MGID reklame, malware i social engineering content

Danas sam dobio upozorenje u Google webmaster tools gdje kaze ovako: Social engineering content detected . To se pojavilo nakon što sam stavio MGID reklame, a znam čovjeka kojem se pojavilo i upozorenje za malware zbog MGID reklama. Prema tome, izbjegavajte ih u širokom luku, jer koliko god dobro (ili loše) plaćali ne isplati se radi nikoga gubiti pozicije u Googleu. Jer poruka u webmaster tools navodi i slijedeće: To protect your site’s visitors, your site has been demoted in Google’s search results and browsers such as Google Chrome now display a warning when users visit your site. Znači ide ono svima dobro znano crveno upozorenje. Eto, samo da znate :slight_smile: .

Nebi me cudilo da to google radi namjerno. Da potere konkurenciju kako bisvi koristili adsense.

1 Like

Google nema konkurencije, mogu ce je da ima malware meni je sajt pao zbog bidvertistera

1 Like

Meni se bio desio malware i sa adcenter reklamama.

Kak nema konkurencije kad si ti koristio bidvertiser? Onaj je koristio MGID, pa Adcenter… etc etc. Itekako imaju konkurencije. To sto je konkurencija slaba ne znaci da Google ne zeli uzet i taj dio kolaca. Cim je krava deblja vise toga zeli pojest.

Ne postoji čovjek koji može koristit adsens al rađe koristi bidvertiser

1 Like

ja kada vidim adnow reklame i slične, pravo se zgrozim. Meni su jednom prilikom htjeli prodati svoju uslugu ali kada sam vidio kakve mi fotke iskaču i koji linkovi odmah sam uklonio.
U biti, to su upotrebljive kampanje za ljude koji popiju ban kod google-a, to je moje mišljenje…

1 Like

Nakon sto sam maknuo mgid reklame i poslao reconsideraton request Google je javio da je sada sve ok. Samo da znate ako vam se slicno desi.

Da MGID nije sigurna mreza, i tek od nedavno imaju tu uslugu placanja za klikove, prije je to bio samo spammy content exchange network.

Jedino ti preporucujem uz adsense da koristis:

Outbrain
Taboola
Adblade

I ZERGNET je isto siguran ali to je više za traffic exchange nego zaradu.

Pozdrav,

I ja ih imam, mislim da možeš staviti nofollow tag na njihov link i botovi ga neće hvatati, bar vjerujem tako, jer nofollow tome služi…

Sve sta u sebi ima malware kod,phishing ili nesto slicno ne zasluzuje da bude igdje,sa nofollow ili bez.

Da li znas podrzavaju li sajtove gdje ima sadrzaja za 18+