NameSilo iskustva

Evo da podjelim sa svima iskustvo sa registrom NameSilo. Naime, pre nekoliko dana uzeo sam kod njih jednu domenu, nadao sam se da će biti problema sa registracijom, međutim naprotiv, sve odmah krenulo, NS-ovi propagirani odmah, podrška je slabije dostupna ali je vrjedna. A što me je najviše iznenadilo jeste da primaju uplatu sa većine poznatih platnih procesora (PayPal, Alertpay, Skrill). Što se tiče cjena, ne samo što su male, nego i na 50 narudžba po nalogu imate popust od $2 koristeći kupon TRYNAMESILO.

Da li je još neko njih probao sem mene? :slight_smile:

Evo namesilo je dodao i .me ccTLD u prodaju. Uskoro očekuju i .eu.

Takođe možete koristiti kupon WM za $1 popusta na bilo koju domenu, ukoliko ste već iskoristili za $2 poputa :slight_smile:

Nešto što nisam napisao u predhodnom postu jeste da je Namesilo ICANN, VeriSign i .ME akreditovani registar.

Cjene (bez kupona):
.com - $8.99
.net - $7.49
.org - $8.05
.biz - $8.99
.info - $8.69
.mobi - $7.89
.me - $16.99

Jedina moja kritika jeste zbog info domena, jer su malo poskupi u odnosu na Namecheap i Godaddy. Uz domene takođe dobijate i WHOIS i Privacy protection, takođe imate Domain defender koji vas štiti od pokušaja krađe domene. Panel je takođe veoma jednostavan.

Evo kod njih imam 15 domena i veoma sam zadovoljan.

Ma sve pohvale!
Uzeo neki dan kod njih domenu, platio Moneybookersom bez ikakvih petljancija. Upisao nameservere i dok sam u Cpanelu podesio redirekcije i par sitnica, odem na stranicu sve aktivno i radi. Nema čekanja do 48 sati da se aktivira, nema kompliciranja i milion ponuda na mail kao kod GoDaddy npr.
10-15 minuta posla i gotovo :slight_smile:

Za sada mi deluju kao najjeftiniji, prebacio sam par domena kod njih i za sada je sve ok.

Imam registrovanih preko 800 domena kod godaddy,internetbs,namesilo,netfirms i namesilo je trenutno najpovoljniji i najbrzi. Do skoro sam najvise koristio InternetBS ali od skoro su podigli cene obnove domena na $9.38 sto je meni mnogo na moj broj domena cena od $8.99 na namesilo je mnogo povoljnija za mene.

Mozda bih pre koristio godaddy jer su stvarno najpovoljniji kada uzmemo u obzir ceste promocije ali meni je bilo potrebno neko brze resenje preko whmcs-a API koje godaddy doadtno naplacuje i preko api-ja nemaju promocije.

Još jedno od prijatnih iskustava sa NameSilo:

Danas sam našao odlično ime za budući biznis, sve ekstenzije slobodne i odlučio da registrujem, no belaj, nisam imao dovoljno love, ni sa njihovim promo kodom falio mi je koji dolarcent. Odlučim kontaktiram podršku da vidim da li mi može kako pomoći i kao po običaju - POMOĆ DOBIJENA! - kreirala mi poseban kupon sa kojim sam mogao komotno da platim domene (4 komada) i ostanem na 0 (:

Dokaz:

Kupon kod koji mi je kreiran na moje korisničko ime tamo sa $4.3 popustom. Ono što ne možete očekivati niti od Godaddy niti od NameCheap, dobijete sa NameSilo! Svaki put do sada su mi izašli u susret, a podrška se znatno promenila - aktivna 24 časa 7 dana u nedelji :slight_smile:

Evo dobar kod (stari i novi korisnici) bar meni je prosao ako neko kupuje novu com domenu moze je kupiti za 5.95 dolara.

Ja sam koristio welcom i radio mi je za kupovinu com domene.

Namesilo povecao renewal na 17.99 ako nisi clan onog Discount programa gdje moras stavljati po $50 dolara.

Nekako mi to djeluje na silu. Na koji registar preci?

Da, poprilično povećali.
Ja ću polako na https://www.dynadot.com/

Da evo i ja bas gledam ovaj PorkBun, ali nekako Dynadot je tu vec 22 godine i imam vec nekih domena tamo pa cu i ja tamo vjerovatno polako pred isticanje jednu po jednu.

na cloudflare registrar … nema jeftinijeg

ja sve prebacio na spaceship.com

1 Like

Koristim godinama Namesilo ali od skoro sam kupio 200+ domena na Porkbun. Mnogo dobar registar i za prvu godinu registracije dosta jeftiniji

1 Like

I vi sto prelazite sa Namesilo jeste pronasli neku bolju zamjenu ???

Ja na Dynadot. 20 znakova.

1 Like

A zašto tamo Hellas? :roll_eyes:
Cijene su otprilike ovako: .com i .net register, renew i transfer 12,99 $.
Da želiš uštediti poslušao bi kolegu Amadexa:

Tamo je ovako:
.com renew i transfer 9,98 a register čak 8,48.
.net sve po 11,20 $. Sve je to dosta manje, pogotovo ako je više domena. :wink:

Jeli postoji nešto što mi je promaklo, možda neka skrivena finta? Ovo sam skoro pa letimično pogledao. :slightly_smiling_face:

A s druge strane, ako sugeriraš da nije bitno tu dolar ili dva i po dolara gore dole, :dollar: dobro, :smiley: onda ću te poslušat pa ću ostat na NameSilo, oni su barem provjereni brand. :yum: :o:

Imam potrosnje preko 600 dolara godisnje pa upadam u onaj Dynadot popust automatski ispadne renewal $11.12. Dalje Dynadot je nekako tu cijeli moj online zivot zadnjih 20 godina. Imam nekako povjerenja u njih i podrsku ako ikad zatreba.

Spaceship je Namecheapov proizvod. Namecheap je otkazao sve Ruse gdje god da zive, a koje su imali za klijente radi invazije na Ukrajinu. E sad ja nisam nesto obojen ne zanimam se za te ratove, narode, seksualnu orijentaciju ali nekako mi nema logike da sad neko dodje i izbaci me iz svog sistema jer je eto Dodik jedan od glavnih u Bosni. Tako da mogu imati tamo privremeno domenu, ali nikako za trajno.

Razmisljao sam i da ostanem na Namesilo ali otkako su promjenili vlasnika 2018 sve nekako istiha odluke donose koje mi se ne svidjaju. Prvo su mi u maju zaustavili registraciju 8 domena od 10. Pa su nakon ne znam koliko odgovorili tek da je greska do njih i vratili refund. Sad hoce da budes clan nekakvog njihovog kluba i da polozim para dovoljno kod njih na nalog da bih dobio one reklamirane cijene (bez toga nije dolar dva nego 6 dolara po .com domeni). Tako da ne vjerujem da to ide u dobrom pravcu.

Cloudflare sam odustao jer kazu da ne mogu kontrolisati nameservere moram koristiti uvijek njihov DNS.

Razmisljao sam se i ovom PorkBun sto pricaju ali to mi nekako novo, mozda se jos i predomislim se za njih ako uhvatim vremena da iscitam utiske na Redditu.

2 Likeova

Ja za domene koristim iskljucivo spaceship .com

I ja se spremam ići tamo, pa još nisam. Jedna mi domena istječe u slijedećem mjesecu i Namesilo će je prvog u mjesecu odmah produžit, ako ga ne zakočim. :slight_smile:

Reci mi Amadex molim te, ima li kakav limit tamo, recimo da im se prijavim ‘na vrijeme’ prije isteka? Fali oko 20 dana. :wink:

A kakvo je tvoje iskustvo Drmko, i vezano za ovo što pitam gore?

Odabrat ću jedan od ta dva registra, tada bi trebala i vama neka nagrada. :yum: :o:

Ne znam da li vam se dogodilo da zakasnite produljiti domenu (npr. klijent nije platio pa niste htjeli riskirati) ali meni se to dogodilo. Kod njih je to vrlo neprofesionalno riješeno. Odmah dignu svoj web site za reklamiranje prodaje domena ali ono što me zaista šokiralo je da dignu i svoj mail server i preuzimaju svu poštu koja dolazi za tu domenu.
To još nigdje drugdje nisam doživio. Uobičajeno je da jednostavno onemoguće domenu pa ne radi ni web ni mail i gotovo.
Kad sam pitao zašto to rade odgovorili su “da ne propadne mail” ali nigdje nema mogućnosti za samostalno pokupiti tak mail koji su nam tako velikodušno sačuvali.
Kako se ono kaže/pjeva : “nije u šoldima sve” :wink:

1 Like