Macbook pro zagrijava se kada je otvoreno više tabova

P… imam mac pro koji mi se zagrijava kada imam na chrome-u otvoreno vise tabova istovremeno, to mi se dogadja u posljednjih 2 tjedna, CPU mu je dosta opterecen, jako se zagrijava sto uopce nije normalna pojava za mac… ima ko kakvih iskustva?

napomena: mac mi je dosao iz servisa prije par dana, zmajena display-a (slupan ekran)

Jesu li ga na servisu mozda ispuhali od prasine ili su samo display promjenili?

samo promjena display-a koliko ja znam, a sad ako je bilo kakvih drugih radnji pojma nemam. :slight_smile:

Ne znam sada kako izgleda mac iznutra, no vjerojatno treba ocistiti ventilatore od prasine i promjeniti termalnu pastu.

To se zna desavati ukoliko ga drzis na neravnoj podlozi, npr nogama dok sjedis.Zrak ne moze normalno cirkulirati i pale se ventilatori.

Bilo bi dobro da nam das i neke specifikacije.

izgleda da cu ga morat tamo provjerit/otvarat, jos je pod garancijom, a zao mi je da ga sada za svaku stvar mrdaju sa alatom. Mislio sam da je stvar chrome-a jer je dosta “zahtjevan” al opet zagrijava se ko lud, u svakom slucjau zahvaljujem na odg.

Inace je chrome podosta RAM heavy, a sa vise tabova i CPU. Da li ti se to događa i sa nekim drugim programima?

i to sta kazes, ali vecinu vremena ga imam na ravnoj podlozi al opet mi bude aktivnost iznad 90% (recimo kada bude 6-7-8 tabova istovremeno)

na operi je super, na safari je super samo chrome j****

a najvise koristim chrome radi posla… e sad… probao sam obrisat cacheve, kompletni chrome i nista.

Ja sam imao isti problem na mac pro i to se dogadalo dok nisam digao sustav ponovno… Znači bilo šta da pokrenem mac je radio normalno ako pokrenem chrome gotov je grije ko kamin i ventilatori rade da susjedi čuju.

Nosio sam ga na servis i bio je pun prašine i kad su očistili malo se popravio problem dok god nisam digao ponovno sustav i sad šljaka bez problema i negrije se nimalo.

tocno to se i meni dogadja, ventilator samo da prebije zvuk, izmedju tipkovnice i ekrana je tolko vrelo da kajganu napravis ali samo u slucaju chrome-a, evo stavio sam da update-a Sierra High izbrisao jos jednom chrome pa cu vidjet. :slight_smile:

Kad si ga zadnji puta nosio na čišćenje? To je bez obzira sad na ovo jako bitno jer laptop pogotovo nemože raditi normalno sad nemam vise slika ali vidi se vamo kako je izgledao :slight_smile:

20759137_142451646349423_1219132771981590528_n

I probaj dio os odpočetka… Neznam jel imaš kakav piratski program ja sam imao word i jos neki i poslije sam i njih obrisao i bez ikakvih problema… i Prije se stalno ovaj javljao mackeeper virus sad ga više nema :smiley:

1 Like

u j**** sta je ovo, nisam znao da ovako moze izgledat haha, ma nisam ga uopce cistio, imam ga 10mj. (kupljen nov) pa valjda nije upio toliko kokobacila? :smiley:

1 Like

A još nije ni korišten puno :slight_smile: a u 10 mjeseci nije se sigurno toliko nakupilo ali svakako ga jednom u godini očistis i miran si onda i siguran :smiley:

trebam samo jedan advice, da ga otvaram iskljucivo kod ovlastenog servisa za apple nakon sto garancija bude gotova ili?

A gdje se nalaziš? Ja sam u privatnom servisu kod pouzdane osobe koja mi je očistila i još mi pokazala kako tako da nije problem kupiti onaj komprimirani zrak i to očistiti a i kupio sam si onaj set bas za mac i te gluposti u chipoteci cca 280kn i imas sve živo pa sam i ja malo sam čačkao i radi :smiley: hahhahaha

Tu imaš sve za svog ljubimca :slight_smile:
http://www.jabucnjak.hr/

ja bas ne zelim da nes ne sjbm hahah imam takvu srecu da sam nespretan sa alatom pa bolje da mi to rade za par kunića više u nekoj servi, iz Zg-a. Jabucnjak kazes? da vidio sam to ali mi se fkt nije dalo otvarat novi account. haha

Radim mu reklamu a nisam ni plaćen :smiley:

Evo ako si u ZG od moderatora Jabučnjaka je ovo osobni prijedlog i svi su se s time složili koji su imali iskustva s njime: http://ram-servis.hr/

Kažu da je i ok cijena i tamo servisiraju svoje macove… Jbg zašto davati 3x vise u servisu ako netko to može odraditi i bolje i jeftinije… nemam osobnog iskustva tamo :smiley:

nema veze, ako se posao napravi kak spada onda vredi svake kune, dao bih mu i 100kn djeparca samo da se sjbe nesto haha… i hvala na preporuci.