Magento sucks?

Trazio malo po netu ali bi volio od Tonija a moze i od jos nekog tko se kuzi, da mi kaze u cemu je magento bolji od drugih OS rjesenja, npr ubercarta ili ecommerca. nalazim stvari tipa laksi je za non developere onda opet nadjem drugdje da je uzas za iste te ali me u biti zanima gdje je njegov glavi selling point, isto tako nadjem i nesto ovako
http://www.commercestyle.com/e-commerce/magneto-sucks
gdje ga skroz popljuju!?!

Ovisi kako za koga, ali činjenica jest da taj web shop nije za susjedovog malog. Ako imaš ozbiljan biznis i želiš fleksebilan web shop koji želiš prilagoditi svojim potrebama a opet zadržati kvalitetu software misilm da je magento pri vrhu, ako ne i sam vrh.

eCommerce ni neprijatelju ne bi preporučio, svako malo ga hackiraju, uplodaš slučajno sliku istog imena kao neku prije mjesec dana i presnimi se - ukratko preloše.

Magento sam pokušao u 2 navrata upogonit, teško se snaći i oba puta mi se desilo da instaliram neki plug-in ili template sa original stranice i da se sve sruši, da se ne mogu niti logirati na control panel, hvala ne treba…

OpenCart mi se trenutno čini kao najbolji free, za sad funkcionira ok.

Magento je masivni sustav koji nije namjenjen za susjedovog malog. Koriste ga tvrtke koje si ga mogu priustiti (~10 000 dolara godisnje za Enterprise licencu, preko 20 000 dolara izrada custom dizajna, instalacija, i set-up u prosjeku - ne samo u mojoj firmi, nego sam vidio research, te podosta novaca i vremena za upgrade, support, split testing…)

U principu, kada klijent treba store koji se vrti na 40 servera i nosi 12 milijuna proizvoda, postane ti u potpunosti jasno zašto baš Magento.

Kada klijent treba store u koji može uložit manje od stotinjak tisuca kuna, definitivno mu nebi preporucio Magento.

Neznam zašto kod nas nitko nije u tome izveo kuponski portal iako bi se uštedjeli mjeseci razvoja, a mogučnosti koja bi se dobila bi bila nevjerovatna.
Tu je sporost određeni problem ali uvijek se dade stvar optimizirati.

“Probao” sam priličan broj open source projekta i mogu reći da je Magento nešto najbolje izvedeno. Dizajn aplikacije je nevjerovatno fleksibilan.
Čak i indijci masno naplaćuju rad u njemu.
Mislim da je i održavanje veliki problem u toj priči, jer zahtjevi koji taj webshop traži su daleko od toga da se može pokupiti nekog sa ulice i dati mu tjedan dana da se upozna sa kodom.

[quote=“w00t”]
U principu, kada klijent treba store koji se vrti na 40 servera i nosi 12 milijuna proizvoda, postane ti u potpunosti jasno zašto baš Magento.

Kada klijent treba store u koji može uložit manje od stotinjak tisuca kuna, definitivno mu nebi preporucio Magento.[/quote]

Toni, pogledao sam koje je Inchoo radio, nisam dobio osjećaj da je riječ o shopovima s 12 milijuna proizvoda pa me zanima kako ste zadovoljni s performansama sustava i zašto ste iako je Magento namijenjen velikim shopovima ipak se odlučili na njega.

Meni se osobno Magento sviđa i planiram mu u budućnosti posvetiti više vremena. Riječ je o skalabilnom sustavu kvalitetno strukturiranog koda. Krivulja učenja mi se čini strmijom nego kod ostalih OS-ova te zahtjeva predznanje (ZF).

[quote=“LeeC”]Toni, pogledao sam koje je Inchoo radio, nisam dobio osjećaj da je riječ o shopovima s 12 milijuna proizvoda pa me zanima kako ste zadovoljni s performansama sustava i zašto ste iako je Magento namijenjen velikim shopovima ipak se odlučili na njega.

Meni se osobno Magento sviđa i planiram mu u budućnosti posvetiti više vremena. Riječ je o skalabilnom sustavu kvalitetno strukturiranog koda. Krivulja učenja mi se čini strmijom nego kod ostalih OS-ova te zahtjeva predznanje (ZF).[/quote]

U portfoliu stoji svega par projekata, neke nismo ni dodali a neke ne smijemo zbog NDA ugovora.

