Na koji način do što bržeg pojavljivanja reklama na Domeni (Adsense)

Naime imam Adsense nalog koji sam vec koristio no fb mi je zablokirao tu domenu, napravim novu domenu medjutim evo vec neko vrijeme reklame nisu postale aktivne, vidim i po drugim da imaju slicne probleme, pa imali li neki savjet kako da ubrzam taj proces, ujedno i pitanje moze li se odblokirati domena.

nije ti vjerovatno sajt odobren

Da, nisi odobren, a možda nećeš niti biti. Više nema da kad ti je aktivan adsense account da ti je svaka domena odobrena. Nažalost.

a ima i da one domene koje su prije bile odobrene vise nisu hehe

  1. Odblokiraj domenu na fb, nemoj spamati sa sranjima o zadruzi i naslovima onim slovima što oči kopaju ili golim guzicama i tim, dijeli umjereno po grupama te koristi fb stranicu pa dijeli od nje objave, ne direktno.

  2. Ako si popušio krajnji ban i 2-3 puta odbanovao domenu ili zasro do kraja, nadam se da me opet neće napasti pojedini članovi foruma, koristi se ilegalom, kad imaš odobren sajt, skloni reklame i back up uradi i sačuvaj bazu. Poslije obriši članke sa odobrenog, te dodaj nove, a koristi šablon za drugu domenu odobriti, a prolazilo je i za račune.

  3. Ako si popušio ban, regaj se na lijeve podatke i kad odobre promijeni podatke u svoje prave, te da PIN dodje kući ti ili iskoristi komšiluk koji je u dijaspori.

Sretno!

1 Like

Hajde da ne otvaram novu temu…
Imam AdSense, na njemu mi je jedan domen vec par godina. Sada bi uzeo jos jedan domen da dodam na isti taj AdSense nalog. Kako je to najbrze i najbolje odraditi?
Kupiti novi domen, dodati tekstove pa aplicirati za AdSense…Ili, uzeti neki stari domen, dodati tekstove, pa aplicirati.
Da li starost domena ima neku tezinu u ovom slucaju?
Ili treca varijanta, uzeti neki domen na kom su vec bile AdSense reklame i njega da dodam na svoj nalog?

Ne igra ulogu. Ja sam nedavno za jedan aplicira sa 5-6 dobrih tekstova i dobio odobrenje kroz jedan dan. Sada apliciram sa dugim (koji je po prirodi malo specifičan i neće imati puno teksta), ali me već 2 puta odbijaju isti dan, s tim da mi evo 3. provjeru rade još od petka i čekam rezultat. Obje domene su nove, samo je jedna krcata tekstom, dok je drugi site jedna obična skripta sa nešto popratnog teksta.

Znaci samo dosta unikatnog teksta i nebi smelo biti problema.
Taj sajt sto si dobio odobrenje na eng ili domaci?
Nekako mi brze sajt natovariti sa domacim clancima, pa kada se dobije odobrenje moze se lako “presaltati” na Eng.

Domaći site. Valjda možeš prešaltati ?

Pa kazu da se moze. Kao pises na nasem jeziku, i kada dobijes odobrenje obrises postove i dodas tekstove na Eng. Mada mi je to sve malo rizicno. Nebi voleo da izgubim nalog.

I onako ga nemaš, ne znam čemu panika. Ako i ode napraviš novi, ja to stalno radim odobrim na jedno, a prenosim utakmice ili razne gluposti koje adsens nikad ne bi pustio.

po meni osobno isto glupost što sada Google mora prvo odobriti web stranicu koju ste dodali, da bi se reklame mogle prikazivati.

piše da review stranice može potrajati do 14 dana. evo ja čekam već nekih 8 dana. i još piše in review…

I ja još čekam. Bolje i to nego da u istom danu kažu ne valja :smile:

Sada moguće da bude valjala

sada sam išao malo googlati i ima mali milijun pitanja za to pitanje.

međutim, vidim da su neki napisali da tih 14 dana ne treba uzimati za ozbiljno jer review process može potrajati i po nekoliko mjeseci ???

koliko ste vi čekali da vam se odobri domena ? i kada ste predali zahtjev u 2019 ili 2018 ?

tnx

Ja čekam oko 5 dana , ali je ovo 3. put da apliciram. Prva 2 puta su me odbili u roku od jednog dana nakon svakog apliciranja.

mene nisu odbili niti jednom, međutim sada čekam cca 8 do 9 dana. još uvijek piše in review.

dali su naveli zašto si odbijen ?

Jesu, no content .

Napisao sam kasnije par tekstova, iako mi je landing page i dalje bez contenta jer je site tako zamišljen.

Ok. Ajde bas zanima kaj ce meni reci. Ja ima cca 20ak clanaka.

Najviše 15 dana čekam, zaletim se jedan dan pokupujem domeni i pošaljem, moža neku odbiju ali prodju većinom sve.

ok. koliko članaka imaš objavljenih dok čekaš odobrenje
i dal nekaj dodatno napraviš na web stranici ?