Migracija sajtova sa jednog na drugi hosting par pitanja

Trebam preselit sajtove s jednog na drugi shared hosting i već sam jednom prebaciovao sajtove ali sam poprilično zaboravio šta sam činio. Znam da ima nać se na guglu većina stvari ali malo sam se uzjebo pa samo par pitanja ako može ko da mi odgovori.

Skidam na komp sve fajlove preko filezila i šta da činim sa ovim fajlovima što su failed?

Jel tu označim i download (ovo đe strelica pokazuje)?

Skinuo sam i database na kompjuter i jel to to šta trebam uradit što se tiče starog hosting? Poslije aploadujem fajlove database, promjenim nameservere domenama i toeto ili trebam još nešta uraditi?

Pokušaj ne koristiti file zilla (imao sam problema sa slovima i fotkama).
Sve zipuj u cPanelu i onda download. Pa tako zipan uploadaj i onda extract opet na novom cPanelu.

Kada vidiš da je sve ok, onda domene usmjeri na novi server.

Kada kažem sve mislim na public html sadržaj i još posebno export baza

Po meni je jednostavnije to napraviti preko cPanela, a prvo sve to zipirati.
Također i databaze. :slight_smile:

Meni su svaki put kad sam to radio; posao napravili hosting provideri, bilo domaći ili strani (naletim na dobre). :blush:

Možda ne znaš ti ili drugi Forumaši slijedeće: sve se prebacuje, a možeš i testirati website online i prije nego promijeniš nameservere. Kada radiš tako, jedino je ispravno da bude 0 sekundi website Off-a prilikom prebacivanja. :blush: :o:

Prebacujem sa ipage na hawkhost i iz hawkhosta mi rekli oni sve prebacit ako je u pitanju cpanel, ali jebiga kod ipage nije pa ne mogu. A što se tiče offa već su mi 4 dana svi sajtovi sa ipage off jer su mi suspendovali akaunt zbog onog ddos napada što sam ranije pisao. Najavio sam ovima iz hawkhosta da su mi rekli da je pod ddos napadom sajt pa je suspendovan akaunt oni kažu nije problem i da će me i oni suspendovat ukoliko bude opet :slight_smile: no opet hawkhost mi je jeftiniji i brži od ipage pa da pokušam s njima, do sad kod njih nisam imao problema.

Što se tiče filezila i ja sam imao problem sa slovima ovim sa kvačicom i rješio sam to tako što sam u neki fajl dodao – ili // pojma nemam đe šta i kako, neđe sam naletio da to riješi problem pokušao i uspjeo, a šta sam tačno uradio i dalje nemam pojma. Ima ođe i tema otvorena oko toga pa ako bude opet problem naću temu i sve isto učinjet.

uh, kako sve da zipujem jel idem na archive gateway


jel preko ovog to odradim? I kako to odradim :slight_smile:

fala vi dobri ljudi na pomoći

Slažem se i puno je brže :slight_smile:

A ne znam sigurno jer sam samo u cPanelu radio. Vjerujem da je to, a ti za svaki slučaj uradi i .zip i .Tar(gz) datoteku. Posebno jednom zipuj public_html pa onda možeš i jedan po jedan site.

Uradi export svake baze.

Kasnije uradi import baza, kreiraj usere i daj im permisije. Kada odzipuješ sajt onda u Config file nafopiši (ako treba) putanju do baze, i pazi da je taj korisnik dodan u bazi i da ima privilegije.

Poznat je to problem i ima načina da se riješi. Ipak, bespotrebno je to raditi, vadi živce i valja zaobići.

Kako jeftiniji? Po meni su oni najkuplji

VPS kod njih sa 8 GB ram 110$ a kod Hetzner (isto je managed) sa 16 GB 61€ jos se dobije 1 GB/s promet a kod njih je 100 MB/a
Za one koji mozda nisu primjetili Hetzner je broj 1 2017 za servere, vps…
Ako si iz BiH vps je onda 49€

Ovo 1.75 Gb ram na vps SSD-1 kod knownhost nije mi jasno jer samo za cpanel treba 1 GB ram-a sto ce ostati za sajt?

de razmislite o veesp.com

godinu sam kod njih

Nije managed, kod hetzner je managed i odrzavanje servera te ne zanima, mene pare i pare uzese za odrzavanje servera, zato cu i da uzmem server kod hetzner koji je managed i da mirno spavam