Monetizacija spremnih 3D modela za printanje?

Pozdrav, bavim se 2D crtanjem i 3D modeliranjem, imam desetine svojih 3D modela spremnih za printanje u nekoliko različitih formata,

Moje pitanje je jesu li jos uvijek zivi CPA/CPD sistemi uploada fajlova i zarade po pojedinačnom downloadu (strano trziste), koji je najpouzdaniji (da nema virusa, da nema peglanja korisnika, i sl)

Takodje pravim web site gdje planiram ubaciti svoj portfolio radova za potencijalnu mogucnost nastavka suradnje.

Ukoliko se neko bavi slicnom tematikom volio bih da mi se javi.

Hvala

2 Likeova

Zanimljiva niša. :slight_smile:
Distribucija 3D modela za printanje, nice :slight_smile:

1 Like

Jel mozes tu par slika nabacit ? Zanimljiva tema :slight_smile:

Nemam veze od 3D, ali sad sam pitala nekog ko se time bavi. Veli, pogledaj na
https://www.turbosquid.com

Radim sa http://dollarupload.com ko zeli da skine fajl mora da odradi offers.
Mozes zakljucati i ceo sajt.
Zadnjih godina se retko pise o ovom nacinu zarade.

Isprike zbog offtopica, koliko dobijes po jednom offeru?

Dobijem koliko stavim cenu offera,ja sam stavio 1$ da mora svako da plati da bi otkljucao.Bude raznih cena i raznih offera ima i za 10$ pa i vise ali zavisi da li ce placati i otkljucavati ako im je skupa cena.
Mozes napraviti i zakljucati dosta sajtova ili fajlova i odredis cene koje zelis,ima po zemljama sta se nudi.
Kada stavis bez odredjivanja cene dobijas otprilike za balkan od pola centa pa navise a za ostale zemlje bude i 5 dolara.
Isto kao adsense ima high zemlje i low zemlje,ja sam postavio offer-e i vijam saobracaj i ponude za high zemlje.
Samo sto ovde nije pola centa na 1000 download nego po jednom otkljucavanju se dobije pola centa ili koliko se odredi cena.

Ja baš raspakiravam svoj prvi 3D printer. :slight_smile:
Kad si mi već tako fino naletio…da pitam nešto.
Kako to funkcionira sa softwerom za izradu modela…koji to format mora biti i koji su sve softweri tu dostupni?

Super, sretno sa koristenjem. Ako si ga narucio iz Kine pogledaj sto vise reviewa narocito po youtube komentarima, vecina ih se brzo zagrijava i ako ima pristupacniju cijenu uglavnom mu je trajanje do 1 godine, sto je opet odlicno za pocetak s tim da nakon par mjeseci pocinju gubiti na preciznosti.

Od softvera koristim kombinaciju Photoshop - Solidworks, u PS crtam bokocrt i onda nastavljam u Solidu do kraja, radim analizu i simulaciju,

Najpreporuciviji format je .stl, jos se moze koristitI dosta softvera, vidim po forumima da se i blender cesto koristi

Prije

Maloprije

…hehe, evo upravo ga složio :slight_smile:
A ima odlične recenzije, te kikiriki cijenu. Košta samo 200$, a svi ga uspoređuju da mu ništa ne fali pred Prusom koji je 1000$.

Pa što bude…malo za uvod u taj svijet :slight_smile:

P.S. uvijek sam volio slagat kinder jaja …ovo je bogme zanimljivo bilo xd xd

3 Likeova

Zašto ne bi napravio FB page sa svojim proizvodima, par isprintaj i slikaj i reklamiraj. Uz cijenu naglasi da dodaju poštarinu i šalješ po narudžbi. Napravi malu nagradnu tipa, share stranice i podijeli par modela. Mislim da bi ti se isplatilo, a i dodaj da radiš posebne narudžbe. Ljudi će ti slati ideje što žele.

Dobra masinica .
Pogledaj sta mozes da unapredis za malo para

1 Like

Jep, vidio sam sličan video prije nego sam ga naručio…tako da sam na vrijeme odustao od PRO verzije i odmah sa printerom naručio tih par dodataka. :wink:

A skoro se upecao na PRO verziju, mada sam i sam svjestan da su takve cake u marketingu postavljene samo radi boljeg optimiziranja cijene proizvoda prema tržištu.

Btw. evo upravo printam svoj prvi model…mogu reći da je prava satisifikacija. :smiley: :smiley:

Znači ludilo…koliko god sam se navikao na 3D print tehnologiju da je prisutna…ovako kad ti se desi pred očima…baš je nekako fascinirajuće.

Strah me pomišljati kuda nas to vodi “danas-sutra” … ta mogućnost da odeš u virtualini store i odabereš predmet koji ćeš materijalizirati pred sobom …je ludilo.

Pogotovo ako se uzme u obzir da na trziste izlaze i 3D printeri za metal…pa resign 3d printeri…poprilično je očekivano da će postojati i mix toga…ili ti kompozitni 3d printeri koji će moći isprintati gotov model sa uključenim ožičenjima i praktički svom pripadajućom elektronikom…

…crazy as fu**.

Evo mali peso oživio :slight_smile:

1 Like

i sto se tice delova za kola, automobil ili masine, to sve ce se moci i nacrtati- prodati, prodati model, cela masinerija, poslovi buducnosti ce biti sve oko 3d- vezano i za stampu i za VR , VR prodavnice, modeli itd…

Super revolucija, al opet kaj mozes stime printat? Gumene figurice

Iznenadio bi se. Ja sam fasciniran svojstvima printanih materijala.
Očekivao sam ih “teško ko cigla” …krhko ko staklo. …al zapravo super lagani materijali i poprilično čvrsti.

Fora je u tome što 3D printanje zalazi u strukturu samog materijala…cijelo vrijeme plete mrežu i tako dobivaš šupljikast materijal tamo di treba da je šupljikast…što mu smanjuje masu. A ako gledaš sa aspekta konstrukcijskih rješenja…čvrstoća niti nije u ispuni!

Uzmi za primjer dizalicu na gradilištu. Nije od punog stupa željeza…nego upravo od “mreže” rešetki koji joj daju potrebnu čvrstoću.

Nadalje…ako razmisliš kako izgleda idealni oblik tijela (konstrukcijskog rješenja) nakon nekakve računalne simulacije. …oblik uvijek izgleda “poprilično nerealno”. Izgleda kao nekakav paukova mreža…itd. itd.

Kako naši alati ne mogu baš jednostavno proizvesti takve oblike, onda se konačna proizvodnja rezumira na neki rešetkasti oblik koji je praktično proizvesti sa konvencionalnim metodama izrade.

No ako uzmemo pod opciju proizvodnju sa 3D printerom…printer nema baš nikakvo ograničenje da konačni oblik proizvede točno onakvim kakvog je predložila računalna simulacija.

Tako da printani djelovi su definitivno budućnost…

…naravno ozbiljniji djelovi se neće raditi na ovim igračkama od kućnih printera …isto tako u igru će ući printeri za razne druge materijale. Već je sada krenulo printanje metala…i to je čudesno.

Sve zajedno, to je revolucija kakvu svijet još teško može pojmiti kuda to vodi!!

1 Like