Molim preporuku za Adsense alternativu

Bok,

svi koji se bave sa Facebookom i Google adsensom, znaju da od nedavno za svaku novu domenu Google radi review koji može potrajati i do 14 dana. Također znate da i Facebook bez ikakvog razloga može blokirati domenu. što zahtjeva novu domenu, pa opet čekanje kod Googla.

znam, mogu napraviti odmah u startu 15-ak domena pa sam jedno vrijeme miran. što sam krenuo i napraviti. također tko zna možda mi i ovu blokiranu domenu facebook odblokira, ali otom potom.

Pa shodno tome trebam imati plan B, odnosno alternativu Google adsensu.

Znači molim preporuku za alternativu Google adsensu

najvažniji kriteriji su da nije potrebno nekakva posebna odobrenja, nego da mogu odmah ubaciti reklame bez komplikacija

da približno jednako isplaćuju po kliku

i naravno da nije prevara, da sigurno isplaćuju

hvala :wink:

jedino što mi pada na pamet je native mreža mgid … rpm će zavisi od sajta do sajta, zavisi od sadržaja … ne znam koriste li ljudi još chitika.com

Za adsense prave alternative jos uvijek nema,nazalost

Chitiku sam ja par puta probao, ali su ono krs nevidjeni. Nikako ne bih preporucio. Zavisi odakle ti je publika, ako ti je tier1, onda Mgid, content.ad. Jako brzo odobravaju a nije toliko los eCPM.

Googlu treba 2-3 dana ako je sajt kako treba (ja sam se isprepado zbog svih ovih prica na forumu, kontao moracu dugo cekati, kad ono laganica).

Sto se alternative tice, preporucio bih adnow (ako mi pustis poruku dam referal kod da ne propane :smiley: )

Ja imam gugle reklamu ispod uvoda (336:280) i istu takvu jos nakon 3 paragrafa posle toga… posle toga dolazi jedna adnow reklama, i imam jednu njihovu ispod clanka. Zarada- adnow donosi SKORO ISTO kao google… otprilike 80% iako ima manje reklama na sajtu nego guglovih u prosjeku… Bude daleko veci CTR od gugla a cijena klika u prosjeku nesto iznad 2 centa sto je odlicno za nas prostor (google je svejedno oko 3-4 centa). Uredno isplacuju na paypal, ne kasne, barem ja nisam imao takve probleme…

Mane bi mogle biti same reklame- pogledaj primjere pa vidi da li ti se svidjaju… nisu naravno kao googlove, malo je ih ruznije vidjeti na sajtu

jasno mi je da alternative nema previše i da manje plaćaju po kliku. ali velim budem probao pa da vidim jer imam facebook stranice koje imaju 90% amera, pa ne bi trebao biti baš toliko loš klik.

baš čitam ovaj članak, https://stream-seo.com/best-google-adsense-alternatives/

od navedenih koje bi još preporučili.

i drugo pitanje, vezano za odobravanje adsensea za svaku web stranicu zasebno

vi koji 10-ak i više web stranica stavite na review

dali svaka web stranica zasebno ima barem 10 različitih članaka ?

ili tih 10-ak članaka prekopirate na sve stranice ?

i što dodatno napravite da se ubrza proces odobrenja

ja sam nedavno čekao 13 dana…

hvala

Optad360
Ali ti treba bar 1k traffica dnevno

Ne znam ko je Otpad360 i za sta treba 1k traffic ali ja mislim da pises za Mgid jer su meni davno odbili jedan sajt jer sam tek poceo pa nije bilo saobracaja.Adnow nikada nisam bas zbog onih slika.

Moze se dodati na sajt i dailymotion embed kod od nekog video snimka ili widget i zaradjivati tako ali pre toga mora da se ima nalog i verifikuje sajt na dailymotion nalogu.

1 Like

Ako adsense banuje ! Da li se moze ovde aplicirati iako je ovo neka adsense partnerska mreza?

Evo sad sam ih kontaktirao i bas imaju niske kriterijume

I see. In order to cooperate with us, you must be a website owner with at least 500,000 views per month. Are you in possession of such a site?

Ovo sto si postavio je najbolja zamena,svi su verovatno sa CPM manji nego adsense ali se opet moze zaraditi.Primer imas dnevno 10000 poseta,na adsense ces zaraditi 8$ a sa ovim 5$ ali opet bolje ista nego nista.Ali kako pises ti imas US posetu tako da ces mnogo vise zaraditi.

samo da javim da sam se registriao na adnow. odmah je stranica odobrena i prikazuje reklame. međutim odustao sam jer sam pročitao jako puno negativnih iskustva s njima, da ne isplaćuju itd…

Pa si odustao, draže ti je ništa? :blush:
Imati ćeš jedno konkretno iskustvo koje ćeš podijeliti s nama, ako se vratiš tamo. Nema široka izbora, mogao si jedino pisati u neku drugu stariju temu o ovome. Ali isto ti je. :smile: :o:

pa normalno. kaj ću nekaj raditi, pa se kasnije boriti da mi isplate…

kao što rekoh malo strpljenja i napraviti ću više domena za google adsense, ali svjedno moram odabrati još neku firmu koja ne komplicira ali da sigurno isplaćuje.

Ovi sa spiska na sajtu su svi manje rigorozni nego adsense i isplacuju neki i nedeljno,vise od pola sa spiska sam ih isprobao i svi su mi isplatili koliko sam zaradjivao.Mora se jedino paziti kod propeller-a i push notifikacija.

Ovo je na kraju dobro napisao:

Even if your Google Adsense account was banned, this is not the end of the world. In fact, it’s only the beginning :wink:

Sad sam se registrovao kod svih :blush:

Ovo mi odgovara pub.yllix.com Minimum Payment : $1.00 USD ima odma da vidim da li isplacuju :joy::joy:

Ovi su brzi sa odobravanjem

Registration Completed!

Thank you for completing your registration, Mr. …!

Now we have got all necessary informations and your account is ready to use.

Now, please close this window, upload ylliX ad tags to your website and start making money with us!

If you have any questions or comments feel free contact us!

Prihvataju i sa manjim trafficom 1k dnevno je dosta… A zarada isto koliko i na adsense otprilike…

Prema meni su oni bili baš fer. Imali su problema oko isplata da bi na kraju skontali da je problem do moje banke - Sberbank koja je pod Zapadnim sankcijama pa nisu mogli slati preko Tipalti sistema, da bi na kraju poslali preko nekog drugog sistema sa kojim inače ne rade. Nisu to morali uraditi, mogli su reći, možemo vam poslati na Paypal i to je to, međutim potrudili su se.

Sarađivali smo 2,5 godine i nije bilo problema.

Mgid ima slične reklame i malo je veća zarada, barem kod mene. Tako da nije ni to loše testirati.

Bolje ništa nego išta :smiley:

1 Like

samo da javim da sam uspio odblokirati domenu na facebooku… i javili su da neće više biti problema
da je sustav slučajno tako napravio.

kako si to uradio?..

Fb se često dešavaju slučajne nelogične stvari :joy:

evo pročitaj: Kako odblokirati domenu na Facebooku