Linkovi iz šutboksa

Kakvi su ovo backlinkovi? Vrijede li šta? Evo primjer bloga sa šutboxom
http://www.tose.bloger.hr

yahoo indexira backlink sa ovog bloga kad ga šibneš u šutbox. Neam pojma je li du ili no falow. Nego primjetio sam da mi se svakodnevno povećava broj backlinkova sa tog bloga. Mislim da kako god novi post se objavi dobijam novi backlink jer shoutbox stoji na svakoj strani (novom postu) bloga. Tražio sam po netu, ali samo sam na par mjesta našao nešta malo o backlinkovima iz shoutboxova. Šta mislite o ovakvim backlinkovima?

A link je link i i ima neku vrijednost sigurno. Nema sigurno neku veliku, jer u tim shoutboxima nema neke kvalitete, ali ima neku vrijednost.
Negdje sam čitao o ovim linkovima i metodama pronalaženja ovih boxava, ali sada ne mogu da se sjetim gdje. Ne treba sada pretjerati sa ovom metodom. Što se tiče dofollow i noffolow instaliraj sebi u firefox fajrbug, opera ima dragon fly a chrome ima ugradjen plugin za inspect element. Kada instaliras te dodatke ides desnim klikom na mis i opciju inspect element i vidis da li u kodu ima oznaka noffolow. Ako je nema znaci da je link follow.

Postoji neki plugin kojem sam zabravio ime za Mozilu, koji ti oznaci bojom sve follow i noffolow linkove na sajtu…

http://www.quirk.biz/searchstatus/

Tnx. I ovo moze dobro da posluzi.

Tu imaš masu shout-boxeva, pa probaj.

http://backlinkworld.blogspot.com/

Stvarno neznam kakva im je vrijednost.

Ja sam probao tjerat post


sa anchorom šta muškarce privlači. Bio sam na 30 mjestu u guglu za taj upit u guglu i sa 5, 6 linkova na par blogova u šutboxu došao sam na 4 mjesto. Možda je bitno što je jedan od blogmova ima PR 5.

Ajde daj link bloga da probamo. tnx

Ovaj Tosin meni nije upalio. Nakon 24h nije indexiran link, a polako su ga izgurali gore u zaborav.

Meni je indeksirao link sa tošetovog bloga, ali je ispao poslije 15 dana. Mislim da se zove djpremierblog.com (PR 5) nisam siguran pogledajte backlinkove za moj blog pa ćete naći. Preporučio bih još ljekovitobilje pr 3. Tamo imam linkove već par mjeseci. Eto da i ja pomognem nekom, a odmognem sebi. Pošto ima masu tih blogova sa shoutboxovima ja ih tražim onako seljački preko gugla upišem shoutbox (ili ybox ili powered by cbox ili ogix ili mixbox ili naziv nekog drugog tipa šutboxa) i u prosirenu pretragu dje stoji upis domene za pretragu upišem blogspot.com ili blogger.com ili .hr ili .rs ili .edu mada na edu mil i ostalim jebačkim domenama nisam našao šutboxe na koje moš gruvat linkove bez registracije.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja