Lista najboljih ping servisa za brzo indeksiranje

Evo liste po meni najboljih ping servisa za brzo indeksiranje vaših postova. Brzo indeksiranje članaka je posebno bitno kod NEWS sajtova. Svi znamo da se kod velikih NEWS portala nove vesti indeksiraju gotovo trenuno, dok kod malih poratala to nije slučaj i ne da nije slučaj, nego se kod većine malih NEWS portala novi članci nikada i ne indeksiraju. Šta vam vredi da vam google indeksira neku vest tek posle 3 dana, kada ona više nije aktuelna i kada su je već svi iščitali na velikim portalima.

Nakon ubacivanja ove liste vaši članci će se indeksirati u veoma kratkom roku, što će vam povećati posete, a vrlo je moguće da će te za neke lokalne vesti biti bolje indeksirani od velikih NEWS portala.

Evo liste:

http://rpc.pingomatic.com/
http://rpc.icerocket.com:10080/
http://blogsearch.google.com/ping/RPC2
http://1470.net/api/ping
http://api.feedster.com/ping
http://api.moreover.com/RPC2
http://api.moreover.com/ping
http://api.my.yahoo.com/RPC2
http://api.my.yahoo.com/rss/ping
http://bblog.com/ping.php
http://bitacoras.net/ping
http://blog.goo.ne.jp/XMLRPC
http://blogdb.jp/xmlrpc
http://blogmatcher.com/u.php
http://bulkfeeds.net/rpc

http://rpc.pingomatic.com
http://rpc.twingly.com
http://www.blogdigger.com/RPC2
http://ping.feedburner.com
http://rpc.weblogs.com/RPC2
http://blo.gs/ping.php
http://www.pingmyblog.com
http://blogsearch.google.com/ping/RPC2
http://ping.bloggers.jp/rpc/
http://ping.fc2.com/

https://rpc.bloggerei.de/ping/
http://blogsearch.google.ae/ping/RPC2
http://blogsearch.google.at/ping/RPC2
http://blogsearch.google.be/ping/RPC2
http://blogsearch.google.bg/ping/RPC2
http://blogsearch.google.ca/ping/RPC2
http://blogsearch.google.ch/ping/RPC2
http://blogsearch.google.cl/ping/RPC2
http://blogsearch.google.co.cr/ping/RPC2
http://blogsearch.google.co.hu/ping/RPC2
http://blogsearch.google.co.id/ping/RPC2
http://blogsearch.google.co.il/ping/RPC2
http://blogsearch.google.co.jp/ping/RPC2
http://blogsearch.google.co.ma/ping/RPC2
http://blogsearch.google.co.nz/ping/RPC2
http://blogsearch.google.co.th/ping/RPC2
http://blogsearch.google.co.uk/ping/RPC2
http://blogsearch.google.co.ve/ping/RPC2
http://blogsearch.google.co.za/ping/RPC2
http://blogsearch.google.com.ar/ping/RPC2
http://blogsearch.google.com.au/ping/RPC2
http://blogsearch.google.com.br/ping/RPC2
http://blogsearch.google.com.co/ping/RPC2
http://blogsearch.google.com.do/ping/RPC2
http://blogsearch.google.com.mx/ping/RPC2
http://blogsearch.google.com.my/ping/RPC2
http://blogsearch.google.com.pe/ping/RPC2
http://blogsearch.google.com.sa/ping/RPC2
http://blogsearch.google.com.sg/ping/RPC2
http://blogsearch.google.com.tr/ping/RPC2
http://blogsearch.google.com.ua/ping/RPC2
http://blogsearch.google.com.uy/ping/RPC2
http://blogsearch.google.com.vn/ping/RPC2
http://blogsearch.google.com/ping/RPC2
http://blogsearch.google.de/ping/RPC2
http://blogsearch.google.es/ping/RPC2
http://blogsearch.google.fi/ping/RPC2
http://blogsearch.google.fr/ping/RPC2
http://blogsearch.google.gr/ping/RPC2
http://blogsearch.google.hr/ping/RPC2
http://blogsearch.google.ie/ping/RPC2
http://blogsearch.google.it/ping/RPC2
http://blogsearch.google.jp/ping/RPC2
http://blogsearch.google.lt/ping/RPC2
http://blogsearch.google.nl/ping/RPC2
http://blogsearch.google.pl/ping/RPC2
http://blogsearch.google.pt/ping/RPC2
http://blogsearch.google.ro/ping/RPC2
http://blogsearch.google.ru/ping/RPC2
http://blogsearch.google.se/ping/RPC2
http://blogsearch.google.sk/ping/RPC2
http://blogsearch.google.us/ping/RPC2
http://ping.rss.drecom.jp/
https://blog.goo.ne.jp/XMLRPC
http://ping.bloggers.jp/rpc/

4 Likeova

@Vlada78 gde ubacujemo ovu listu? Kako sve to funkcioniše. Hvala ti. :blush::+1:

1 Like

Wordpress-settings-writing

evo slike ispod

1 Like

I kada ubacimo sve ove liste, onda ce se brzo indeksirati clanci? Jesi isprobao ove liste.

