Mikro niche - broj pretraživanja

Koliki broj mjesečnih pretraživanja u googlu ključne riječi koju ciljate, tražite za pokretanje mikro niche sajta? Tj. koji broj pretraživanja bi bio potreban da bi sajt imao izgleda za zaradu, ako se poslože ostali parametri.

Ja ne pravim nista ako exact pretraga u planneru nije oko 15-20000 mjesecno. Doduse jos udarim pretragu u googlu pod navodnicima, i ako nije barem 1 milion, odustajem.

Ja sam prije mjesec dana krenuo sa jednim pojmom koji ima oko 800 mjesecnih pretrazivanja, znam, vrlo mali broj pretraga ali pojam je dobro placen - suggested bid je 93,40kn. Polako se probijam prema prvoj stranici, pa ti javim kako ide za par mjeseci, zasad nema zarade.

Anteloff, dobro citaj jer ces mozda nesto i naucit. 800 pretraga kazes ? Ajmo sad u racunanje: kaze se da ako si za neki pojam na prvom mjestu u googleu, imas 60 % od sveukupnih mjesecnih pretraga. Znaci ti ces mjesecno imat (pod uvjetom da si prvi) 480 posjeta. Sada to dijelimo sa 30 dana u mjesecu da dobijemo broj dnevnih posjeta. Znaci 16 posjeta na dan. Uzet cemo nekakav odokativan AdSense CTR od 3 %. Znaci ti bi na 480 mjesecnih posjeta imao 14 klikova. A suggested bid NIJE ona zarada koju ti dobivas, mislim ako se dobro sjecam da se dobiva 40 % ako koristis adsense. Znaci zarada bi ti u idealnom slucaju bila 770 kuna. I nije nesto…
P. S. Ako si drugi, treci ili jos nize, naravno i posjeta i zarada rapidno pada. Sve gore opisano stoji samo pod uvjetom da si prvi u googleu.

2 Likes

Pa dobro, dosta utjecaja je imalo i to sto je ta tematika meni vrlo zanimljiva pa sam sklopio ugodno s korisnim. 800 pretraga je glavni keyword, sa jos 3,4 na koja rangiram broj pretraga se penje na oko 2500, ni to nije nesto znam i sam, ali kazem ti CPC je tu visok a i tematika mi je zanimljiva pa mi je zapravo zanimljivo pisati clanke za taj sajt. Pa ajde 700kn je skroz ok, treba od nekud i poceti jel tako? :smiley:

EDIT: hvala na konstruktivnom odgovoru!

Ma nema na cemu :slight_smile: . Nadam se da ce jos neki ovdje koji imaju namjeru zaradjivati od AdSense iz ovoga nesto i nauciti .


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey