Meta description

Ima li netko iskustva koliko Meta Description utječe na ranking stranice? Negdje sam pročitao da uopće ne utječe ali da ga je dobro imati uredno napisanog kako bi korisnik dobio više informacija u rezultatima pretrage.

Šime, :slight_smile: Meta Description utječe na ranking.
Tražilice to vole i traže, neka bude optimiziran (prilagođen ali bez pretjerivanja), a u najmanju ruku ćeš na taj način odrediti text koji će se prikazivati ispod tvog titlea u SERP-u. :wink:

1 Like

Vjerojatno misliš na keywords metatag :wink:

Ne nego bas na description meta tag. Keywordsi znam da ne utjecu bas, ali svejedno nije zgorega i njih ispuniti.

Onda si krivo zapamtio ili te trolaju :stuck_out_tongue:

MD tag je vrlo bitan, rekao bi da je #3 ili #4 stvar po bitnosti (iza title, url i eventualno h1 taga)

1 Like

Jos prije par godina je Google izbacio Meta description iz algoritma. Ali je i dalje jako bitan za click through rate pa je dobro tamo ponovit kljucnu rijec ili varijaciju

Dobro si Procitao, ali krivo razumio.

Sto su htjeli reci je da se u meta description fokusiras na opis koji mora biti relevantan, unikatana, tocan I pomalo atraktivan. A ne da se u njega filaju keywordi bezreda.

Znaci, da indirektno on utjece itekako na ranking I po meni je prilicno bitno jer ne da utjece na pojedini keyword, nego za sve keyworde tog pagea.

1 Like

Točno, ne direktno ali indirektno značajno utječe, jer povečava sam CTR na SERP-u

1 Like

Da li ne utice direktno?

Pa direktno u smislu na koji to radi title tag ne, ali indirektno (posredno) da i to bitno.

PS
Ista analogija je sa google adwords oglasima koji ne utječu direktno na SERP ali indirektno utječu značajno :stuck_out_tongue:

Za ovo vjerujem da radi. Cak.i google ne prikazuje isto npr. na mom racunalu ili na nekom drugom jer imamo drugacije pojmove pretrazivanja.