrabar otići negdje što mnogi smatraju shithole. Kaže da zapadni svijet sliči na policijsku državu, a ne pruža dovoljnu zaštitu. Slažem se i sa time. Neću nabrajat dalje zbog čega cijenim njegovo razmišljanje i stav jer ima toga puno i ne radi se samo o ženama.
Ja osobno prema ženama nemam krut stav niti mi je normalno tjerati ih da budu zamotane, zabranjivat da voze, glasaju itd. (zapravo je to nenormalno i užasno), ali neke stvari se moraju znat i neće sigurno ona biti na pivi dok ja perem suđe. Da je to ne znam kako fer i korektno kod mene se to ne može dogodit, pa taman da me razapnu Veljača i slične udruge.
Imam dobrog prijatelja koji u životu nije oprao suđe, ne zna što je krpa, usisavač vidi samo s kauča dok je slučajno doma i leži kad žena usisava, ali ona vozi Range Rover koji je dobila na poklon, ona ne zna što je servis auta, doslovno ne zna koliko košta gorivo iako joj Range guta kao rupa bez dna, ne zna kojeg majstora se treba zvat za koju vrstu adaptacije itd. i super im je u braku. Patrijahalno razmišljanje, toksična muškost ili što god, meni je to skroz ok. Njoj ne fali apsolutno ništa, ne samo materijalno, a on ne pere suđe i ne zna što je krpa. Najnormalniji odnos.
Problem je što danas ako nemaš mišljenje u stavu sa normativom koji se na silu gura odmah si ekstremista, ne valjaš, primitivac, zatucan itd. Što je sa pravom na drugačije mišljenje? To izgleda nije legitimno pravo ako se kosi sa nametnutim poremećenim normama.
Previše mi je i one teme sa koronom pa mi se neda još i u ovoj raspravljat. Ako moderator izbriše temu, još bolje