Nativemedia.rs - iskustva?

Ja bih to banovao i ne bih isplatio nista, ako im sta nije jasno nek se obrate putem suda.

4 Likeova

Hvala na predlogu, to smo na kraju i uradili.

Pravila za izdavače

1. Oglase možete postaviti samo na sajtovima koji zadovoljavaju određene kriterijume o kvalitetu. Svi tekstovi na sajtu moraju biti korisni za čitaoce, kvalitetni i moraju imati najmanje 300 reči.

2. Nije dozvoljeno podsticanje posetilaca da klikaju na reklame. Na primer, korišćenje natipisa kao što su “besplatno”, “donacija” itd. Na ovaj način dovodite vaše posetioce u zabludu i šaljete našim oglašivačima ljude koji nisu zainteresovani za njihovu ponudu.

3. Zabranjeno je postavljanje oglasa na veb sajtove koji nisu odobreni na našoj platformi. Kod koji se nalazi na vašoj veb lokaciji mora biti napravljen i dobijen isključivo od Ad Nativia platforme.

4. Nemojte tražiti od drugih da klikaju na vaše oglase. Korisnici uvek treba da kliknu na oglas zato što su zainteresovani za uslugu oglašivača.

5. Takođe strogo je zabranjeno postavljati oglase u iskačuće prozore i na taj način primorati korisnike da klikaju na oglase.

6. Ukoliko postoji osnovana sumnja da je reč o lažnim klikovima naše rukovodstvo može da odbije plaćanje dok se ne dokaže suprotno. Naš sisem u stanju je da otkrije svaki vid prevare i pokušaj uvećanja klikova.

7. Ukoliko nismo prethodno dozvolili, zabranjeno je otvarati više naloga. Takva situacija biće odmah registrovana kao prevara, bez prava na žalbu.

8. Nije dozvoljeno kliktanje na sopstvene oglase. Ako želite da vidite detaljnije informacije o nekom oglašivaču, kopirajte url desnim klikom miša i unesite direktno u pregledač.

Zahtevi za plasman oglasa

• Moraju se poštovati mrežna pravila za oglasne jedinice, a to su:
  • Zabranjeno je postavljanje vidžeta u zaglavlju i iznad sadržaja.
  • Ne smeju se postaviti na mesto gde su korisnici prinuđeni da kliknu na njega.
  • Neposredno ispod naslova članka možete postaviti vidžet sa najviše 2 oglasa.
  • Nije dozvoljeno postavljanje više od 2 vidžeta na jednom sajtu.
  • Oba vidžeta zajedno mogu imati najviše 12 oglasa.
  • Na postovima koji su kraći od 300 reči dozvoljeno je postaviti samo jedan vidžet do 6 oglasa.

Ukoliko se prekrši neko od navedenih pravila Ad Nativia ima pravo da odbije plaćanje I onemogući vaš nalog.

1 Like

Ja sam također imao loša iskustva s ovom mrežom. Na zarađenih 130 e su mi isplatili 70e… Kad sam tražio objašnjenje rekli su zbog nevažeći klikova. Također sam podršku preko njihove fb stranice pitao da li je dozvoljeno imati reklame na tim mjestima, rekli su ok. Dok sam to spomenuto ovdje na forumu dobio sam ubrzo ban na njihovoj mreži. Eto toliko

1 Like

Neutralan sam u ovoj “raspravi” ali ovo je jako mnogo reklama za jedan sajt .Čak i za mene koji isto tako “živim” od reklama (kao i mnogi ovde) Stičem utisak da je sajt napravljen samo da bi se vrtile reklame.

1 Like

Pošaljite svoje ime na Fejsbuku, mejl sa kojim ste registrovani na platformi i korisničko ime na [email protected]. Javno ćemo objaviti sve poruke koje smo dobili od vas i sve što vam je u tom trenutku odgovoreno.

:smiley: aha smjesni ste prvo to nisu vase reklame I ovaj sajt je napravljen pre 15 tak dana jer sam predhodna dva prodao sto mozete vidjeti i da sam ih obrisao iz baze profila.Na njemu vase reklame nisu stojale samo par dana fakticki jos nije ni zavrsen.MGID mi je dozvolio da stavim koliko hocu reklama jer im se isplati i vi sa tim nemate nista
Ako treba mogu vam i mejl poslati da vidite sta je gospoda .Hvala vam sto ste banovali nalog ucinili ste mi uslugu pisam se na vasih 250 eura kao sto sam rekao kupite sebi nesto od mene neka imate za perece jer kako ste krenuli ubrzo ce te ostati bez svih korisnika i da znas ja nikog ne blatim kao sto si napisao ja samo pisem istinu.Ovi sto vam se ulizuju i trpe to sto im odbijate pola isplate neka tako rade a ja nisam navikao da budem rob nikome pa ni vama.:smiley:

1 Like

Isti slucaj kao kod mene ja sam zaradio 250 Eura na nekih milion pregleda i nisu htjeli da isplate,kad sam ih pitao rekli su da im posaljem neke analitike,ja sam rekao da ne znam tocno sto zele i dao sam im admina na sta su mi odgoorili da su pregledi impresivni i dobri ali da ljudi koji klikcu ne valjaju malo se zadrzavaju i da oglasivacima se ne isplati placati ni po najmanjoj cijeni.I tad su mi odgovorili da mozemo nastavit ali da ce mi ukinut zaradu za taj neki nepostojeci baner na sta se ja nisam slozio i radije neka mi nista ne plati ja nisam neko ko pregovara ako sam zaradio toliko toliko hocu ni centa manje ako ne moze neka ne salju nista i neka me ugase ima mreza postenijih

Native Media ima limit 2 vidjeta po sajtu tako da oni sto oni kazu da sam slicno trpao reklame je klasicna laz sve i da sam htio to se ne moze izvesti.Mgid mi je dozvolio da stavm koliko hocu pored toga su mi ugradili i popup koji iskace preko PC njima svaka cast a Native Media ne bi puno komentarisao vise

Ko je moderator na ovom forumu? Zamolili bi smo ga da nas kantaktira kako bi smo pružili sve relevatne dokaze u vezi sa ovom raspravom. Član koji ovde iznosi neistine se registrovao juče i ima još jedan profil koje je otvorio pre dva dana. Verovatno ima još profila. Na našoj platformi takođe je imao dva profila i na oba je zabranjen.

Iza ovih profila stoji ista osoba:

Prijatelju necu reci da si lud covjek ali si blizu toga,ok ako sam banovan na dva naloga mozes li mi napisati koji je taj mejl drugi koji je banovan ? Zato sto ne postoji, taj mejl je napravljen na rodjakovo ime a ne na moje jer smo skupa nekad radili samo bezveze izmisljas.
A to sto me optuzujes da ti pisem sa laznih profila to ne bi komentarisao.Ti znas ko sam ja pisali smo dosta puta isto kao sto ja znam ko si ti Javi mi se u chat pa cu ti poslati sve dokaze da nisi nikako u pravu ne zelim ovdje sve da objavljujem .U stvari bio sam napisao podugacak tekst pa sam sve obrisao samo cu reci sretno vama u daljnjem radu neka bude da si ti u pravu i neka te podrze svi sa foruma apsulutno mi je svejedno ja svakako sam pisao samo iz razloga da popravite nedostatke ne da bi vas napadao sto ste mi ukrali 250 Eura posteno zaradjenih na milion pregleda i jace.svako svoje sankcije neka snosi i to je to.Ugodan ostatak dana vam zelim LP

Najbolje fino da sve u detalje objasnite ovdje, mada pretpostavljam da je svima vec jasno koliko-toliko.

admin je @steelmaiden

2 Likeova

"Ne znam ko još može koristiti Native Media pored Adskepera i Adsensea, koji su broj jedan. Nekada sam koristio Native, ali zarada je bila premala. Sada vidim da imaju problema sa plaćanjem, tako da ako imaš malu zaradu, možeš ih koristiti na rizik ali ako imaš malo veću, moj ti je savet da koristiš Adskeper ili Adsense, jer oni plaćaju uredno i sigurno bez obizra koliko zaradiš neće te zeznuti.

BHS područje je trenutno pretrpano raznoranim sajtovima, blogovima i slično pa tako imamo više izdavača nego što je ponuda oglašivača za ove prostore. Samo vodeći sajtovi u regiji sa Milionskim posjetama dnevno imaju specijalan status kod svih mreža a ostalima se dijeli neuporedivo manje…

1 Like

Neću ulaziti u raspravu gore ali bih pitao @NativeMedia jednu drugu stvar.

Na prvi ulaz na bilo kom sajtu vidi se koliko sajt vredi. Da li je taj sajt brend i vredi nešto ili je to imesajta237vesti.com i da su takvi sajtovi tu samo zbog reklama.

Zar vi ne možete da napravite kategorije sajta i da smećarske sajtove (kad ih već primate) stavite tamo gde im je mesto a sajtove gde vlasnici ulažu trud da im ponudite bolju cenu po kliku!?

3 Likeova

Nema tu neke razlike ako se na Monad, MGID, Adnow, Native Media i slično, reklamiraju većinom neki preparati, kreme, biljne kapi, melemi… Jednostavno, imaš ograničen broj ljudi koji kupuje takve preparate alternativne medicine.

To i rade. Imaju 3 kategorije publishera, gdje svakod boija drugaciji %. Znj sajtovi ce dobiti najmanji, a oni ok sajtovi dobiju oko 70%

Pričalo se da je npr: Monad plaćao Klixu i Avazu 25 centi po kliku…

1 Like

Slažem se s tobom, Simeon. Važno je napomenuti da svi članovi dobijaju isti procenat od prihoda od oglasa, ali razlika leži u mogućnosti oglašivača da ponude različite cene po kliku. Na primer, neki oglašivači mogu ponuditi 4 centa za prikaz na Top nivou, 3 centa za srednji nivo i 2 centa za najniži nivo. Ova razlika u cenama može biti i mnogo veća.

Često se događa da oglašivači nerado daju ponude za najniži nivo, ponekad je potrebno obrazložiti im da su i takvi sajtovi vredni, iako možda donose slabije rezultate.

U svakom slučaju, ova fleksibilnost u cenama po kliku omogućava veću kontrolu oglašivačima nad njihovim kampanjama, a publisherima priliku da pronađu balans između zarade i zadovoljstva publike.

1 Like

Da bi se postigla bolja zarada, postoje određeni faktori koje treba uzeti u obzir. Prvi i ključni faktor je angažovanost publike, posebno vreme provedeno na sajtu. Publika koja ostaje na sajtu duže od dva minuta obično je sklonija interakciji s oglasima, što oglašivačima pruža veću vrednost za njihove kampanje. Zbog toga je promovisanje na sajtovima s dužim vremenom zadržavanja često isplativije.

Veliki portali kao što su Klix, Avaz i slični obično privlače vernu publiku koja ne samo da prelistava više stranica već i provodi više vremena na njihovim sajtovima, često prelazeći petominutni prag. Na takvim portalima, svakako, svaki klik nosi veću vrednost za oglašivače.

Ovo su ključni parametri na koje treba obratiti pažnju:

1 Like

P.S. Ako imate neki dobar sajt sa dužim zadržavanjem publike, slobodno nas kontaktirajte. Odmah ćete dobiti status Top izdavača. Uslov je da publika na sajtu provede u proseku najmanje dva minuta.