Login i Registracija - Pomoc

Pozz…zelio bi na svome sajtu da napravim ono login i registracija (imam kod i sve to)…e sad jel treba kreirati MySQL bazu podataka ili nesto drugo treba izmjeniti u kodu evo kodovi :

[color="#FFD700"]Login:[/color]

<form name="loginform" method="post" action="<?php echo basename(__FILE__); ?>" id="loginform"> 
<input type="hidden" name="form_name" value="loginform"> 
<table class="loginform_table" style="width:243px;height:132px;"> 
<tr> 
    <td class="loginform_header" colspan="2" style="height:20px;">Prijavi Se</td> 
</tr> 
<tr> 
    <td style="height:20px;width:108px">Korisnicko ime:</td> 
    <td style="text-align:left"><input class="loginform_text" name="username" type="text" id="username" value="<?php echo $username; ?>" style="width:100px;height:18px;"></td> 
</tr> 
<tr> 
    <td style="height:20px">Lozinka:</td> 
    <td style="text-align:left"><input class="loginform_text" name="password" type="password" id="password" value="<?php echo $password; ?>" style="width:100px;height:18px;"></td> 
</tr> 
<tr> 
    <td> </td><td style="text-align:left;height:20px"><input id="rememberme" type="checkbox" name="rememberme">Zapamti me</td> 
</tr> 
<tr> 
    <td> </td><td style="text-align:left;vertical-align:bottom"><input class="loginform_button" type="submit" name="login" value="Prijava" id="login" style="width:70px;height:20px;"></td> 
</tr> 
</table> 
</form>

[color="#FFFF00"]Registracija:[/color]

<form name="signupform" method="post" action="<?php echo basename(__FILE__); ?>" id="signupform"> 
<input type="hidden" name="form_name" value="signupform"> 
<table class="signupform_table" style="width:298px;height:204px;"> 
<tr> 
    <td class="signupform_header" colspan="2" style="height:20px;">Kreiraj racun</td> 
</tr> 
<tr> 
    <td style="height:20px">Ime:</td> 
    <td style="text-align:left"><input class="signupform_text" name="fullname" type="text" id="fullname" style="width:150px;height:18px;"></td> 
</tr> 
<tr> 
    <td style="height:20px">Korisnicko ime:</td> 
    <td style="text-align:left"><input class="signupform_text" name="username" type="text" id="username" style="width:150px;height:18px;"></td> 
</tr> 
<tr> 
    <td style="height:20px;">Lozinka:</td> 
    <td style="text-align:left"><input class="signupform_text" name="password" type="password" id="password" style="width:150px;height:18px;"></td> 
</tr> 
<tr> 
    <td style="height:20px">Potvrdi Lozinku:</td> 
    <td style="text-align:left"><input class="signupform_text" name="confirmpassword" type="password" id="confirmpassword" style="width:150px;height:18px;"></td> 
</tr> 
<tr> 
    <td style="height:20px">E-mail:</td> 
    <td style="text-align:left"><input class="signupform_text" name="email" type="text" id="email" style="width:150px;height:18px;"></td> 
</tr> 
<tr> 
    <td colspan="2"><?php echo $error_message; ?></td> 
</tr> 
<tr> 
    <td> </td><td style="text-align:left;vertical-align:bottom"><input class="signupform_button" type="submit" name="signup" value="Kreriraj" id="signup" style="width:90px;height:20px;"></td> 
</tr> 
</table> 
</form>

Evo kako bi trebalo izgledati (CSS nisam kopirao) ovo je sa CSS-om

[attachment=1]login-and-reg.jpg[/attachment]

i izvinjavam se adminima ako sam profulao podforum :wink:

ovo ti je samo HTML kod registracije i logina. Trebaju ti i php skripte za login i registraciju. Naravno da ćeš morati napraviti bazu podataka.

gdje mogu naci te skripte …??..a kad bi promjenuo fajl ekstenziju iz HTML u PHP da li bi to pomoglo ?

Ne bi :slight_smile: Ti sad imaš samo strukturu, html je client-side jezik, i to je ono što korisnici vide, sad ti treba php skripta koja će pobrati podatke iz forme i spremiti to u bazu itd.

aa gdje mogu naci te skripte ? :smiley:

malo prouči Register/Login - PHP i MySQL Tutorial | Kroativ

a kako mi se čini mislim da bi ti jednostavnije riješenje bilo uzeti neko gotovo riješenje npr. joomla ili wordpress

@dombo to mi je puno pomoglo ali opet imam problem…evo sada cu da vam kazem sta sam uradio
u notepad++ sam kopirao ovo i spremio pod db.php

session_start();
 
$dbhost = "localhost"; // ovo je server host 
$dbname = "database"; // ime baze
$dbuser = "username"; // username
$dbpass = "password"; // password
 
mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpass) or die("MySQL Error: " . mysql_error());
mysql_select_db($dbname) or die("MySQL Error: " . mysql_error());

nisam koristio ovaj njegov kod vec svoj i tamo sam u svome kodu dodao naziv mysql baze itd…(prethodno sam kreirao mySQL bazu)

zatim sam na host upload
index.php(gdje se nalazi login i reg. forma) i db.php i kada se probam regat dodje mi ovo

[attachment=1]php_problem.jpg[/attachment]

na mail mi dodje username i pw (ona povratna poruka) ali se nemogu ni ulogovati dodje mi isto kao na slici :smiley:

bilo bi puno lakše kada bi postao svoj kod jer ovako je teško znati što se tebi nalazi na liniji 97 . Postaj cijeli kod.

evo slika oznacio sam liniju 15 i liniju 97

linija 15

linija 97
eto ga :wink:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja