Loš streaming, a internet odličan?

Pozdrav ljudeki,

ovako…

Prije par mjeseci često sam streamao neke događaje preko kompa preko OBS programa i streamao sam bez problema full hd, odličan stream je bio.

I onda nisam do sad ništa radio i evo danas idem pokrenut stream, internet isti - brzina ista i pokrenem stream na youtube i nakon 10 min streaminga piše mi loša internet veza tj izlazna snaga videa, u tom smislu nešto, kao preporučeno 4500 a ja iimam ispod 2000… …

Neznam kako da to riješim, u čemu je problem ?

Internet mi je vrhunski… haha, 50/10.

Ova prva brojka nije problem, ova druga steka, pa ako radis bilo kakav smjesan upload to ce se poznat.

A sad jesi siguran da je internet? Da ne gubis mozda frameove? Mozda je do GPUa?
Sto streamas?

P.S. ako streamas igranje igrice ili nesto tipa takvo to nece ici jer imas upload i na igru i na stream a to je za 50/10 overload

Ovisi koju igru streama, nisu sve zahtjevne, npr. league of legends troši oko 1mb po minuti.

Nije problem koliko trosi nego spike u uploadu. Streamanje treba upload, i to prilican ako streama u visokoj kvaliteti. Onda u igri ako naleti na situaciju gdje salje puno inputa dodje do zacepljenja uploada i ond astream trpi i u isto vrijeme moze imat veci ili manji lag u igri… Cim to prodje sve se vrati na normalu do sljedeceg zacepljenja. Zato se sa tim slabim upload internetom ne streama, pogotovo ne neke HQ igre.

1 Like

NIsam obraćao pažnju, youtube mi davao info da mi je rezolucija prevelika za streaming, sad sam u OBS smanjio na 1080 720 i sad ide glatko i ok.
Vidit ćemo dokle :smiley:

EDIT: ovo mi youtube javlja:

YouTube ne prima dovoljno podataka videostreama da osigura glatki streaming. Gledateljima će se stoga stream pohranjivati u međuspremnik.

Glavni od razloga zašto stream šteka su brzina uploada i procesor. Koji procesor imaš?

Intel Core i3 6100 @ 3.70GHz

Ali prije sam strimao sa istog kompa i radilo bez beda, ovo mi youtube javlja kao grešku streama:

Loše Niska kvaliteta videoizlaza

YouTube ne prima dovoljno podataka videostreama da osigura glatki streaming. Gledateljima će se stoga stream pohranjivati u međuspremnik.

Provjeri da li su instalirani driveri od grafičke

Ma jesu, win 10 automatski instalira sve.

Nema to veze. Tako su meni windowsi 10 nasli driver za wireless adapter i brzina je bila 40 Mbita. Kad sam skinuo driver od Realteka sa sluzbene stranice brzina se povecala na 80 Mbita. Lijepo odi na stranicu od proizvodjaca i skini prave graficke drivere.

2 Likeova

Pokušat ću pa javim.

Hvala