Misljenje o stranici

Dobar Dan,

Pošto sam i sam osoba kojoj je nekada užasno dosadno, odlučio sam napraviti mali sajt koji bi pružao ljudima savjete kako ukloniti dosadu, i što raditi kada im je dosadno. Sajt je veoma jednostavan za korištenje (tako je bilo i planirano), pa me zanima s vaše strane imali ovaj sajt šanse za aktivnim korisnicima, i kasnije nekom monetizacijom?

Sajt je završen, samo ima malo savjeta koji bi se prikazivali. Njih sam mislio dodati čim više prije kupnje domene i hostinga. Ali prije toga me zanima vaše mišljenje na ideju i ostalo.
Sajt

LP

Meni je simpatična ideja i vizualno i jednostavnošću super napravljeno.

Samo što nemam pojma kolike su šanse da ovo ima aktivnu publiku, pogotovo bez velikog truda uloženog u marketing. I kad bi sve to izreklamirao, zašto bi se ljudi vraćali…itd. …pa ispadne bačen novac… To je sve bojim se dosta problematično…

Pogotovo što mi se čini možda mrvicu prejednostavno da bi bilo živo??
Možda bi trebao imati opciju da korisnik da thumb up ili thumb down za neku sugestiju. Ti pomoću toga možeš onda vući na vrh samo najbolje sugestije…a ne da ponavljaš ideje kao što imaš sad. (Vrti se svako malo ista ideja, to je valjda samo sada u inicijalnoj fazi…)
I zato osim thumb up i thumb down, trebaš imati i ono što će korisnici lajkat. A svakako je masa kreativnija od tebe samoga, pa bi trebao imati dolje u footeru i opciju: “Suggest your idea” …gdje će korisnici moći davati savjete kako izbjeći dosadu.

A ti moraš te nove ideje ubacivati među top rejtane kod prikazivanja i o tedenciji lajkanja novih ideja (ne broju lajkova, jer je broj uvijek mali za nove ideje) …zaključivati gdje se te ideje nalaze na ukupnoj listi kvalitetnih ideja. …i prema tome odrediti i frekvenciju prikazivanja istih.

Na taj način omogućavaš da dobre ideje uvijek isplivaju na vrh, da imaš uvijek novih ideja…da je sadržaj dinamičan i neočekivan! :wink: Pa će se netko možda i htjeti vratiti da ubere neku novu ideju za njegov moment dosade :slight_smile:

Ovo se moze fino srediti, dodati par stvari, ubaciti .com domena i prodati…

Ideje koje si naveo oko thumbs up/down sam imao na umu, i stvarno ne znam zašto sam se odlučio izostaviti taj dio.

Što se tiče aktivne publike, moja ideja je za početak bila širenje preko društvenih stranica, posebno preko instagrama. Na instagramu bi bio sistem sličan kao kod popularne domaće stranice ispovesti, postavljao bih top rated ideje kroz slike i tako na neki način preusmjeravao ljude na sajt.

Još sam nešto zaboravio pitati, a to je da li bi tu neki CMS dobro došao, jer sada sve ove “ideje” sam stavljao u array u javascript fileu, i pozivao ih kroz klikanje na logo. Pogotovo me zanima za CMS radi tvoje super kul ideje oko “Suggest your idea”.

Eh to ti nebi znao pomoći za gotova rješenja…ali u suštini ti je to prilično basic PHP+SQL, i svatko ti može odraditi.
Čini mi se dosta kompleksniji dio kako napraviti da najkvalitetnije ideje isplivavaju na vrh…a opet da svaka nova ideja dobije priliku da se pokaže dobrom…a opet da nova ideja koja nije dovoljno dobra…previše ne iskače van…oko toga se već ima što poigrati :slight_smile:

Svidja mi se stranica i ideja.
A sad na pitanje oko CMS-a, inace nisam pobornik ovakvih odgovora ali osnovni dio oko ucitavanja i spremanja tih ideja se u bilo kojem framworku napravi za 3-4 sata. Funkcionalnost “Glasanje” ukljuceno u to vrijeme. Ostale stvari se onda doradjuju postepeno i polako.

Pozz

Razmišljao sam da ovu ideju prebacim na aplikaciju. Moj kolega se razumije u javu i android pa bi to sredio, ali me zanima da li bi bilo dobro web napraviti samo kao neku prezentaciju o brandu i o drugim aplikacijama, jer uz ovu aplikaciju imamo još par ideja za nove aplikacije.

Ili da se pak držimo samo weba, ili možda i oboje?