I da, nismo se mi odlucili za Magento, nego se trziste odlucilo za Magento, mi kao development tvrtka se prilagodavamo zakonu ponude i potraznje.

Mislim da je LeeC pitao zasto te manje firme koje ocigledno koriste Magneto koriste taj sustav ako ti kazes da je isplativ uglavnom na vecim projektima. Predpostavljam da te tvrtke nisu imale potrebne novce o kojima pricas pa je konacno pitanje: Kako se onda manje tvrrtke snalaze sa tim sustavom, dali im je ipak isplativ, imaju li onda free licencu i malo ulazu u odrzavanje?

Imale su dovoljno novaca. Sto se licence tice, Magento ima 3 osnovne edicije: Community Edition (besplatan), Professional Edition (~$2,500 godišnje samo licenca) i Enterprise Edition (~$10,000 godišnje samo licenca). Iz mojeg iskustva, oni koji krenu sa Community Editionom, cesto shvate da im se isplati kupit licencu i upgradeat barem na Professional.

Mene je čisto zanimalo, ako webshop ima cca 200 proizvoda, kako se sustav ponaša što se tiče performansi i da li ima smisla ulaziti u takav projekt s Magentom, a da to ne rezultira lošim performansama samo radi “krivo” odabranog CMS-a.

Primjerice, testirao sam OpenCart i Magento s 30-tak proizvoda te mi se OpenCart čini bržim.

Gledajući komentare na commercestyle-u, dobio sam dojam kako dosta ljudi ne zna raditi sa ZF-om i objektnim kodom. Već smo zaključili da Magento nije CMS za svakoga. Malo me podsjeća na sličnu priču s klasičnim CMS-ovima i kako se tu uklapa Typo3.

Ibiza je napisao kako je pokušao dva puta i na kraju je sve rezultiralo errorima. To me podsjetilo na godine kada sam počeo raditi u Joomli i kada sam bez razmišljanja i proučavanja tutoriala znao ući u kod i krenuo štrikati pa sam nakon par srušenih testova krenuo pogledati dokumentaciju :slight_smile: Kada ništa ne pomaže, valja pročitati upute :slight_smile:

Ja sam nasuprot pod drugačiji dojmom. Nekako u zadnje vrijeme, prvo se sve zna a tek onda se počinje programirati, barem kad je PHP u pitanju.:slight_smile:
Možda se i može bez znanja ZF ali je puno teže jer je čak i samo struktura preuzeta iz ZF. Tako da onaj tko zna kako modularni pristup funkcionira u Zendu neće ima problema shvatiti kako to funkcionira u Magento.

A mora biti sporije jer je Magento stavio brzinu u drugi plan a fleksebilnost u prvi.

Neka druga open source rješenja koriste samo od Zenda ono što im treba (OpenX) dok Magento je “stvarno” temeljen na Zendu.

Evo sada imam konkretnu brojku, Magento (Enterprise Edition) sada može gutati 80 000 narudžbi na sat, koliko nema niti najveca internet trgovina na svijetu :slight_smile:

http://www.magentocommerce.com/blog/comments/magento-enterprise-is-the-performance-leader/

200 proizvoda je prije za Wordpress nego Magento :slight_smile:

Magento spada pod enterprise proizvode, i to automatski za sobom vuce posebne zahtjeve za hw/sw/organizaciju, a za vecinu stvari je overkill

[quote=“hudo”]200 proizvoda je prije za Wordpress nego Magento :slight_smile:

Magento spada pod enterprise proizvode, i to automatski za sobom vuce posebne zahtjeve za hw/sw/organizaciju, a za vecinu stvari je overkill[/quote]

Evo baš radim na jednom site-u gdje klijent hoće WP integraciju kao eCommerce i evo moje iskustvo WP i eCommerce sucks biiiiiiig time. Bježite od te kombinacije što dalje možete.

Mi to pružamo kao uslugu (WP + eCommerce) ali do sada smo imali samo jednog klijenta koji se odlucio na to. Koji si plugin koristio? Shopp?

ne, wp e-commerce plugin.
http://getshopped.org/

Nije loš ako nema nekih posebnih zahtjeva, ali ako se hoće nešto malo naprednije koma teška, a kod je napisan boli glava. Ja mislim da ni oni koji su ga pisali veše nemaju pojma što napisaše.

Moja iskustva joomla+virtemart pozitivna, što znači ima neke nade i prednosti u Joomli u odnosu na WP.

Samo što neki ne žele ni čut za joomlu. :slight_smile:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja