Meta ukida provjeru tačnosti (fact-checking)

Pozdrav simeon,malo se odbacujem od teme,no naisao sam na tvoj post od prije 5 godina za ebay to amazon dropshiping.Zanimalo me ja da li idalje 5 godina kasnije to funkcionira i da li bih imao šanse to idalje da krenem?

ne

Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja. Pravila privatnosti

U neku ruku mi je i drago zbog pojedinih fact-check organizacija kao sto je raskrinkavanje koje su radile selektivno itekako.Dok su im pojedine fb stranice non stop bile na tapetu,druge su zaobilazili u sirokom luku.Nije bas lijepo da vidite kako kod vas na stranici imate obavjestenje od fb na objavi da je provjerena od strane raskrinkavanja i penal u kvalitetu stranice dok kod nekog drugog za istu objavu toga nema.Na stranu i to ispravljale su se objave oni vam navodno u saradnji sa fb uklone ocjenu ,a penal i dalje ostane u kvalitetu i onda naravno danima prepiska sa njima oni nemaju nista sa tim to je problem do fb itd.Za razliku od Faktografa i AFP-a kod koji se nisu desavali takvi problemi kod njih je to bilo sasvim uobicajeno.Ako nesto radis onda to radi profesionalno, a ne selektivno i sankcionisi sve ili nemoj nikog.

1 Like

eo ja sam bas imao suprotno iskustvo- od faktografa ostalo u page quality, od raskrinkavanja nije

Raskrinkavanje je ovaj clanak o njima oznacilo laznim.

Odobravaju samo šta njima odgovara. Nisu oni nimalo tačni, svako radi za svoje interese

da samo sto sa ovima iz faktografa ili afp-a rjesis problem slanjem jednog emaila sa screenshotom, a kod raskrinkavanja moli, kumi, objasnjavaj i “nikad nije do njih”