Sad sam 34 godine, jako rano sam počeo raditi na svojim projektima, trčajući za nekim projektom koji će mi dugoročno zarađivati novce, ne pasivno, već aktivno, da aktivno radim na njemu.
Fast forward 20 godina kasnije, ništa se nije promijenilo. Totalno sam isfrustriran i pregorio da sam totalno bezvoljan. Različiti su razlozi zašto su projekti propali: nije bilo tržišta za njih, ja odustao prerano, previše truda a premalo novaca, prezasićeno tržište, premalo vremena da se u potpunosti posveti projektu, predugo se zadržao na projektima od kojih nema kruha itd. Stvarno su različiti razlozi.
Jebote kad pogledam tih zadnjih 20 godina, k.určina, je da sam dobio znanje i iskustva, ali toliko je vremena potrošeno za k.urac.
Sad sjedim i razmišljam si, a šta dalje? Znaš ono, dal da odustanem i jednostavno se pomirim s klasičnim poslom od 8 do 4 ili da skupim to znanje pa probam opet nešta drugo.
Najgore od svega je bilo uopće dovući korisnike a kamoli još prodati nešto. A korisnike sam probao isto dovući na različite načine za različite proizvode, od SEO, do medija, plaćenih oglasa itd.
Nekako mi se sve svodi na odustajanje jer:
- Imam 2-3 sada na dan možda da se nečem posvetim, ako i toliko. Nije da se puno toga može napraviti u tak kratkom vremenu, osim ako je neka vrsta automatizacije
- Za sve što se pokrene treba i novac da to iole zaživi, inače je samo mučenje da se dovedu korisnici ili napravi prodaja
- Koliko proizvod (kakav god on bio) treba biti dobar da se uopće može prodat