Kako misliš da li sam probao, pa to ti jedeno od osnovnih podešavanja kada instaliraš wordpress, prvo podešavaš vremensku zonu, jezik i ping liste, kako misliš da će pretraživači da znaju kad ti objaviš članak ? Samo ti to ubaci i ne sekiraj se ništa.

A brzina indeksiranja zavisi od samog sajta, ako si sajt napravio jueče neće baš iste sekunde da ti indeksira, ali dobro optimizovani sajtovi koji redovno objavljuju članke mogu da budu indeksirani u roku od nekoliko minuta.

Ako nemaš ovu listu onda čekaš da ti dođu google roboti za neki dan da vide dal ima nešto novo na sajtu. Pa ako naiđu na neku grešku pa se zbune i odlutaju negde onda od indeksiranja nema ništa, a ovo ti je sigurica. Pa zašto misliš da je wordrpess postavio ovo u podešavanjima, ako ne treba ???

O.K lista je tu pa ko želi može isprobati nije loše je imati slažem se!

Sve zavisi na šta se podrazumeva “rednovno objavljuju” Ako misliš po jednu objavu dnevno to teško prolazi tako za par minuta da se indeksira sajt

Na primer jaki online portali (poput online novina) dobijaju tu prednost da im se članci indeksiraju za par mnuta .Jer gotovo svi jači portali objavljuju vesti na svakih 1h vremena nekada i kraće

i ovo nije baš 100% tačno .

Sve zavisi od starosti sajta/domene, brzine učitavanja sajta kao unutrašnjih linkova sajta( jer ako nemate neke i dobre unutrašnje linkove koji linkaju članke vašeg sajta google roboti za indexiranje može da se “zbuni”) i da ne uspe da indeksira članak u roku 24h što je vremesnki limit za indeksiranje sajtova svih u gogole pretrazi

Ja na primer imam sajt star 11 godina svako dnevno objavljujem po 2-3 članka linkove mi pokupi u roku 3-4h nekad malo duže ako se sajt “zaguši” Korsitim Rank Math plugin ili YOAST SEO zabrzo indeksiranje (sad trenutno tesitram Yoast Seo)

Ne mislim na jednu objavu, već na desetak kraćih članaka za NEWS sajt. A ako imaš recimo sajt o istoriji, na koji stavljaš tekstove od po 2000 reči, onda ti nije bitno dal će biti indeksirano za 2 ili 24 sata.

Neke članke, posebno sa NEWS portala google ne indeksira nikada i to ima na svakom news sajtu da vesti nisu indeksirane, jer šta će neka stara vest da stoji 10 godine, tipa sutra je isplata penzija takve vesti google sklanja iz indeksa.

Niko ozbiljan ne koristi Yoast plugin za niša, a kamoli za brzo indeksiranje, ali dobro svako ima svoje metode.

Jel si ti stvarno ozbiljan za ovo što kažeš? Kolega pa taj plugin koriste milioni WP sajtova za dodatnu SEO optimizaciju sajta a ti kažeš ne koristi se ni zašta!

Ako nisi upoznat kolega Yoast Seo premium ima dodatak za brzo ineksiranje Ovo brzo indeksiranje poznato je pod imenom “Index Now” Inače ako ne znaš Index Now je prvi napravio (protokol otvorenog koda) pretraživač Bing odnosno Microsoft kompanija. Ovaj otvoreni prtokol kod koristi i Yandex kao i Sezam

Epa ti milioni koji ga koriste su neozbiljni, ozbiljni webmasteri ne koriste šugavi yoast plugin jer 100x bolje rezultate ima sajt koji je čisto SEO optimizovan nego sajtovi koji se optimizuju preko yoasta i sličnih plugina.

Upoznat sam i znam da se to dodatno plaća i nije za google već za yandex i bing, slobodno ti plaćaj za to smeće, sve što ima Yoast i što moraš da platiš, možeš i sam da podesiš, sa mnogo boljim rezultatima i besplatno.

Pa vidiš kako sam gore naveo to je dodatna SEO optimizacija nisam rekao full 100% SEO optimizacija sajta.
Inače u suštini meni za moj sajt uopšte toliko i ne treba jer moj sajt je SEO optimizovan među prvim ( i na 1 str. pretrage) je u rpretrazi za jednu ključnu reč za Srbiju (u region se isto tako dobro kotira u pretrazi) A i za ostale linkove u pretrazi sam među prvih 10 linkova

YOAST imam i koristim ga čisto da poboljša SEO otimizaciju

Inače zaboravih da kažem, ovi ping servisi sem što služe za brzo indeksiranje, takođe su jedan od boljih načina da zaštitite svoje tekstove, jer čim objavite neki članak sajt odmah pinguje google i ako vam posle neko ukrade taj tekst i postavi ga kod sebe na sajt, neće imati nikakvu korist od njega, a svakako će imati penale.

Drugi takođe siguran način da zaštitite svoje tekstove jeste u google search konzoli. Kada napišete neki vredan tekst od 2 do 3K reči postavite ga na sajt, odmah odete u search konzolu check link i onda zahtevate indeksiranje, ovo je ujedno i najbolji način, a ping linkovi su drugi po redu dobar način.

