Load xml u flash

Zdravo svima,

Imam jedan flash video, na njemu se treba pojaviti text iz xml fajla. Textovi se trebaju pojaviti u razlicito vreme. Prvo ide text bele boje, pa zelene itn. Uspevam sa jednim tekstom ili svim tekstovima istovremeno, ali sve drugo mi bas ne ide. Ako nekog ne mrzi dati as(2-3) code za ovo, posto nisam nasla bas nesto odgovarjuce na google-u. Tnx…

Nijesam stručnnjak no AS3 to može ziher. Napravi klasu koja će prikupljati podatke iz tog XML-a na odgovarajući naćin. Time imaš “bazu podataka”, nakon toga samo pozivaš dio koji ti treba i di ti treba.

Znam da imaš opcije u Flashu da ti čak osnove on sam napravi samo se nesječam više di. Uglavnom XML mu nije problem da pohvata.

Hvala ti puno na odgovoru, sad cu te zamoliti za jos malo pomoci, jer bas ne poznajem as code dobro. Evo dolje je as code koji mi daje jednu vrednost iz xml fajla
Kako mogu prikazati i druge dvije vrijednosti posle 30 sekundi? Tnx…

<?xml version="1.0"?> 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

function loadXML(loaded) {
if (loaded) {
_root.legalizacija = this.firstChild.childNodes[0].childNodes[0].firstChild.nodeValue;
_root.broj = this.firstChild.childNodes[0].childNodes[1].firstChild.nodeValue;

	bela_txt.text = _root.legalizacija;
	zelena_txt.text = _root.broj;
	
} else {
	content = "file not loaded!";
}

}
xmlData = new XML();
xmlData.ignoreWhite = true;
xmlData.onLoad = loadXML;
xmlData.load(“legalizacija.xml”);

imaš tagove unutar XML-a i oni ti služe kako ćeš sortirati stvari. Moraš napraviti klasu koja će ti smao imati elemnte XML-a koji se ponavljaju u sebi i onda pozivaš istancu po instancu. To importanje XML-a i postavke ti Flash Builder sam napravi, a detalje imaš http://www.youtube.com/watch?v=IcwJIfVlM5E to je osnovno većinu ti on sam napravi.

1 Like

tnx… ocigledno se treba malo vise potruditi nego sto sam mislila. krenut cu s ovim tutorijalom pa vidjecemo gdje ce me dovesti.

Naravno. Za sve se treba potruditi. Kao prvo treba se potruditi napisati detaljan i jasno razumljiv problem koji se rijesava, korak na kojem se zapelo i gdje tocno treba pomoc.

Evo nekih linkova kako parsati XML u AS3:
http://help.adobe.com/en_US/FlashPlatform/reference/actionscript/3/XML.html
http://www.republicofcode.com/tutorials/flash/as3xml/



http://as3.miguelmoraleda.com/tutorial-actionscript-3-load-and-read-xml-file-loading-and-reading/

Hvala puno, u tutorijalma je bas ono sto sam cjelo vrijeme trazila. U medjuvremenu sam zapela sa prikazivanjem teksta iz xml-a. Na razlicitim rezolucijama se razlicito vidi. Negdje se fino vidi, a negdje je razvucen i do pola. Probala sam sa

<![CDATA[

000000

]]> al mi se to ne prikazuje u flash-u, vec boja i font iz flash zadate instance.
Kako sad ovo rjesiti, tnx…

<![CDATA] je njemu ozkaka da bu uvrstio kobasu texta (ako se nevaram), ak imaš tagove fino razređene u XML-u to ide onda glatko. Proući malo flash builder on je napravljen za takve stvari. Znam da Flash builder ima ugrađene gotove stvari da vuće iz XML-a po datke, a ti eventualno zahtjevnije stvari postaviš i dizajniraš.

Ovo nikome nista ne znaci niti nama niti AS kompajleru. Ajde postavi cijeli kod tu ili pastebin ili na neko slican servis.
Gledanje u kristalnu kuglu mi nazalost nije pomoglo jer mi je trnutno prejako sunce, pa se svjetlost previse lomi i onemogucujemi da vidim tvoj kod, vjerojatno sam malo predaleko.

Ajde stavi kod pa cemo vidjeti kako i sta dalje.

I ja sam primetila da mi se pola teksta izbrisalo. Ajd sad, evo dolje cijelog coda iz xml-a i sad hocu da mi se pojavi tacno ovaj tekst sa ovom bojom. Kako da mi ova postavka teksta bude default-na a ne postavka texta iz flash-a (kad kreiram flash instancu na koju vezijem xml)

<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?> <![CDATA[

099999

]]>

ocigledno odavno nisam bila na forumu, moram prouciti pravila pisanja
opet nije cjela poruka

You either:
a) need to make sure you’re textField is set to use device fonts
b) embed both the bold and regular version of your font into your library, then in your font tag specify the font name (google around for flash embedding fonts, or actionscript embedding fonts)
c) embed the fonts into your your library like within b) and set up CSS to use in the XML that will style the fonts appropriately

1 Like