Meta (Facebook) otpusta 13% zaposlenih, trendovi u online kupovini itd

Vrijedni forumasi koja su vasa objasnjenja za ovo sto MARK Z. kaze/obrazlaze, te posebno ovo vezano za trendove u online kupovini, te kako je ispalo ispod njegovih ocekivanja. Te kako komentarisete isto. Lp

Clanak preuzet sa klixa.

https://www.klix.ba/biznis/privreda/kompanija-meta-koja-je-vlasnik-facebooka-otpusta-11-000-radnika/221109080?widget

Da sam ja na njegovom mjestu ja bih barem 50% otpustila, ionako ništa ne rade a primaju plaću. 90 000 ljudi je sila, a da stupiš i s jednim u kontakt je ravno šansi da dobiješ sedmicu na lotu.

5 Likeova

Pa da, realno zaigrali su se i postali prebahati. Trebalo bi mnogo više novih mreža da postane jako i da se taj monopol decentralizuje što više.

1 Like

ja sam uvjeren da budućnost leži u velikom broju različitih specijaliziranih društvenih mreža (moderni forumi), a vjerujem da će ih jako puno bit i sa paid članarinom.

Facebooku već godinama predviđam bolnu i dugu starost. Neće (nikad) propast, ali nema šanse da će ostati moćni ni blizu koliko su bili moćni prije par godina.

1 Like

Vrlo zanimljivo. Da li je ovo novi Dot.com? Veliki jedu manje?

Elon pola otpustio, a ne bi me čudilo da sad zaposli neke što su u Meti dobili otkaz. Najjači je komentar jednog Indijca: nađite mi posao dostavljača pizze :face_with_hand_over_mouth: