Napravio sam Igricu, mišljenje?

Pozdrav,

napravio igricu, jednu od rijetkih koju mi je gušt i odigrati xd. Uglavnom kako radim igrice za klince po navodima klijenta…budu mi osobno retardirane za igrati. Ali ova ima nešto za ubit koju minut xd. Barem meni…kak se vama čini?

Btw…ovaj prvi score mi je napravio cimer i ja sam se stvarno potrudio, a jedva napravio nešto više od pola njegovog scorea xd.
Eto, možda netko prihvaća challange da ga obori xd …ako bude takvih, samo u linku treba prepraviti željeno username po kojem će mu se spremiti njegovi bodovi.
http://bozoou.com/lino_grudanje?userName=webmajstori (Znači, umjesto webmajstori, stavite željeno ime)

Uglavnom,
…palo na pamet cimeru da bi bilo cool napraviti varijantu igrice s temom za malo stariju publiku. Znači, umjesto Lina bi to mogao biti Mamić kako baca nekakvu cipelu i gađa političare ili koga već… s prikladnim Mamićevim zvukovima za pogodak, pogodak prijatelja…ili promašaj. Onako, kad zamislim da zvekne nekog u glavu pa kaže nešto u stilu:
http://zdravko-mamic.com/playermulti.php?sound=0 …jednostavno mi izmami osmjeh na lice xd.
Ambijent bi naravno bio nekakv zatvor ili što već…moglo bi biti i više različitih tema.

Kad bi to sve imalo ikakvog isplativog smisla, korak dalje sam razmišljao da bi se mogao napraviti i alat za štancanje takvih igrica. Gdje bi onda bilo tko mogao ubaciti svoje likove, zvukove, i ambijent prema aktualnim događanjima…što bi omogućilo da igrica em prati aktualna događanja na razini države, em da se modulira prema različitim svjetskim događanjima.

Dali to sve ima smisla raditi, ja nebi znao…jer sam više orijentiran developingu, nego trejdanju…
Tako da mi je palo na pamet…ako netko ima želju posjedovati takav alatić za generiranje ovakvih igrica, nek se javi.

Ako je alat suvišan, a dovoljna je samo igrica sa predugrađenim likovima i zvukovima…također nek se javi, to bi bilo dosta jednostavnije (jeftinije) za izvesti.

2 Likeova

Mislim da bi to funkciioniralo 2006-2007 ovih dana baš i ne. Pod funkcioniralo mislim na bilo kakvu isplativost.

Hahahaha, ovaj flash me ubija, imam toliko toga otvorenog da sam u jednoj minuti samo uspio pogoditi jednom. Mis mi je skako.

Sto se tice funkcionalnosti nemam pojma. I jednostavnije igre su bile uspjesne u poviejsti giranja.

Igrica je super, ali sad ovako nešto da praviš za stariju publiku mislim da nema smisla. I da napraviš vjerovatno bi većina ljudi odigrala jednom i više se ne bi vraćala.

1 Like

@bozoou to bas direktno radis igrice za podravku ili?

super je, svaka čast :smile:

1 Like

Očito je to jednostavna reklamna igrica za Podravku.
I kao takva je super. Pretpostavljam da se na taj način Podrvaka oglašava
kod klinaca i roditelja, odnosno da igra nije namjenjena za globalno tržište.

Mogao bi se ti okušati sa nekom kompleksnijom igrom za prodaju na globalnom
tržištu. Ova je bolja od onih tvojih predhodnih Lino igrica.

Ne baš direktno, meni se javi firma koja im održava Lino web. Ovo je inače već šesta u nizu igra, za prvu igru sam malkoc slučajno uletio, svidilo im se kako sam rješio 3D let lopte kod pucanja na gol…i tako se nastavila suradnja.

Je, dobro je nekako ispala igrivošću. Inače oni meni pošalju koncept igrice koji zna biti lagano no-sense (kojeg smisle vjerovatno neke “bake” iz podravke xd)… pa se ja potrudim da uz što manju izmjenu koncepta, dobijem nekakvu igrivost. (Prije sam se manje usudio mijenjati)
…a i module koje sam do sada koristio…sad sam ih fino unaprijedio. Do sad sam tek “dobro” aproksimirao projekciju 3D na 2D i uvijek su se vidjeli neki čudni kutevi odbijanja, čudna perspektiva gdje bi dolazilo do uvijanja putanje leta kod većih dubina (do sad je to bila lopta, a sada je gruda…no isti vrag) …a sad sam tek sjeo, i napravio transformaciju 3D u 2D po PSu, tako reć izgradio si podlogu za pravi 3D engine. Mogu recimo rotirati kameru, gledati scenu iz različitih kuteva…razlitčitih udaljenosti, mijenjati focus length kamere…ma milina. :smiley: S druge strane, glup pristup…treba se primiti alata koji su to sve već rješili, hehe. (Ali ja se jako volim igrati s geometrijom…pa eto…za dušu…)

Iskreno, trenutno nemam pojma što bi se prodavalo, vrijedilo. Imam još koji mjesec odvaliti za finishiranje svog projekta…a onda mi je plan gledati gdje i kako zaraditi. Kud će me to odvesti, trenutno nemam pojma…ali igrice bi svakako gušt bilo raditi.

E popizdio sam na ovog snjegovica, majku mu haha tu je samo da odvlaci paznju :smiley:
Inace igrica kida :smiley:

Teško ovo, probao na touchpad nisam pogodio ništa :D.

Hehje, zaheban je snješko…ali o njemu ovisi sve. Ako ga dobro mozes zdrmati…moze odvesti bodove u nebo. Izadje svaki puta tamo pred kraj, zadnjih nekoliko sekundi…pa ako ga uvijek pogodiš, igrica može u teoriji biti endless …ali u praksi teško :slight_smile: Što je fora, jer uvjetuje da se uvijek može napraviti veći highscore…a finish igrice je konstantno nekako napet…

@in4hr …hmm, nema varanja…pobrisah ti score :wink:

Iako ostavljam da se svi rezultati upišu, radim zapravo provjeru jeli rezultat namješten. Namjerno ne brisem varanje po autopilotu, jer bi tako davao povratnu informaciju onome tko želi varati… da nabada što mora napraviti, jer u ovakvim situacijama je lopov nažalost uvijek u prednosti…

Inače, ne očekujem da klinci budu varali…ali ovdje sam baš gledao tko će prvi xd

1 Like

Zasto uopce drzis game state u globalnoj varijabli? Reklo bi se da potices na varanje :stuck_out_tongue:

Inace, cini mi se da je dosta lagano fakeati gameLog, koliko sam skuzio format je:

Date.now() pocetka;
1 za svaki pogodak snjeska;
2 za svaki pogodak frenda;
3 za svaki uspijesni pogodak;
Date.now() kraja;

Inace, fora igra, dosta zabavna i mislim da je balans dobar. Nemam pojma kako je tvoj frend uspio nabiti onaj score al svaka cast.

Dobra ideja te dobra realizacija , nema sta za pohvalu je svakako ,a to sto kazes da nije kao ostale igrice ovoga tipa imaš pravo …Sretno

Pa pokazalo mi se tako praktično da kod kreiranja igrice kreiram globalni objekt Game na kojeg kačim što mi treba i pristupam od kuda trebam…
…tamo se naravno nalaze samo stvari koje su mi globalno vezane uz “Game” …kao što je timer, bodovi , gameLog…itd.
To mi omogućava da svaki objekt koji se pojavi u igrici, može kroz svoju update ili render funkciju pristupiti podacima koji su vezani za taj global Game. (Inače bi morao svuda naokolo prosljeđivati taj Game…a to mi se neda…)
Ne vidim bitne razlike kod varanja, jeli taj Game globalna varijabla…ili lokalna?? Onaj koji vara, ionako se samo zakači na request koji se šalje na server.

A što se tiče gameLoga, u pravu si za format…i u pravu si da je jednostavan, ali ipak ne baš toliko jednostavan. Jer iza formata stoje još neke stvari. Taj niz recimo ne može biti bilo kakav…i mora odgovarati teorijskim mogućnostima, za što se pak treba malo više razmisliti o logiki same igrice. S druge strane postoji i diagram ponašanja nekog korisnika (progres broja igranja vs rezultata), gdje se lako vidi jeli on pokušavao igrati ili je samo pokušavao fejkati…
S treće strane, igrica je namjenjena publici gdje skoro nije potrebna nikakva zaštita… …inače bi se ja potrudio i bolje zaštititi.

Hahahaha, samo sam cekao kad ces primjetit :))))))))))

Uđem u sobu cimera, on opet igra.
Ja: "Hahahha…šta opet to igraš?"
On: “Jebo maj**, neko me skino”

hehehe

1 Like

Neam ja zivaca za takve igre :))) Igrao 2 min i dopizdilo mi. Nisam ni znao za score dok nisam nesto slucajno kliknuo, a onda sam odlucio malo to korigirat :)))

Inace, super. Svaka cast na igricama :slight_smile:

1 Like

Igrica je super, svaka čast, nego daj molim te stavi neki index http://bozoou.com/ please :slight_smile: