Mobiteli GeekBuying.com

Plaća li se porez i carina u Hrvatskoj na mobitele kupljene na GeekBuying.com ? Ima li netko iz Hrvatske da je kupovao na ovoj stranici i ima provjerene informacije.

Hvala unaprijed.

Carine nema, placas samo PDV na ukupnu vrijednost ( cijena uredjaja i shippinga ),plus trosak od kojih 10 kuna za pismo sa carine.

Ovdje su neke carinske stope pa prouci.

Odjeća: 14%
Šalovi, rukavice: 12%
Kape, šeširi: 10-12%
Obuća (cipele, čizme): 6-12%
Sportska obuća: 6%
Torbe, novčanici: 6-12%
Kozmetički proizvodi: 6,5%
Nakit: 10-12%
Satovi: 5%
Sportska oprema: 0%
e-readeri: 0%
MP3 playeri: 0%
Telefoni i mobiteli: 0%
Mikrofoni, slušalice: 0%
Zvučnici, pojačala: 0%
CD, DVD i blue ray disk: 0%
Fotoaparati: 0%
Kamkoderi, kamere: 0%
GPS uređaji: 0%
Laptopi: 0%
Hard diskovi, USB stikovi: 0%
Hubovi, routeri, web kamere: 0%
Igračke: 0%
Knjige, slikovnice: 0%

1 Like

Plačaš PDV + 12 kn za pismo u kojem te traže dokaz o vrijednosti cijene + 35-60 kn za špediterske troškove. Koji mob točno kupuješ? Imaš i EU webshopa ili preko trgovca TOP one sa aliexpressa koji preko DHLa šalje iz Kine, ali bez dodatnih troškova jer se mobovi prepakiravaju negdje u EU i tamo sve srede. Mada i geekbuying ima EU skladišta u GB, DE, ES, FR, ali nisam vidio neki zanimljiv mob na tim EU skladištima.

1 Like

Hvala @Cane i @NeedHelp za info.

Radi se o mobitelu UMI ROME X. Do sada sam kupio jedan sa 1949deal i došao je bez ikakvih dodatnih troškova, međutim ovaj model je tamo sada rasprodan.

A kod nas u raznim web shopovima od 700 do 900kn.

Budi oprezan za taj geekbuying cuo sam dosta losih iskustava o njima da su prevara, iako ja licno nisam tu nista kupovao.

Budi ti oprezan i s tim mobitelom, lako za stranicu. :slight_smile: Prijateljica ga kupila jer je, eto, lijep. I zaista, ljepota mu je neosporna. Prvo što sam primijetila je da mobitel “škripi” kad ga uzmeš u ruku. Power i volume tipke su dosta klimave. Nakon nekih mjesec dana počela je osjećati posljedice svog jeftinog Kineza. Zvučnik ne radi dobro, mobitel se jako zagrijava i slično.

Ako ćeš Kineza, radije kupi neki Huawei, Xiaomi ili Meizu. To ti je moj savjet.

Evo ja preporucujem elephonea imam 2 i starsno su kvalitetni i dobri. Da ne kazem da su i mocni, imaju performance samo takve, imam masu gluposti na njemu koje se vrte non stop i on radi bolje nego neki malo stariji Laptopi.