Najbolje SEO Wordpress teme

Koje su se wp theme po vasem iskustvu najbolje pokazale sa aspekta SEO?
Besplatne i placene…

Bolje je prvo provući kroz GTMetrix pa onda vidjeti SEO… Mnoge su lijepe na oči i “podešene”, a “otvaraju” se po pola minute!

Sto se tice besplatni po meni br. 1 je Astra :zap:

3 Likeova

I meni se sviđa astra od besplatnih prvenstveno zbog brzine, jednostavnosti i astra je jedna od rijetkih tema koja podržava native amp. nije da ja trenutno koristim amp no eto.

sad sam krenuo sa neve temom i malo mi više paše od astre zbog nekih opcija i sve rečeno za astru stoji i za neve.

the entire site with Neve had just 200KB and 11 requests

pošto probavam na jednom testnom sajtu dosta tema uporedio sam astru i neve i generate press i još neke teme, pa sam uporedio da vidim na testovima svim od guglove page speed pa gtmetrix, pingdom i ostalim alatima za mjerenje brzine. sa temama sa instalirao caching plugine i kombinovao ih i isprobavao razne, kao i ona dva amp najpopularnija plugina, napravio homepage kakav će mi biti na budućem sajtu i članak koji izgleda kao što će izgledati većina na tom budućem sajtu i mjerio i homepage i za post brzinu. instalirao plugine koji će biti i na budućem sajtu i mjerio u raznim varijacijama na svim spomenutim sajtovima brzinu kao i onaj guglov page speed score. onaj najskidaniji amp plugin mi ruši koncept članka jer ne izgleda kao što treba da izgleda ni na astri ni na neve ni na generate press. onaj drugi amp plugin ima templejt sa kojim bi sve izgledao otprilike kako ja želim, ali mi daje lošiji skor na page speed na guglu koji sam najviše gledao i brzina ostaje prilično slična. sa onim prvim amp pluginom mobil bude 99 desktop 100 ali izgled posta ne bude dobar jer plugin koji će ubacivat u postove slike titl cijenu proizvoda ima css i to se pojebe poprilično i ne izgleda kako želim. kao i oni social share dugmići. uglavnom da ne zamaram previše pričom najidealnije rezultate sam dobio sa neve i fastest cache a da pri tome ne mjenja se izgled posta kakav želim da bude. mislio sam objavit sve te testove ođe ali eto nisam. uglavnom rezultati su na google pagespeed score 95+ za mobile i 99 ili 100 za desktop i za homepage i za postove. brzine ne mogu tačno da se sjetim ali je iz usa za većinu mjesta ispod sekunde mada nisam popamtio tačno. shared hosting je u njujorku ili dalasu ne mogu se sjetit.

3 Likeova

Meni je Astra vrh vrhova. Evo moji testova:
GTMetrix:


Google PageSpeed Mobitel:

Google PageSpeed Desktop:

na kakvom hostingu je taj sajt?

Astra ima dosta razlicith template, koji konkretno koristis? Meni je bitno da bude kao news magazing ili blog

To ti je na Google Cloud-u, za još vece cudo ovaj projekat me kosta 1$ za prvu godinu. Čak sam i napravio post o tome


Ali su se našli neki “pametnjakovici” koji su mi solili zdravu pamet i ubjeđivali da to nije tako i da ne možeš proči sa samo dolarom godinu dana pa sam konto u sebi konjino što ti ovo treba, našo si nešto korisno ne mora to odma svako znati drži za sebe i et tako to, malo me je razočaralo to sve…
@webb koristim default astrinu temu, bez page buildera

1 Like

mislim da ima dosta i do toga što ti je takav page speed score jer je vjerovatno bar 10x brze no na shared hawk hostu. ja sam konkretno na istom hostingu isprobavao šta mi daje najbolje i najbrze rezultate i na postovima i na homepage.

i ja sam razmišljao o tom google cloud hostingu i onom vaučeru, ali ne volem još dosta novih stvari učit oko podešavanja, lakše mi na shared, ali nije isključeno da ću i ja probat sa novim sajtom na tom guglovom cloud hostingu.

1 Like