Molim informacije za hosting, koji hosting da odaberem?

Ne znam koji hosting da odaberem. Definitivno uzimam za početak shared, samo kod koga? Uzimam u obzir strane firme. Trenutno imam paket shared hostinga kod Namecheap-a. Oni su mi ok, ali zanima me da li će mi odgovarati kada web bude više posjećen.
Također, zanima me zašto su tako velike razlike u cijeni? Konkretno na primjeru Namecheap - Siteground.
Koliko je općeniti fair use za shared hosting pakete i zanima me na šta da se prebacim kada mi web bude više popularan.
Npr. mnogo hostinga ima VPS, dok primjer Siteground ne nudi VPS zato jer citiram “to je starija tehnologija” kako kaže support, te nude svoj Cloud hosting za visoku cijenu.
Eto osim ta dva, razmatram još i Hawkhost i Hetzner.
Koja je vaša preporuka za nekoliko manjih i jednu veću WP stranicu? Da hostam ovu veću na posebnom shared paketu ili sve na jednom?

http://knownsrv.com/ > Domaci a svetski hosting.
https://wpxhosting.com/ USA lokacija.

Razmisljaj o tome kako da ti sajtovi postanu popularni, posle toga ces lako preci na veci paket.

Koja je vaša preporuka za nekoliko manjih i jednu veću WP stranicu? Da hostam ovu veću na posebnom shared paketu ili sve na jednom?

Sve jedno je, radi se o shared hostingu. :slight_smile:

Inace ja uvek preporucujem Namecheap, vec dugo godina sam korisnik i nemam nikakvih zamerki.

On mi je ok za sada, cijene su fer kao i podrška. Zanima me da li je bolje da se prebacim na UK datacentar ako su mi domaći posjetitelji. Da li je to bitno i ako da, zašto?

Preporuka za shared hosting sa besplatnom parcijalnom migracijom?

I am not promoting any hosting company but here are few things that one should keep in mind while chosing the hosting provider.

Website Type: Different websites have varying requirements. A simple blog will need less power than an e-commerce store.

• Traffic Volume: Expected website visitors will influence bandwidth and storage needs. High-traffic websites require robust plans.
  • Technical Expertise: Consider your comfort level with server management. Shared hosting offers ease of use, while VPS or dedicated servers require technical knowledge.

Preporučam cyber_Folks (bivši Avalon). nešto je malo skuplji od Hostingera ali podrška im radi od 0-24h , imaju besplatan transfer s drugih hostinga a odgovaraju za pet minuta.
Neki put vrijeme odaziva i reakcije bitnije je od uštede par Eura.

Meni je plus super, uvjek srede sve za cas…

Sta mislite o NameCheapu?

Imaju ograničenja za koja kasno saznate… tipa - ogrničeni ste na određeni broj klikova unutar administracije unutar 10 minuta

NameCheap je sasvim OK, za pare koje dajaš. Ja imam shared jedan kod njih.

1 Like

Na sta konkretno mislis?

Npr. WP Hosting, u administraciji podešavam Temu i izbaci me nakon 10-tog klika iz administracije i banuje na sat vremena… Kontam do mene je, konekcija ili već i nakon 3.-4. puta kontaktiram NC Support i kažu “probajte sada, neće više biti problema…”

I stvarno nije više bilo… Ali nakon 5-6 dana sam ih trajno pozdravio!

To je onaj managed hosting što imaju. Koristio ga je jedan moj drugar, prije 5 godina, pošto sam mu ja namještao, bilo je dosta problema sa tim hostingom. E sada, sa druge strane ja na sharedu, nemam problema, za sada, a vidjećemo za ubuduće.

1 Like

Ako mislite na EasyWP hosting kod namecheap-a, to je baš za izbjegavanje. Samo sam probleme imao sa njim. Izbaca iz FTP, nema file manager, više sam i zaboravio šta sve nije valjalo. Ovi njihovi shared hosting EU su sasvim pristojni, za te pare.

2 Likeova

Ako govoris o EasyWP to je istina preskupo smeće (mislim da je NC tu samo reseller)

Ja isto na shared paketu nisam imao problema, a koristio sam sva tri paketa do sada na desetine sajtova

Edit: pisao podršci bezbroj puta (samo jednom zbog tehn problema) i uvijek su pomogli

To kada je bio tehnicki problem bas me iznerviralo - nekoliko sati su radili zakazno odrzavanje a ja nisam bio informisan da ce ga biti uopste. Tada im je bio ogroman minus ali ostali sve super u proteklih 7 godina

2 Likeova

Kod hetznera imas dedicated servera po odlicnim cijenama, to ti je mozda i bolje

Ja ih koristim godinama i odlični su

Koristim Hostgator za jedan moj site, evo upravo ga migriram dalje. Puno obećavaju, malo mlijeka daju. Server na kojem mi je site je još uvijek na PHP 7.4, a WP tema to već odavno ne podržava (samo PHP 8+). Site postajao sve sporiji i sporiji, na kraju se sve srušilo. Support me mjesecima zavlačio sa “migracija na najnoviji PHP samo što nije”. Kao alternativu koja bi odmah riješila moj problem uredno nude duplo skuplji paket koji mi uopće ne treba.
Uglavnom, odlazim s Hostgatora i ne bih ga preporučio niti neprijatelju.

promenio sam od 2000 do sada jedno 50 hosting provajdera ,sada se polako baziram na dva Hostinger koji dozvoljava adult i Sluhosting …