Malware infected hosting

Dakle, imam jedan hosting na kojem su sada svi sajtovi malware infected, znam jer ih je google blokirao. Interesuje me, da li postoji neka firma, strana ili domaća koja nudi usluge uklanjanja malwarea?

Postojim ja. Posalji detalje na pm

Javi mi se na PM. prebacimo sajtove na moj server koji ima malware protection + za odredjenu naknadu ocistimo sajtove od injected kodova. Usput, pogledaj www.in4.hr :slight_smile:

Mozes ocistiti hostove od malwarea, ali najbolje ti je promijeniti hosting jer ne koriste antimalware scanner. Tu postoji jos jedan problem, a taj je da ti nije dovoljno samo promijeniti hosting i ocistiti kod. Ako nije tvoj server i hosting, moze biti i da ti niti jedan tvoj sajt nije zarazen vec je netko drugi na serveru zarazen, ako nije dobro podesen whm btw. Javi se na PM za vise detalja i ako zelis rjesenje :smiley:

Riješio sam se sam malwarea, uh, al sam radio ovih dana na tome dosta… Prvo sam updateao sve plugine na vBulletinu, potom na wordpress sajtovima sve, od samog wp-a do tema i plugina. Nakon toga koristio google i ostale besplatne malware detection online servise i reinstalirao sve fajlove koji su bili zaraženi. Potom instalirao wordfence na wordpress sajtove i sa njim skenirao i pobrisao bruku nekih ubačenih fajlova, te neke reinstalirao koje mi je predložio. Poslao zahtjev i google se vratio sa slatkim novostima da su svi sajtovi sada čisti i pušteni u promet.

Onaj wordfence me šokirao, otkako sam ga instalirao na wp sajtove, svaki dan dobijam po 10 mailova kako hackerčići pokušavaju da pristupe wp-u preko nepostoječih usernamea, te ih automatski banuje nakon 5 pokušaja. Što je zanimljivo, mislim da se debili koriste proxyjem i toliko su uporni, vjerovatno koriste neke programe ali opet…