Moja ideja - vasa pomoc

Pa da krenemo, znaci neznam puno o php-u a imam zelju napraviti vlastitu web stranicu. Domena i hosting nisu problem. Znam da postoje razni CMSovi ali niti jedan nije prilagodjen mojim potrebama niti iz njih mogu ista nauciti. Ako bi mi netko mogao pomoci ili me barem uputiti, objasnit mi isplati li se to, moze li se to i sl. Isao bi programirati stranicu iz pocetka. Ne mora biti nista posebno bitno mi je da ima pozadinu, pokoju sliku, par funkcija i to je to. Za pocetak sam mislio koristiti Dreamweaver u kojem bi mogao sastaviti stranicu sa slikama. Mene sad zanima ako imam naprimjer button “random” koji bi imao funkciju da kad se klikne na njega da mjenja random redosljedom nekolicinu slika koje uploadam negdje? Da li mi za to treba neka baza podataka ili sl. Kako bi se to isprogramiralo u php-u?
Mozda vec postoji slicno pitanje ili konkretan odgovor, u tom slucaju se ispricavam. Hvala

počni učiti evo ti za početak W3Schools Online Web Tutorials

Moze li pak objektivniji odgovor, posto Vama (ili barem vecini Vas) to nije problem napisati u par recenica? :slight_smile:

imaš i na Youtubu par likova koji fino objašnjavaju PHP barem što se tiće osnova.

Ali u tome i jest problem. Osnove kao osnove uvijek ih mozes naci na netu. Do sada jos nisam naisao na tutorial koji objasnjava ovo sto meni treba. Pricekat cemo ove malo iskusnije u PHPu :slight_smile:

PHP random image rotation script for your website

mislim da si u krivom djelu foruma. BTW. ne znam što želiš da ti netko objasni u par rečenica. Uzmi si manji cilj pa traži da ti ga netko objasni, ovako koliko sam skužio ti želiš da netko napiše funkciju i onda da ti objasni korak po korak kako da ti to sam napraviš?


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja