Mediavine za domaći traffic - iskustva

Jedan kolega mi je preporucio Mediavine za monetizaciju, a vidim da su ih neki i ranije spominjali na forumu pa me interesira jel tko uz pomoc njih monetizirao HR/BA/RS traffic i kakvi su rezultati u odnosu na Adsense ili AdX?

radio sam ja s takvim sajtovima

definitivno bi rangirao ovim redom:
1.AdThrive
2. Mediavine
3. Ezoic
4. AdSense

al ovaj redoslijed vrijedi samo za ENG sajtove s ujedno i anglosaksonskim trafficom.

Koliko znam postrožili su kriterije po pitanju odobravanja, ali kad te odobre su super sa supportom jer ti savjetuju kako optimizirati oglase da maksimiziraš profit (stvarno pomognu u tome).

Samo eto, nisam ti siguran mogu li te odobriti jer koliko znam, vrijedilo je pravilo da odobravaju samo UK/US sajtove. Tako je bilo, nisam siguran je li to vrijedi trenutno

Vrlo tesko, pogotovo Mediavine koji je jako striktan u vezi Tier 1 traffica. Mislim da su sanse ultra minimalne da zavrsis s njima a imas nas traffic, no nista te ne kosta probat

2 Likeova

da, upravo to.

radio sam na domaćem sajtu s milijunskim trafficom, (25% je bilo TIER 1) i nije bio odobren, ali možeš probati

Ne znam koliko će ti Mediavine pomoći u monetizaciji ako je većina traffic-a s naših prostora HR,SR,BiH, CG i naravno ostalih. Tako da i oni bi verujem malo plaćali trafic s ovih naših prostora (kao i većina stranih)

Znam da je Geek.hr jedan od popularnijih sajtova u Hrvatskoj pa samim tim mislim da ima jako dobar traffic i posete

Lično sam imamo iskustvo s Ezoic koji nije uopšte dobar ( po mom mišljenju i slučaju) za monetizaciju što se tiče domaćih sajtova a reklame su im preteške za učitavnje Jednostavno prijavi se na neke od njih i testiraj mesec dana ili par dana čisto da vidiš situaciju. M

Nista od toga, cini se…

Thank you so much for sending in your analytics!

Unfortunately, we won’t be able to work together at this time.

In our experience, having a low percentage of traffic coming from our top-performing countries (US, UK, Canada, Australia, etc.) can lead to lower CPMs and fill rates, which can affect your overall earnings and RPM. In our technology, we operate specifically with a price floor for our auction above 30 cents, because we have found it mitigates bad ads from the network while also providing better income for our publishers.

Mediavine has always had a “publisher first” philosophy and we would never take on a site or ask you to sign a contract when we know going in that we just will not be able to perform well for you.

We hope you are able to find a solution that specializes more in monetizing traffic from that region of the world, even if it means that we are unable to work with you.

Thanks so much for taking the time to apply.

Mozda probam s nekim stranim sajtom kada budem imao dovoljno US/CA/UK/AU traffica. Minimum je kazu 50k mjesecno.

da, da 50K sessions u zadnjih 30 dana je kriterij…

ali kad te odobre, pa zarada je cca 30% viša nego kod Ezoica. Nakon implementacije do tih najoptimalnijih rezultata obično treba pričekati 40-50 dana…

Koliko dugo traje cijeli proces odobrenja, od slanja zahtjeva? Jel ovih 50k dovoljan uslov, ako je traffic US, UK ili traze jos nesto?

Jel svejedno koja je nisha. Smeta li ako sajt ima shop? Smeta li affiliate?