Inače ovi koji mažnjavaju tekstove obično prate neki noviji sajt koji radi dobre tekstove, gledaju za koliko vremena se indeksiraju kada ih objavite. Kada utvrde da ne ideksirate tekstove brzo, već ste u fazi popunjavanja sajta tekstovima, sačekaju sledeći novi tekst koji objavite, odmah ga maznu, objave kod sebe, ogu u google search konzolu skeniraju link, zatraže indeksiranje i onda vi nemate nikakvu korist što ste pisali taj tekst. I ne samo da nemate korist, već google može i da vas penalizuje i da vam unište novi sajt koji ste tek pokrenuli. Zato su ovi ping linkovi i brzo indeksiranje u google konzoli veoma bitni posebno kod novih sajtova.

Kada ovo uradite tada ste sigurni 100% a postoji i uspešan način kako da skinete vaš ukradeni tekst sa bilo kog sajta na svetu u roku od dan ili dva. Zapravo ne možete da ga skinete, ali možete da uradite da ga google izbaci iz indeksa i da vlasnika sajta obavesti da je prijavljen zbog kršenja DMCA zakona. U tom mejlu ga obaveste da će google da skine taj link iz indeksa i da će mu sajt biti objavljen na sajtu DMCA , naravno on može da ga ne skine i da ga ostavi , a onda idu brutalni penali od strane googla i sajt može da spakuje i da ga baci u kantu za smeće.

Sa ovim se ne slazem jer se vidi datum i tacno vreme objave teksta i ko je pre objavio.

Pa kada bi google po datumu gledao onda bi se krali tekstovi bez ikakvih problema. Ti si recimo objavio juce, ja ti ukradem i postavim datum objave 2 dana unazad. To google ne gleda tako, vec gleda od koga prvo dobije ping i ko prvi indeksira clanak, to ti je amin. Ako ti ping servisi nisu podeseni i nije ti clanak na vreme indeksiran, a neko ti skine i indeksira pre tebe to ti je kraj kao u bioskop. I skinite RSS fidove sa sajtova, jer vam to ne treba, a odatle se najvise kradu tekstovi pomocu generator sajtova.

Kad bi to tako moglo svi bi uzimali od svakog i puklo bi sve.Prvih par tekstvoa uzme a posle ide DMCA prijava i ako je ista zemlja ide i tuzba za autorska prava…

Ne kad bi moglo, nego to ti je tako 1000%, kakva DMCA prijava kada google vidi kod sebe u sistemu da je clanak prvo indeksiran kod mene, pa tek onda kod tebe. DMCA prijva moze samo ako si objavio tekst i ako si odmah istog trenutka otiso na search konzolu i zatrazio indeksiranje, tada moze DMCA prijava, a ovako nema nista od toga.

DMCA prijava nema veze sa indeksiranjem i ko je prvi,drugi,treci…To je prijava za kradju autorskih dela…Po datumu objave se vidi cije je delo,ako ne po datumu onda na drugaciji nacin.slika sa zigom u tekstu i sl.Taj sto je primer ukrao tekst stavi 2 dana ranije a ja na rezervnom sajtu stavim 5 dana ranije,Mislim da ne bi to bas dugo trajala ta njegova avanturica sa mojim tekstovima,video snimcima i slikama.

DMCA ne moze nista nikome da skine, moze samo da ti pljune pod prozor, DMCA organizacija samo obavesava google kada se ti zalis kod njih i google onda utvrdjuje dal je zalba osnovana, kada google vidi da sam ja pre tebe indeksirao neki clanak ne moze da ti pomognu ni DMCA ni zigovi ni logoi ni nista na ovom svetu. Ali ok, ti misli kako zelis, nemoj da stavljas ping linkove u sajt. To su ovi iz Wordpressa stavili bezveze,kada su pravili wordpress i bezveze su u upustvima stavili da je postavljanje ping linkova jedno od najvaznijih osnovnih podesavanja. I ovo sto ti ja pricam nije nikakvo nagadnjanje to kazi i sam google i svi SEO strucnjaci, da ko prvi zatrazi indeksiranje njemu ide autorsko pravo na clanak.

Slao sam DMCA i nema veze sto je indeksirano ranije,bilo je uklanjano iz pretrage.Kad mu je pola clanaka uklonjeno iz pretrage ,lopov se vise nije ni trudio da radi to.
Sto se tice pingovanja slazem se da je korisno ali zbog brzine pojavljivanja teksta u pretrazi.
Primer Crni Panter u atarima je vest i ako je uhvacen,ko prvi objavi i pojavi se na guglu on je najcitaniji…Lopov ne bi mogao da objavi da je pre dva dana uhvacen jer jos nije uhvacen.
Provalili bi i zaposleni indijci na guglu da je lopovski i scam sajt jer je stavio primer uhvacen 10.11.2022 a on uhvacen 13.11.2022…

Bolje edituj ovu recenicu tako sto ces je izbaciti.

Ma vazi evo sada cu da editujem , a dok ja editujem ti pogledaj ovaj kratki video koji sam specijalno pripremio za tebe.