Mjalo.net - preglednik novosti

Zdravo,

uradio sam preglednik novosti koristeci cms joomla. Napravio sam svoju komponentu i module za rss, te naravno i iskoristio potencijal joomle gdje za osnovne stvari stoji sve spremno.

Zamolio bih vas da pregledate stranicu i date sugestije.

Domaca verzija:
http://www.mjalo.net

Njemacka verzija:
http://de.mjalo.net

Ako neko voljan moze i predloziti mi par stranica koje da dodam, ali da vrijede biti dodani. Naravno te stranice moraju davati rss uslugu.

pozdrav.
Dizajn ti je dobar…jel si ga sam izradio ili si skunuo template??

Ti to radis copy/paste clanaka sa drugih stranica (t-portal,24sata,index) ?
jel se to smije radi google adsense-a?

Dizajn je kupljen, malo prepravljen tu i tamo po mojoj zelji… Clanke ne unosim rucno nego sam napravio skriptu koja ce sa unesenih portala svakih 5min pregledati da li ima novi rss unos ako ima unesi u bazu, i tako stalno biti aktuelno.

Na pitanje, da li je dozvoljeno… pa jeste, zato sto ne kupim cijeli artikal nego samo sve drzim na jednom mjestu zbog preglednosti a koga zanima cijeli clanak odabrat ce “otvori u novom tabu” i baciti ce ga na pravi sajt odakle je izvor ili ako odabere “procitaj dalje” otvoriti ce mu se popup u kojem moze procitati novost.

samo nemoj dnevni avaz ubaciti, da ne bi dosla tuzba :slight_smile:

:slight_smile: nisam ni planirao… Samo mislim da ne radim nista ilegalno, zato sto ne preuzimam cijele novosti nego samo koristim sistem koji sama stranica nudi. Te svaka novosti koja se zeli procitati kao cijeli tekst se otvara s izvorne stranice.

UPDATE: Dodao sam novu sekciju na stranici “Zanimljivosti” ->
http://www.mjalo.net/zanimljivosti-pregled.html

Pa pregledajte malo da li se nalaze bas zanimljivosti ili bi Vi neke izbacili ili neke dodali? Svaki prijedlog je koristan.

Pozdrav.

to je rss portal ali nazalost imas velku konkurenciju a to je crorss heheh