Licenca za logo filmova

Zna li netko da li se printanje loga nekih filmova tipa batman superman harrypotter smije printati na majice i prodavati ih bez neke licence, takodjer ako preprodajem sa aliexpressa da li oni imaju licencu i kako da to znam. Ima li neko iskustva?

Možda ti pomogne da stekneš dojam: https://www.sportsgrid.com/real-sports/soccer/the-dark-knight-sues-dc-comics-says-spanish-soccer-team-is-ripping-off-their-batman-logo/

Hvala ali ne pomaže mi to ništa

Naravno da ne smiješ samostalno printati i prodavati nečiji logo ili bilo kakav sadržaj zaštićen autorskim pravom, bez licence.

Također, većina trgovaca na Aliexpressu nemaju licence za prodavati te majice, pa možeš nadrapat čak i ako kupiš takvu majicu. O preprodaji da ne pričam.

Ne isplati se ulaziti u takav posao kako god okreneš, posebno ako misliš ići “na crno”. Neće trebati dugo da te netko primjeti čije si autorsko pravo prekršio i tuži te, a onda ćeš platiti puno više nego si zaradio.

1 Like

E to je konkretan odgovor, hvala mrcina.

A znate li možda za filmske postere? Recimo lik terminatora poster ili print na majicu?

Morat ću te razočarat, ali bilo kakva komercijalna upotreba takvih materijala bez licence je protuzakonita. Citirat ću svoju prvu rečenicu.