MySQL na drugom Hostu

MySQL mi stvara probleme na mom Hosteru kažu da troši previše resursa te da smanjim upite u Bazu.

Pitanje je sljedeće:
Dali bi bilo dobro još negdje zakupiti hosting i samo Bazu podataka koristiti na drugom Hostingu a web ostaviti i dalje na starom.

Dali vi koristite ovakvu opciju i dali je ova opcija uopće isplativa.
Još nemam potrebe za VPS možda u budućnosti.

Može li kakva preporuka Hostera za veće opterećenje MySQL-a baza se dnevno povećava i trenutno je 50Mb, prosječno dnevno je veća za cca 2 Mb.

Ima li kakvog rješenja…??

Pozdrav,

Pa svakako da je 2 MB po danu veliko opterećenje za shared hosting te u potpunosti shvaćam hostera koji se žali. Isto tako pitao si da negdje drugo kupiš web hosting i koristiš ga samo za MySQL.

To je dobra ideja ako ćeš zakupit samo MySQL hosting ali ako zakupiš recimo web hosting paket i probaš koristit njegovu MySQL bazu vjerovatno nećeš uspjeti jer je kao prvo remote access zabranjen, a kao drugo ako ga i omogućiš u cPanelu 99% šansi ti je da MySQL port 3306 nije otvoren u firewallu tako da se nećeš uopće moć spojit na MySQL server.

Ako ćeš moje mišljenje uzmi kalkulator i izračunaj mjesečnu zaradu svog sajta te od nje oduzmi cijenu VPS-a pa vidi koliko ti ostaje i dali si to možeš priuštit. Ako možeš onda bi jedna od boljih opcija bio VPS

Lijep pozdrav

Ako je u pitanju custom cms koji je neki tvoj programer izradio onda možda ne bi bilo loše pokušati optimizirati cms, optimizirati bazu, postaviti dobre indexe, naravno ukoliko već ne postoje

Koristim skriptu AuroraGPT nije u njoj problem, skripta troši reseurse servera ali ne toliko da je u njoj problem.

Problem je što ja koristim bazu podataka od te skripte za drugu uslugu a to sam naveo podforum Ponuda.

Drugim riječima MySQL od Aurore koristim za svoju skriptu za slanje posjeta na određene web stranice i u tome nastaje problem.

Kad šaljem posjete veliki su upiti u MySQL i to traje 5-30 minuta zavisno od isporučenih posjetioca vani, tada server puca.

Kada bih slao povremeno 10-20 posjeta tada nebi bilo problema bar neko vrijeme ali to bi trajalo cijelu vječnost.

Malo sam se raspitivao vani, manje više svi imaju ograničenja na MySQL uglavnom premalo konekcija koliko bi meni trebalo.

Što se tiče zarade to je simbolično, ali VPS bi se mogao složiti a dali ima ograničenja i na VPS-u koliko sam čuo da na Virttuozzo takve opcije postoje…

Koliko vidim nitko ne nudi ogromne MySQL Baze ili ih nisam našao.
Ako netko zna da nudi samo MySQL molio bih za link.

Poslao sam ti PM :slight_smile:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja